SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 Exemple de ingrijire personală din trecut care astazi ar fi interzise
Sunt o multime de lucruri fascinante pe care inca nu le stim desre stramosii nostri si pe care trebuie sa le aflam. Daca la scoala aflam despre razboaiele pe care acestia le-au dus despre modul in care popoarele s-au unit si de cum a condus fiecare conducator in parte, ei bine aici vedem cum au si trait stramosii nostri. Este extrem de interesant sa vezi cum isi petreceau acestia zilele si ce obiceiuri destul de ciudate aveau in acea perioada. In acest articol o sa va vorbim despre mai multe metode de ingrijire personala pe care acestea le foloseau.

În 1494, expediția americană a lui Columb a adus un „neașteptat” „cadou” Europei: sifilis. După câțiva ani, toate țările europene au fost afectate de această boală. Au fost multe încercări de a inventa protecția, dar data oficială a inventării prezervativului se referă la secolul al XVII-lea. Chiar dacă prezervativele aveau o istorie lungă, invenția și denumirea lor erau atribuite unui asociat al regelui Charles al II-lea al Angliiei: ” Dr. Condom ” sau „Contele Condomului”. Cu toate acestea, povestea s-a dovedit a fi un mit.

Atunci când se încearca să efectueze un avort, femeile din trecut au folosit orice obiect ascuțit la îndemână, cum ar fi un ac de tricotat, un cuier de sârmă sau un arbore. Au existat, de asemenea, si diferite substante  de băut. Unele substanțe, cum ar fi iodul, glicerina (în China), au fost injectate în uter. Desigur, rezultatul a fost destul de regretabil atât pentru făt cât și pentru femeie

Tradiția rasului provine din cele mai vechi timpuri. Principalul motiv au fost parazitii, iar barbieritul a fost singurul mod de a scapa de ei. Bărbații foloseau diferite instrumente, cum ar fi scoici, cuțite, noroi, ceară (pentru epilare), foc, și chiar pumnale, axe și sabii. Procesul a fost, de obicei, încredințat unui frizer – a fost mai sigur în acest fel.

În Egiptul antic, femeile foloseau tampoane dintr-o tulpină de lemn acoperită cu papirus. În Roma antică erau niște tampoane de bumbac. În Europa medievală, femeile foloseau bandaje de țesături fixate pe centura de fustă. Până în secolul XX, problema a fost rezolvată numai cu țesături care trebuiau spălate și reutilizate în mod constant. Situația s-a schimbat în timpul primului război mondial, când asistenții medicali au început să utilizeze hârtie absorbantă medicală. Acesta a fost primul pas spre obiectele sanitare moderne.

Periuța de dinți antica era un baston de lemn cu capăt de mată pe o parte (pentru periaj) și un capăt ascuțit pe cealaltă parte (pentru culegere). Celelalte opțiuni au fost țesăturile cu un strat de calcar rupt în interior sau un baston de cărbune. În Europa, oamenii nu și-au periat dinții de mult timp, deoarece credeau că procesul era indecent. Dar o  carte despre îngrijirea dentară a fost scrisă în secolul al XVII-lea, unde cariile au fost descrise ca „viermii dinților” și situația s-a schimbat. În 1780, a început producția în masă a periuțelor de dinți. În secolul al XX-lea, a fost inventată o periuță de dinți cu fire de păr sintetice, unde bacteriile nu s-au putut acumula.

Primele substanțe împotriva transpirației au fost inventate în timpuri străvechi (în Orientul Mijlociu și Egipt) și erau uleiuri aromatice speciale. Sarea a fost folosită în Asia. În Europa, primul parfum a fost inventat în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, primul deodorant a fost inventat în 1880 în Statele Unite. În 1930, primul deodorant roll-on a fost creat de  ARPID , iar primul antiperspirant a apărut după 5 ani.

Cu mult timp inante ca placa de par sa apara si sa fie folosita de toate femeile, se folosea u fier de calcat care le ajuta pe femei sa isi indrepte parul.

În lumea antică, iarba uscată, mușchi, paie sau cenușă au fost puse într-o pânză sau într-o piele animală pentru a servi ca scutece. Primul prototip al scutecului modern de unică folosință a fost inventat de  editorul revistei Vogue ,  Marion Donovan .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

11 părinți care sunt atât de cool încât au fermecat întregul Internet 31Politistii au auzit zgomote venind dintr-un pachet adus de curier. Ce au gasit i-a lasat fara cuvinte, iar destinatarul a ajuns la inchisoare. Asa ceva nu ati mai vazut! 311

20 de lucruri pe care numai oamenii născuți înainte de 2000 le vor înțelege cu adevărat 16525 de celebrități care s-au schimbat dincolo de recunoaștere 173217 Fapte științifice extraordinare care par prea nebunești să fie adevărate 20626 de fotografii impresionante care va vor pune serios pe ganduri 2532Cum se realizează 10 cele mai celebre reality shows-uri din lume si cat sunt ele de adevarate 1993Sufletele pereche pe termen scurt. De ce apar in viata noastra 1503Cel mai scump tort de nuntă din lume a fost făcut în Dubai și probabil isi merită banii 1529Uită de benzină sau motorină. Mașina care merge 5.000 km cu 2 L de APĂ – Invenția unui inginer român 1857
SuperClipuri.com 2021