SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Profesorul Jon Adams a facut o descoperire legendara in aduncul Marii Negre!!!
O echipă de arheologi au descoperit ceea ce ei cred că este ce mai veche epavă intactă descoperită vreodată în partea de jos a Mării Negre. Se pare că nava de 23 de metri lungime zace pe fundul Mării Negre de mai bine de 2400 de ani.

Vasul ce pare a fi o străveche corabie grecească, a fost descoperit la peste doi kilometri adâncime cu vâslele, catargul și cârligele, intacte. Perfecta stare de conservare se datorează lipsei de oxigen de la acea adâncime, sunt de părere cercetătorii.

O navă antică grecească, intactă, situată la peste 2 km sub apă, este ceva ce nu aș fi crezut niciodată că este posibil“, a declarat profesorul Jon Adams, investigator principal al proiectului de arheologie maritimă la Marea Neagră (MAP). “Acest lucru ne va schimba înțelegerea asupra construcțiilor navale și asupra navigației în lumea antică“.

Se crede că nava a fost un vas comercial grecesc pe care cercetătorii spun că l-au văzut pictat pe amforele antice grecești, cum ar fi “Vasul sirenă ” de la Muzeul Britanic.

Acea lucrare, care datează din aceeași perioadă, prezintă o navă similară pe care Odiseu sau Ulise, celebrul erou grec cunoscut din Iliada, s-a legat de catarg pentru a rezista cântecului vrăjit al sirenelor.

 

amfora greceasca

Potrivit theguardian.com, echipa de arheologi marini a declarat că intenționează să lase vasul exact pe locul unde a fost găsit, adăugând faptul că doar o mică bucată din epavă a fost extrasă pentru a fi datată cu carbon la Universitatea din Southampton.

Rezultatele de laborator “au confirmat că este cel mai vechi naufragiu intact cunoscut de omenire“. Echipa a declarat că datele vor fi publicate la conferința MAP din Londra, în cursul acestei săptămâni.

Această descoperire colosală a reprezentat una din cele peste 60 de naufragii găsite de echipa internațională de arheologi marini și oameni de știință, în cadrul unei misiuni de trei ani care explorează adâncurile Mării Negre, ce are ca scop final, înțelegerea impactului schimbărilor de nivel ale mării în perioada preistorică .

 

Imagini pentru epavă intactă descoperită vreodată în partea de jos a Mării Negre.

Imagini pentru epavă intactă descoperită vreodată în partea de jos a Mării Negre.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Au bagat o SARBA cum la NIMENI nu mai vezi !!! Nu am mai vazut vreodata pe cineva DANSAND asa ! 10802118 animale care se confrunta cu o dramă minusculă 65

Energia eoliană a asigurat vineri 20% din consumul de electricitate din România, locul 4 in Europa 25722 de fotografii care ne dovedesc ca nimeni nu ne va iubi la fel de mult ca mama si tata 42015 interdicții și restricții pe care le puteți găsi numai în Coreea de Nord 121Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova 54Acestea sunt cu siguranta cele mai stranii obiceiuri care au loc la nunta!! Furatul miresei este banal pe langa acestea!! 38215 imagini care sfideaza orice logica! Trebuie sa le vezi pentru a avea o seara mai buna 1098Iată cum arata cele mai periculoase bande de răufăcători din lume 2108Pentru insultă şi calomnie s-ar face loc în puşcărie, în timp ce tâlharii sunt eliberaţi mai devreme prin efectul recursului compensatoriu 92
SuperClipuri.com 2022