SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce se întâmplă in corpul tău dacă asculți oamenii de știință și bei un pahar de vin în fiecare seară
Unele studii arată că consumul de vin roșu în fiecare zi este bun pentru sănătate: ajută organismul să scape de toxine și îmbunătățește productivitatea creierului. Asa ca unele persoane au decis sa incerce acest lucru pentru o perioada de timp. Priviti care sunt rezultatele si ce efect are un pahar de vin asupra sanatatii noastre.

Ziua 1.

Am 28 ​​de ani și nu mă pot numi un fan al vinului. Aproximativ o dată pe săptămână, de obicei vineri sau sâmbătă, prietenii mei mergem la bar sau facem o petrecere acasă. Atat beau eu in mod regulat.

Pentru a face acest experiment, am decis să beau un pahar de vin la cină acasă în fiecare zi. Am ales un vin rosu bun. Vinul roșu uscat, potrivit unor cercetători și medici, are cel mai bun efect asupra sănătății oamenilor.

Zi de zi, am putut observa diferite schimbări care mi s-au întâmplat corpului și dispoziției. Unele schimbări m-au surprins cu adevărat.

1. Am avut probleme cu somnul

Nu am insomnie și adorm de obicei foarte repede în jurul orei 23 PM. Dar în cea de-a doua sau a 3-a zi a experimentului am început să experimentez probleme de somn : m-am trezit în timpul nopții și nu am putut să adorm. După ce am petrecut 10-15 minute pe telefon, puteam să dorm în sfârșit. De fapt, la sfârșitul experimentului, am început să dorm normal și nu am mai avut probleme de genul acesta. Poate a fost un fel de ajustare?

Cred că alcoolul mi-a influențat ciclul de somn: a fost ușor să adorm, dar m-am trezit în timpul nopții.

2. După încheierea experimentului, mi-a fost mai greu să mă concentrez.

Am încercat să observ toate schimbările care s-au întâmplat cu corpul meu. Mi-am măsurat tensiunea arterială în fiecare zi și pot spune acest lucru: alcoolul nu a avut efect asupra lui și presiunea a fost normală . Nu au existat alte probleme precum dificultățile de respirație sau ceva de genul acesta.

Dar ceva a devenit clar după încheierea experimentului. În mod ciudat, când am încetat să beau vin în fiecare seară, mă simțeam uneori cu adevărat somnoros și obosit: era greu să mă concentrez la muncă . Nu știu ce înseamnă, dar sper că aceste simptome vor dispărea în curând.

3. Am avut o conștiință vinovată.

Nu mai observasem acest lucru până acum, dar în timpul acestui experiment cu alcoolul, am observat acest lucru: am început să mă trezesc noaptea in cauza ca imi era sete . Deci, a trebuit să pun un pahar cu apă chiar lângă pat.

Și, mai ales în primele zile, am avut senzația că fac ceva greșit, ceva rău. Poate, se datora faptului că eram obișnuită să beau doar în weekend cu prietenii mei.

Pe de altă parte, nu trebuia să aștept o zi specială: în fiecare zi, aveam propria mea mini-vineri cu o cină gustoasă și un vin bun. Așa că, mai târziu mi-am dat seama că nu există niciun motiv pentru o conștiință vinovată: nimeni nu mă făcea să beau întregul pahar și, dacă aș vrea, pur și simplu nu aș bea într-o seară. M-am simțit mai bine și am început să mă bucur mai mult de serile mele.

4. Am început să văd oameni pe care îmi doream cu adevărat să-i văd.

In timpul experimentului, am avut mai puține întâlniri în care ideea era să stau și să beau un pahar de vin cu cineva. Așadar, m-am intalnit doar cu oamenii pe care chiar imi doream sa ii vad. În plus, sunt un introvertit, așa că mi-a plăcut să petrec mult timp acasă.

Nu am încetat să-mi întâlnesc prietenii în weekend, dar am băut vin în loc de bere și am băut foarte puțin.

5. Am avut probleme cu pielea.

Poate că este pentru că am început să ies din casă mai rar și să mănânc mai mult, dar am sfârșit prin a câștiga câteva kilograme. Din păcate, consumul de alcool chiar și pentru un timp atât de scurt influențează aspectul : aveam cercuri întunecate sub ochi din cauza problemelor de somn.

Inițial, am planificat experimentul timp de o lună, dar la final, am decis să îl termin după 3 săptămâni. În ciuda observării unor schimbări pozitive, schimbările în modul în care m-am simțit mă îngrijorau.

Concluziile mele după experiment:

A bea din când în când un pahar de vin bun este semnificativ mai ieftin decât a merge la bar cu prietenii. De exemplu, puteți plăti de 2 ori mai puțin pentru o sticlă bună de vin decât pentru 2-3 pahare de bere într-un bar.

Nu m-am întâlnit cu oameni pe care nu imi doream sa ii vad: m-am simțit mult mai bine în acest fel pentru că sunt un introvertit.

Am vrut să aflu mai multe despre vin și brânză: este foarte distractiv să aflu diferențele de gust.

Mi-am dat seama că a bea chiar și o cantitate mică de alcool în fiecare zi nu vă poate influența sănătatea într-un mod bun : nu mi-au plăcut problemele de somn și mă simt obosit tot timpul.

Concluzia principală este aceasta: nu beți în fiecare zi, dar nu așteptați o zi specială pentru a vă relaxa . Un vin bun în companie bună, cu mâncare gustoasă vă va face seara mult mai bună. Doar nu bea prea mult!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21 de oameni care au decis să trăiască după propriile lor reguli 59416 animale adorabile care te vor face sa râzi 58

Cum s-a trait in Romania in anii ’70- ’80? Cine spune ca se murea de foame si nu aveam nimic va minte!!! 14017Ce spirit de animal ai, în funcție de semnul zodiacal 52620 de motive pentru care Australia este o tara unica in lume 18166 lucruri pe care limba le poate spune despre sănătatea ta 988Scolile din Romania un pericol pentru elevi ? In timp ce sustineau teza tavanul clasei a cazut !! 667 lucruri pe care mamele și tatii noștri ne-au invatat si le-am putea folosi astăzi ca lecții de viata 1593 oraşe din România care sunt mai frumoase decât te-ai aştepta 155212 lucruri ciudate pe care le faceau strămoșii noștri si care astazi nu mai exista 9899
SuperClipuri.com 2021