SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un abuz fără precedent al CEDO - comentariu de Ioan Buduca
CEDO are dreptul de a judeca doar cazuri deja judecate în ţările europene, şi anume le judecă numai sub aspectul respectării drepturilor omului în cursul proceselor judiciare.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 200 de membri
Înscrie-te în grup
 

Laura Codruţa Kövesi nu a trecut printr-un proces de acest fel, prin urmare nu avea de ce să apeleze la CEDO, iar CEDO nu avea niciun temei să-i admită apelul. Încă de la admiterea cererii sale, era clar că CEDO pregăteşte ceva. Ceva grav. Gravissim. Iată, acum ştim ce pregătea. O lovitură împotriva Curţii Constituţionale din România. Lovitura a fost dată. Preşedintele nostru o aştepta pentru a da şi el cu copita în CCR.

Lovitura dată de CEDO împotriva unei decizii a CCR este fără precedent în practica Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ce a judecat CEDO? Un proces judiciar din România? Nu. A judecat o sentinţă a CCR? Nu. A judecat Constituţia României.

Este ceva inadmisibil. Ce ţară europeană ar accepta o instanţă care şi-ar aroga dreptul să-i judece Constituţia?

Iată una: România. Avem în faţă o ghilotină inventată ad-hoc pentru a tăia rădăcina democraţiei: constituţionalismul. Da, drepturile omului sunt supraordonatoare în raport cu Constituţiile, dar nu există nicăieri în lume un tribunal îndreptăţit să judece o Constituţie ori alta. CEDO nu are în legea sa de funcţionare acest drept. Şi l-a arogat printr-un abuz extraordinar de periculos. CEDO s-a transformat cu de la sine putere într-o instanţă de tip stalinist. Superstalinist.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Vă îndoiați de existența lui? 7 semne că îngerul vostru păzitor este undeva pe aproape 35918 situatii amuzante dintr-o relatie care s-au dovedit a fi amare 2085

Uite cum arătau cele 7 minuni ale lumii, în trecut 161610 fotografii care demonstreaza că în fiecare colț al lumii frumusetea este văzută altfel 2754"Tăcerea este limbajul lui DUMNEZEU, orice altceva este o traducere eșuată" - 15 CITATE DE LA JALALUDDIN RUMI 118Miscarile lor magnifice au lasat publicul fara cuvinte! Acestia au luat aurul olimpic! 282Un caine politist face o RESUSCITARE CARDIO-PULMONARA ca la carte! Asa ceva mai rar vezi 20918 fotografii înfiorătoare care ne-au dat senzatii ciudate 344Oravita, orasul premierelor din Romania!! Orice roman trebuie sa il viziteze macar odata! 10220 de fotografii despre situații pe care nu le-am putea explica chiar dacă am vrea 4444
SuperClipuri.com 2021