SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Această problemă pentru elevii chinezi a pus în dificultate tot internetul
Această problemă dată elevilor dintr-o școală primară chineză a pus pe jar tot internetul. O pisică, o broască țestoasă și o masă, cu eforturi comune, au decis să-i ducă în eroare pe toți.

Așadar, avem următoarele date: distanța de la vârfurile urechilor pisicii, care stă pe masă, și până la broasca țestoasă, care stă pe podea, este de 170 de centimetri; distanța de la broasca țestoasă, care stă pe masă, până la vârfurile urechilor pisicii, care stă pe podea, este de 130 de cm. Află înălțimea mesei!

Pentru ca să-ți fie mai ușor să găsești soluția, iată o imagine care te va ajuta.

Această problemă poate fi rezolvată prin două metode.

1. Metoda algebrică

Pentru prima masă reiese următoarea ecuație: pisica+masa-broasca=170. Pentru a doua masă: broasca+masa-pisica=130.

De ce să nu adunăm aceste două ecuații?

Astfel, vedem că necunoscutele cu semne diferite ne dau în sumă zero și le reducem, iar în rezultat obținem că 2 mese=300, ceea ce înseamnă că o masă are 150 de cm.

Există însă și o rezolvare mai simplă.

2. Metoda vizuală

Dacă vom pune cele două mese una peste alta vom observa că suma datelor oferite este egală cu distanța dintre pisica de pe masa de sus și pisica de la podea.

Dacă vom scoate pisica de sus, care este și jos, vom vedea că ambele mese vor constitui suma dintre 170 și 130. Și iarăși: 2 mese=300, iar o masă=150 de cm

Nu-i așa că totul este mult mai simplu decât părea inițial? Tu ai reușit s-o rezolvi din prima sau ai folosit sugestiile noastre?

sursa: eushtiu.com

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Numai cei mai atenți oameni sunt capabili să găsească toate diferențele în aceste 8 imagini 538210 trucuri vechi de peste 100 de ani care încă funcționează cu SUCCES si astăzi. Numărul 6 este GENIAL 1278

Cea mai frumoasa muzica INDIANA de Dragoste.. Subtitrat in Romana - VIDEO 3257815 cele mai neobisnuite lucruri posibile doar în Japonia: de ce lipsesc bunele maniere, iar cafenelele oferă „tandreţe“ 102824 lucruri care ar trebui utilizate în întreaga lume pentru a ne face viața mai ușoară 556Un chirurg plastician dezvăluie cum ar arăta 10 celebrități dacă ar îmbătrâni ca oamenii obișnuiți 7350 de medici le cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Iată ce le-au scris: 59IGPR: 700 de controale şi peste 100 de dosare penale pentru tăierea ilegală de arbori 9Val de ironii după ce Dragnea ar fi apelat la o clinică privată: „Cred că omul era inconştient, că la cât e de patriot sigur insista să îl ducă la un spital de stat“ 51 71510 femei uimitoare din istoria științei care au schimbat lumea 209
SuperClipuri.com 2021