SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Jean Constantin un mare artist care inca mai este ascultat!! Cine mai stie aceasta melodie ?!
Marii artisti ai Romaniei raman in inimile noastre chiar daca au trecut de mult in nefiinta. Acestia insa au lasat in urma o multime de momente si melodii celbre. Acum acestea sunt inca ascultate si raman drept un reper pentru noile generatii de artisti care continua sa apara. In clipul postat mai sus putem asculta melodia „Fir-ar mama ei de viata” o melodie care o sa ramana in inimile tuturor romanilor.

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean[2] (n. 21 august 1928, Techirghiol – d. 26 mai 2010, Constanța), a fost unul din cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat „maestrul comediei”. Printre personajele reprezentate de Constantin se numără cele din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune Toate pânzele sus (1976).

Jean Constantin s-a născut în anul 1928, într-o familie multietnică, mama sa fiind de etnie grecească: „Mama mea era grecoaică venită cu părinții de la Salonic prin aproximativ 1880 și se numea Caliopi Stavreg Zaharia” – Jean Dumitru, iar tatăl său de etnie română: „Tatăl meu era român, Dumitru Jean, și era conductor arhitect.” – Jean Constantin. Multă vreme s-a crezut că era născut în 1928; actorul însuși a menținut această confuzie, necontrazicându-i pe cei care l-au „întinerit” cu un an. Numele său de familie era Jean și nu Constantin.[4] Deși s-a vehiculat mult timp ideea că ar fi țigan de origine, actorul nu a confirmat niciodată aceste zvonuri și a făcut haz de ele: „Eu mi-am jucat foarte bine rolurile de țigan și am convins etnia și nu numai, că sunt de al lor.” – Jean Constantin. Reprezentanții țiganilor din Constanța au declarat că Jean Constantin nu era membru al acestei etnii și că acesta era cunoscut în oraș ca grec. Totuși, datorită tenului său mediteranean, a fost ales să joace roluri de țigan în mai multe filme.

A lucrat ca normator într-o fabrică din Constanța, unde a pus bazele unei brigăzi artistice. A debutat ca artist la Casa de Cultură din localitate. La sfârșitul anului 1957, a fost primit în nou-înființata secție de estradă din cadrul Teatrului de Stat „Fantasio”. Actorul a rămas angajat al acestui teatru până la pensionare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Reacţia unei americance când gustă din magiunul românesc. "Aş vrea să avem şi noi" 277Cum arătau 18 miliardari celebri înainte de a fi bogați 814

Albert Einstein, despre 15 lectii de viata pentru fiecare suflet 4759 sfaturi mai puțin cunoscute pentru un somn cat mai bun in avion 92524 de oameni care au dus lucrurile simple mult prea departe 64Cel mai înțelept SFAT de la o batranică: ”Niciodată nu pedepsiti copiii pentru pozne” 52120 de turiști care nu au avut noroc să obțină fotografia perfectă in vacanta 17818 situatii amuzante dintr-o relatie care s-au dovedit a fi amare 2087Buzunarele pline inca din primele luni ale anului. Ce zodii o duc cel mai bine cu banii in 2020 44216 fete care ne-au arătat ce se poate ascunde în spatele unei fotografii perfecte 624
SuperClipuri.com 2022