SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Fenomen meteo ciudat într-o localitate buzoiană. A nins cu tunete și fulgere în mijlocul nopții
Satenii din localitatea buzoiană Smeeni au fost martorii unui fenomen meteorologic rar: au fost semnalate tunete și fulgere în timp ce afară ningea. Fenomenul poarta numele de „Thundersnow”. De obicei, ninsorile nu sunt însoţite de tunete şi fulgere, din cauza condiţiilor atmosferice greu de îndeplinit pentru manifestarea unui astfel de fenomen.

Potrivit meteorologilor totul se datorează unei mase de aer mai calda, aflata deasupra norilor. Dedesubt a fost o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată si astfel, atmosfera s-a încărcat electric.

Fenomenul a mai fost întâlnit de-a lungul iernilor în numeroase zone din România. Este unul neobișnuit fiind o furtună cu zăpadă care cade ca precipitație primară în loc de ploaie. De obicei, acesta se manifestă în regiuni cu mișcare de aer puternică ascendentă, în sectorul rece al unui ciclon extratropical. Din punct de vedere termodinamic, nu este diferit de orice alt tip de furtună, însă partea de sus a norului cumulonimbus este de obicei destul de scăzută.

Potrivit smeeni.com, site-ul care a încărcat aceste imagini, sătenii din localitatea buzoiana au fost treziți de sunetele puternice produse de tunete, precum si de luminile care brăzdau cerul. Pe rețelele de socializare ei au comentat fenomenul ca fiind unul straniu, nemaiîntâlnit până acum. Sunt însa si unii internauti care au luat totul in gluma, asociind fenomenul cu sfârșitul lumii.

Fenomenul petrecut in localitatea buzoiana Smeeni nu este unul singular in Romania. Ceva asemănător s-a mai petrecut si in anii trecuți in Brașov si Sibiu, însa s-a manifestat in cursul zilei, nu noaptea.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Imagini absolut revoltatoare cu asa-zisii saraci care arunca ciorba pe asfalt pe motiv ca nu e suficienta carne inauntru iar painea nu e suficient de pufoasa - VIDEO 193129 de persoane care au apasat butonul de restart al vietii lor 1905

25 de fotografii unde adevărata fericire a fost capturată 17685 lucruri pe care să nu le cauți pe Google 1738Gigi Becali, impresionat de drama bunicii Maria! Ce îi cumpără femeii care doarme într-un grajd după ce i-a ars casa 8857Cel mai scump tort de nuntă din lume a fost făcut în Dubai și probabil isi merită banii 1530Psiholog: " Daca nu esti fericit unde esti acum, muta-te! Nu esti un copac" 7793 oraşe din România care sunt mai frumoase decât te-ai aştepta 1552De ţinut minte! Neurochirurgul Ciurea ne învaţă cele zece “porunci” care ne ţin sănătoşi 1944Dacă aveți tensiune arterială ridicată, sau vene varicoase, începeți să faceți aceste 7 lucruri 3083
SuperClipuri.com 2022