SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Asa se îngrijeau oamenii in trecut. 10 exemple stranii!
10. Băile

În vremurile străvechi, băile nu erau decât șanțuri și găuri la periferia așezării.
Civilizațiile timpurii au adus primele băi sub formă de găuri de piatră umplute cu nisip. În Roma antică au fost construite primele toalete publice cu sistem de canalizare. Oamenii chiar aveau întâlniri și conversații lungi acolo.

În Evul Mediu, cultura de îngrijire personală a degradat semnificativ. Oamenii au folosit doar vase de cupru și aruncau conținutul lor pe stradă. Aristocrația, totuși, a folosit vase de porțelan numite Bourdalou .
Din fericire, în perioada Renașterii, europenii au dezvoltat sistemul de canalizare. Și primul WC a fost inventat în 1590.

9. Contracepția

În 1494, expediția americană a lui Columb a adus un neașteptat concept Europei: s1filis. După câțiva ani, toate țările europene au fost afectate de această boală. Au fost multe încercări de a inventa protecția, dar data oficială a inventării prezervat1vului se referă la secolul al XVII-lea. Chiar dacă prezervat1vele aveau o istorie lungă, invenția și denumirea lor erau atribuite unui asociat al regelui Charles al II-lea al Angliei: ” Dr. Condom „. Cu toate acestea, povestea s-a dovedit a fi un mit.

8. Av0rtul

Atunci când încearcau să efectueze un av0rt, femeile din trecut au folosit orice obiect ascuțit la îndemână, cum ar fi un ac de tricotat, un cuier de sârmă sau un foarfec. Au existat, de asemenea, poțiuni otrăvitoare de băut. Unele substanțe, cum ar fi iodul, glicerina sau chiar rapidul (în China), au fost injectate în uter. Desigur, rezultatul a fost destul de regretabil atât pentru făt cât și pentru femeie.

7. Bărbierirea

Tradiția rasului provine din cele mai vechi timpuri. Principalul motiv au fost parazitii, iar rasul a fost singurul mod de a scapa de ei. Bărbații foloseau diferite instrumente, cum ar fi scoici, cuțite, noroi, ceară (pentru ras), foc și chiar pumnale, axe și sabii. Procesul a fost, de obicei, încredințat unui frizer – a fost mai sigur în acest fel.

6. igiena feminină

În Egiptul antic, femeile foloseau tampoane dintr-o tulpină de lemn acoperită cu papirus. În Roma antică erau niște tampoane de bumbac. În Europa medievală, femeile foloseau bandaje de țesături fixate pe centura de fustă. Până în secolul XX, problema a fost rezolvată numai cu țesături care trebuiau spălate și reutilizate în mod constant. Situația s-a schimbat în timpul primului război mondial, când asistenții medicali au început să utilizeze hârtie absorbantă medicală. Acesta a fost primul pas spre obiectele sanitare moderne.

5. Articole pentru îngrijirea dinților

Periuța de dinți antică era un baston de lemn cu capăt de mată pe o parte (pentru periaj) și un capăt ascuțit pe cealaltă parte (pentru culegere). Celelalte opțiuni au fost țesăturile cu un strat de calcar rupt în interior sau un baston de cărbune.

În Europa, oamenii nu și-au periat dinții de mult timp, deoarece credeau că procesul era indecent. Dar o carte despre îngrijirea dentară a fost scrisă în secolul al XVII-lea, unde cariile au fost descrise ca „viermii dinților”, iar situația s-a schimbat.

4. Deodorant

Primele substanțe împotriva transpirației au fost inventate în timpuri străvechi (în Orientul Mijlociu și Egipt) și erau uleiuri aromatice speciale. Sarea a fost folosită în Asia. În Europa, primul parfum a fost inventat în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, primul deodorant a fost inventat în 1880 în Statele Unite. În 1930, primul deodorant roll-on a fost creat de ARPID , iar primul antiperspirant a apărut după 5 ani.

3. Dispozitiv de îndreptat părul

Nimic de adăugat aici. Au folosit un fier de calcat pentru a-și face părul drept.

2. Scutece

În lumea antică, iarba uscată, mușchi, paie sau cenușă au fost puse într-o pânză sau într-o piele animală pentru a servi ca scutece. Primul prototip al scutecului modern de unică folosință a fost inventat de editorul revistei Vogue , Marion Donovan .

1. Și ultimul. Nimic special, doar o mască de față cu cuburi de gheață.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

6 greșeli de traducere care s-au repetat de-a lungul istoriei fără să știm asta 407810 lucruri inutile pe care le facem în fiecare zi 380

10 secrete din restaurantele fast-food pe care personalul nu le va spune niciodată 185122 de oameni care nu au primit doar o fotografie cu o celebritate, ci o adevărată poveste 851Preotul care hrăneşte 117 copii: părintele se zbate zi de zi pentru a putea asigura o masă caldă orfanilor din Suceava 442Cum să rezolvați toate problemele legate de somn cu usurință 164822 de fotografii imprevizibile, care te vor face să râzi 139224 de oamenii care au vrut să se bucure de un sejur la hotel, dar l-au regretat amarnic 264S-a intors acasa dupa 3 saptamani de absenta. Priviti reactia calului cand o vede!Incredibil 24343Un chirurg plastician dezvăluie cum ar arăta 10 celebrități dacă ar îmbătrâni ca oamenii obișnuiți 75
SuperClipuri.com 2022