SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Imnul României se aude la Glasgow! Felicitari echipei noastre de canotaj pentru marea performanta!!




Imnul României se aude la Glasgow!Fetele noastre au reusit sa ne faca mandre din nou ca suntem romani si au reusit sa aduca o medalie de aur acasa! Aceste au castigat probad de opt plus la Campionatele Europene de Canotaj. Echipajul României a fost format din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea.

anotajul este un grup de sporturi nautice care se practică în ambarcațiuni puse în mișcare cu ajutorul vâslelor sau ramelor. Canotajul academic este o ramură a canotajului care se practică pe schifuri și pe giguri. Face parte din categoria sporturilor olimpice din anul 1900. Practicarea canotajului influențează pozitiv mobilitatea articulară și a coloanei vertebrale, favorizând dezvoltarea armonioasă a corpului. Este un sport care solicită forță, suplețe, coordonare și rezistență. Implică un grad mare de efort fizic, motiv pentru care practicarea lui se începe după vârsta de 14 ani, atât la fete, cât și la băieți.

Există 8 probe de canotaj, 6 dintre care fac parte din calendarul jocurilor olimpice de vară. La probele de canotaj echipele pot fi formate de la un singur sportiv până la nivelul de 8+1.[1]

În România canotajul este unul dintre cele mai vechi sporturi. Despre efectele sale benefice se menționează într-o lucrare scrisă în anul 1762 («Diaetetica», de dr. M. Stefan). În 1856 are loc primul concurs de canotaj pe Dunăre, la Galați, iar în 1863, la Timișoara ia ființă asociația de canotaj «Regata».

Probele de canotaj se desfașoară pe lacuri și canale special amenajate, mai rar pe cursuri de apă. Pistele sunt balizate (marcate) de la punctul de plecare până la punctul de sosire, într-un număr anumit de culoare (late de 12,5-15 m). Ambarcațiunile de canotaj, schif-urile, sunt conduse cu vâsle sau cu rame. Diferența dintre acestea este ca vâslele sunt fixate simetric de o parte si de alta a ambarcațiunii, sportivii ținând cu fiecare mână câte o vâsla pe care le manevrează simultan, pentru înaintare. Iar, ramele sunt fixate asimetric pe furcheți de o parte și de alta a ambarcațiunii, fiecare sportiv ținând câte o ramă cu ambele mâini, manevrarea făcandu-se în același timp și ritm de către toți membrii echipajului.

Echipamentul constă din: tricou, chiloți și șapca

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

24 de câini care au fost prinși în momentul cel mai neașteptat 386



La doar cativa anisori acest baietel canta pe scena unui concurs melodia Carla's Dreams - Eroina - VIDEO 11417





Oamenii care renunță la micul dejun sunt mult mai dispusi unui atac de cord 86



10 celebrități care au rude celebre neașteptate 932



10 semne ca rinichii tai nu functioneaza corect 8051



N-o sa-ti vina sa crezi ce carti citeste acest baiat, vezi ce reactie au oamenii.. VIDEO 741



Mobilizare generala. Medicii britanici vin gratuit să salveze viața unui bebeluș din Cluj. Cei români sunt în concediu 1787



22 de profesori ale căror abilități profesionale sunt nemaipomenite 17



21 de oamenii care știu cum sa ne surprinda cu pozele lor 636



15 cele mai nebunești lucruri care s-au întâmplat vreodată în timpul unui zbor 1409




SuperClipuri.com 2025