SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

9 semne ca esti sensibil la gluten pe care ar trebui sa le stii
Glutenul este numit un ucigaș tăcut, deoarece poate provoca daune cronice în tot corpul. Uneori, pacientul nu este nici măcar conștient de consecințele consumului de gluten. Deci, este mai bine să verificați dacă corpul dumneavoastră are o intoleranță la gluten. Din aceasta cauza este recomandat ca periodic sa vizitati un medic si sa vedeti cum este starea dumneavoastra de sanatate. Desi am crede ca suntem bine totul se poate schimba de la o zi la alta iar acest lucru trebuie tinut sub control. Este important sa avem mereu grija ce mancam si cum ne petrecem viata pentru a putea sa ne tinem sanatatea sub control si sa nu avem nevoie de tratamente pe viitor.

Simptomele sunt în principal asociate cu intestinele : greață, balonare , diaree, durere abdominală și chiar constipație. Oamenii adesea asociază aceste simptome cu alte boli. Și pacienții sunt diagnosticați în mod eronat cu sindromul intestinului iritabil (IBS). Studiile confirmă faptul că 10-15%din populația mondială suferă de IBS. Dar acest diagnostic poate duce la persoanele cu sensibilitate la gluten care nu primesc tratament corespunzător, astfel încât simptomele să nu dispară.

Intoleranța la gluten poate duce la pierderea în greutate și la creșterea în greutate, fără nici un motiv aparent. Acest lucru se datorează proceselor inflamatorii la nivel celular și tulburărilor metabolice. O schimbare bruscă a greutății poate să însoțească alte boli neplăcute. Dar poate fi  legată de intoleranța la gluten dacă este însoțită de alte simptome de  malabsorbție .

Există o relație directă între intoleranța la gluten și tulburările hormonale care pot apărea ca un  ciclu menstrual neregulat, fluctuații bruște de greutate, tulburări ale somnului și tulburări de somn . Eșecurile hormonale cauzate de intoleranța la gluten pot fi amplificate de mai multe ori în timpul pubertății, sarcinii și menopauzei. Rețineți că aceste simptome sunt recunoscute în principal în rândul femeilor.

Glutenul crește inflamația și permeabilitatea intestinului. Ca rezultat, simptomele sensibilității glutenului pot include probleme de concentrare, depresie , anxietate, insomnie și oboseală . Unii oameni cu intoleranță la gluten prezintă iritabilitate și sentimente care își pierd cu ușurință gandurile de gândire și au o concentrare slabă.

Potrivit informațiilor colectate dintr-un  studiu , persoanele cu intoleranță la gluten sunt mai predispuse la migrene decât la alte persoane. Cauzele durerilor de cap pot fi foarte diferite. O persoană alergică la gluten poate avea o durere de cap 30-60 de minute după ce mănâncă.

Hair keratosis și dermatită herpetiformă sunt două  afecțiuni ale pielii direct legate de intoleranța la gluten. Simptomele includ mâncărime și erupții care pot apărea pe mâini, trunchi, față, fese, coate și păr. Un alt simptom este slăbirea și unghiile fragile. Alte iritații ale pielii cum ar fi eczemele mimice pot semnala blocarea indusă de gluten.

O altă tulburare care poate fi asociată cu intoleranța la gluten este  tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție . ADHD se poate manifesta atat la copii cat si la adulti. Persoanele cu această tulburare au o perioadă de atenție scurtă și probleme cu auto-control. O dieta fara gluten poate ajuta la reducerea simptomelor ADHD

În cazul intoleranței la gluten, absorbția elementelor necesare și a mineralelor din intestin este afectată. Acest lucru este valabil și pentru calciu . Rezultatul poate fi  probleme cu dinții și cavitatea bucală: hipersensibilitatea smalțului, a cariilor dentare, a cavităților și a ulcerului cavității mucoase. Dacă aveți grijă de dinții, dar totuși observați câteva probleme, motivul poate fi cauzat de consumul de gluten.

Foarte des, boala celiacă este diagnosticată din cauza  anemiei cu deficit de fier . Simptomele sale includ scăderea volumului sanguin, oboseală, dificultăți de respirație, dureri de cap, paloare a pielii, mucoase și chiar artrita . Fierul este slab digerabil deoarece, cu intoleranță la gluten, există o afectare a absorbției de fier în intestin.

Multe persoane cu boli autoimune au o istorie de intoleranță la gluten. Boala celiacă este o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă propriile celule intestinale după introducerea glutenului . Problema este agravată de faptul că această boală autoimună crește riscul dezvoltării altor boli autoimune, cum ar fi tiroidita autoimună, boala hepatică autoimună, boala Crohn, diabetul, vitiligo, artrita reumatoidă și scleroza multiplă.

Medicul dumneavoastră va lua o probă de sânge și va verifica anticorpii care sunt de obicei prezenți în sângele persoanelor cu boală celiacă. Înainte de examinare, trebuie să includeți gluten în dieta dvs., deoarece acest lucru va ajuta la evitarea rezultatelor inexacte.

Eliminați glutenul din dieta dumneavoastră. Este conținut în:

Verificați întotdeauna compoziția produsului. Preferați produsele care conțin eticheta „fără gluten”.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Doi pictori din Olanda au transformat un zid plictisitor din cărămidă într-o operă de artă! 102M-am măritat cu Ioan din dragoste, dar într-o zi mi-a tras o palmă pentru că era dezordine în bucătărie. În altă zi, cineva a bătut la ușa casei noastre 3541

Aceste fotografii va vor emotioana. Priviti de ce! 1068Regele în şort şi sandale. Povestea unui loc superb din Europa 114Doctore, esti un erou! A refuzat ofertele si banii de-afara pentru a-i face pe mii de copii sa-si ridice ochii din pamant si sa mearga 879Ne mandrim cu ROMANCA noastra ? Catalina Ponor a lasat juriul fara cuvinte de la Campionatul European de Gimnastica ! Merita aprecierile noastre ? - VIDEO 8805CONFIRMAT. Ministrul care a spus că noul virus este o ”pedeapsă” pentru homosexualitate, testat POZITIV 105Studiu nou: Femeile încep să se metamorfozeze în mamele lor, când au împlinit vârsta de 33 de ani 133Există diferite tipuri de stres, iar unele dintre ele sunt bune pentru tine 9Apa oxigenată – 12 motive s-o ai în casă 3719
SuperClipuri.com 2022