SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

13 Lucruri care s-au schimbat de-a lungul tImpului pana au ajuns sa fie de nerecunoscut
Totul se schimbă odata cu trecerea timpului chiar si noi suntem la fel de trecatori ca orice lucru pe care il folosim. Cu fiecare zi nouă, lumea noastră devine îmbogățită cu noi tehnologii; obiectele familiare dobândesc noi funcții și functii neașteptate. De cele mai multe ori, este imposibil să ghicim cum arătau acele lucruri când au fost inventate pentru prima dată. Ei bine astazi noi va prezentam cum aratau in trecut 13 obicete pe care astazi le folosim in fiecare zi.  Astazi avem o multime de lucruri extrem de interesante pe care le folosim zilnic insa nu stim cum aratau ele la inceput si cat erau de utile pe atunci.

Prima producție de televiziune în masă a fost înființată în Germania în 1934. O cutie mare de lemn, cu un ecran mic și o imagine fuzzy,  costa cumpărătorul 445 de dolari (echivalentul a aproape 7 000 de dolari astăzi).

Toate acestea sunt cu adevărat greu de crezut, în special în ceea ce privește televizoarele cu plasma incredibil de subțiri, cu ecrane uriașe care pot fi cumpărate acum la orice magazin de electronice.

Primele ochelari de soare au fost  inventati să vă protejeze nu de soare ci de așa-numita „orbire de zăpadă”. Locuitorii de la polul nordu au folosit pentru a le face lemn, os sau alt material netransparent, lăsând niște fante înguste pentru ochi: acest lucru a contribuit la păstrarea vederii când suprafețele de zăpadă au devenit reflecții orbitoare.

Aceste zile, ochelarii de soare nu sunt doar un mijloc de protecție a vederii, ci și un accesoriu de modă cu o gamă largă de stiluri.

Pentru a capta un moment minunat cu claritate digitală, putem apăsa pur și simplu un buton pe telefonul mobil sau ajungem la o cameră mică și versatilă.

Dar, in 1975, ar fi trebuit să folosiți un  dispozitiv de cântărea 8 kg, prevăzut cu un player de casete. De altfel, această primă cameră digitală a fost alimentată de 16 baterii.

Hârtia a început să fie folosită în scopuri sanitare și igienice în China, circa 589 d.Hr. Dar hârtia igienică a început să fie produsă în comerț doar în 1857 (atunci a fost tăiată în pătrate și ambalată în mănunchiuri). În ceea ce privește primele rulouri de toaletă care seamănă mai mult sau mai puțin cu ceea ce avem acum, au apărut în anii 1880 în Marea Britanie. În acele zile, ele erau numite „coșuri de hârtie”.

Prima mașină de spălat a fost brevetată în 1851. Era doar vag asemănătoare dispozitivelor moderne și trebuia să fie operată cu ajutorul unei manivele.  Este un lucru bun că acum avem nevoie de electricitate pentru a „hrăni” mașinile noastre de spălat .

Șosetele au apărut pentru prima dată în Egipt încă din secolul al III-lea d.Hr. Diferența ciudată dintre degete se explică prin faptul că egiptenii vechi își purtau șosetele cu sandale. Astăzi este dificil să ne imaginăm viața fără acest articol de îmbrăcăminte. Sau, într-adevăr, să vă imaginați pe cineva care o folosește în combinație cu sandale!

O apăsare de buton și munca ta este făcută! Acesta este modul în care se folosește un burghiu astăzi. Dar cu mult înainte ca perforarea electrică să fie inventată la mijlocul secolului al XIX-lea, exerciții de mână erau folosite în Roma Antică. Fără îndoială, operarea unor astfel de instrumente presupunea efort fizic considerabil

Femeile au folosit tampoane din cele mai vechi timpuri, dar aceste variații devreme au fost departe de produsele igienice găsite pe rafturile magazinelor de astăzi. În diferite culturi, tampoanele erau folosite din papirus, lână, hârtie sau ferigi și erau adesea fixate cu bandaje.

Tampoanele moderne de bumbac au fost inventate doar în anii 1930.

O vesta de salvare este una dintre cele mai utilizate tipuri de echipamente individuale de salvare din lume. Dar acest lucru nu a fost întotdeauna așa. La începutul secolului al XX-lea, vestele de salvare erau extrem de nepopulare, deoarece se credea că împiedică mișcarea. Privind la fotografie, este ușor de înțeles de ce!

Prima mențiune despre patinele cu rotile datează din 1743, dar aceste contrapoziții nu seamănă cu modelele atât de populare astăzi (de fapt, ele erau aproape imposibil de folosit). Și multe dintre modelele de mai târziu nu au prezentat nici o îmbunătățire.

Patinele cu rotile pe care le folosim în prezent au fost create doar la sfârșitul anilor 197.

Primele calculatoare (cunoscute ca  aritmometre ) pot efectua numai 4 funcții: adăugarea, scăderea, multiplicarea și diviziunea. În plus, calitatea calculelor nu depinde de dispozitiv, ci de acuratețea persoanei care le-a efectuat.

Calculatoarele de astăzi sunt mult mai simple de utilizat, mai funcționale și, cel mai important, mult mai compacte!

Mamele de azi se pot simți în largul lor, știind că bebelușii lor sunt in siguranta și sănătoși – chiar și atunci când se întâmplă să se afle într-o altă cameră. Toate datorită monitoarelor pentru bebeluși, care acum nu vin doar în format audio, ci în format video. Uimitor, cu câteva secole în urmă, dispozitive mai greoaie (mai puțin sperioase) utilizate pentru a servi același scop!

Acum 60 de ani, primul hard disk a fost prezentat publicului. Acesta a cântărit peste 14 kg și avea doar 5 MB de memorie. Astăzi, chiar și cele mai simple telefoane mobile, care cântăresc aproximativ o duzină de uncii, pot stoca de 10 ori mai multe date!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii care pot schimba modul în care vedeți lumea în doar 5 minute 1661Provocare vizuala: Cate cifre vezi? 22

Motivul numărul #1 pentru care nu îți poți găsi adevărata dragoste 25915 Copii reale ale caracterelor din desenele animate celebre care au făcut lumea întreagă sa strige : "Wow"! 280Prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Tg. Mureş, a realizat AL ZECELEA transplant de cord 219916 cele mai neobișnuite școli pe care nimeni nu poate sa le depaseasc 69610 Exemple de ingrijire personală din trecut care astazi ar fi interzise 443012 Oameni desprinsi parca din filme care au reusit sa uimeasca intreaga lume 55520 de imagini care sunt mai satisfăcătoare decât trecerea prin frunze uscate toamna 33022 de femei celebre care au îmbătrânit cu grație 658
SuperClipuri.com 2022