SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

11 orașe care au facut o schimbare uriasa pentru a salva planeta
1. În Oslo, locurile de parcare pentru mașini au fost transformate în benzi pentru biciclete.

În centrul orașului Oslo, locurile de parcare de pe stradă au fost transformate în benzi pentru biciclete, bănci și mici parcuri. La începutul anului 2019, orașul a încheiat procesul de înlăturare a 700 de locuri de parcare ca o modalitate de a stimula oamenii să nu conducă în centrul orașului. Dar ceea ce au făcut autoritățile pentru șoferii de mașini a fost adăugarea mai multor stații de încărcare pentru mașinile electrice și mai multe locuri de parcare pentru șoferii cu dizabilități.

2. Autoritățile din Buenos Aires pun flori pe drumuri pentru siguranța pietonilor și a bicicliștilor.

3. Londra scade drumurile pentru masini.

În 2003, guvernul londonez a introdus o taxă pentru intrarea în centrul orașului în timpul zilei. În 2010, au început deschiderea primelor autostrăzi pentru biciclete pe cele mai aglomerate rute. Și în 2019, s-a încheiat dezvoltarea unei noi strategii de transport . Se presupune că va îmbunătăți calitatea aerului și va reduce nivelul de zgomot folosind mașini cu emisii zero.

Și pentru a lupta împotriva poluării aerului, care este legată de creșterea populației, guvernul a creat un plan special . Ideea planului este că jumătate din străzi vor fi libere de mașini, iar transportul public va parcurge cel mult 15 mile pe oră. De asemenea, vor construi benzi de biciclete protejate pe străzile principale ale orașului.

4. Seul intenționează să scape complet de mașinile „dăunătoare” până în 2020.

5. Madrid a inlaturat transportul in districtul central .

Dacă nu locuiești în centrul Madridului, există șanse mari să nu poți intra în acest district cu mașina ta. În noiembrie 2018, autoritățile au început să limiteze conducerea în centrul orașului dacă aveți un vehicul dăunător. După adoptarea legii, traficul a scăzut cu 32% și s-a întâmplat foarte repede.

Proiectul cu așa-numita „zonă cu un nivel scăzut de emisii” a fost conceput pentru a face aerul din centrul capitalei mai curat. Guvernul spaniol a fost atât de încântat de succesul acestui proiect, încât vor interzice conducerea oricărei mașini care au emisii peste zero în toate celelalte centre ale orașelor din întreaga țară.

6. La Beijing, mașinile pot circula doar în zilele speciale ale săptămânii.

7. La Paris, s-a transformat o autostradă aglomerată într-o zonă pietonală.

In 2017, autostrada de lângă Sena a fost transformată într-un drum pietonal și un parc fără mașini. Aceasta este una dintre etapele lucrărilor constante efectuate de oraș pentru reducerea nivelului de poluare prin scăderea traficului auto. De asemenea, există o limită pentru mașinile vechi, dăunătoare, în zilele de lucru. Până în anul 2024, autoritățile intenționează să interzică mașinile diesel și până în anul 2030 – toate autovehiculele pe gaz.

8. India va trece complet la mașinile electrice până în anul 2024.

Până de curând, mersul și cumpărăturile pe o stradă aglomerată din Chennai însemna că trebuia să te eschivezi de numeroase mașini și motociclete. Dar acum, acest cartier se transformă într-o piață pietonală . Se presupune că construcția sa va fi finalizată în 2020. De asemenea, guvernul indian a spus că până în anul 2030, toate mașinile trebuie să fie electrice.

9. Copenhaga creează o autostradă pentru biciclete.

10. Berlin construiește o autostradă pentru biciclete care nu face parte din drumurile auto.

În 2017, Departamentul pentru Mediu, Transporturi și Protecția Climatului din Berlin a efectuat un studiu care a dus la o reconstrucție completă a 12 autostrăzi in autostrăzi pentru biciclete. Aceasta a fost una dintre primele încercări ale orașului de a face călătoria în jurul orașului cât mai sigura posibil. Principalul obiectiv al guvernului este de a crește numărul de bicicliști până la 2,4 milioane până în anul 2025.

11. Georgia renunță complet la producerea și utilizarea plasticului.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

17 persoane ale caror fotografii au ridicat foarte multe semne de intrebare 360Esti roman dar cu siguranta nu stiai aceste lucruri despre Romania!!! 157

6 alimente pe care trebuie să le mănânci la o anumită oră ca să slăbești 41917 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte 98423 de fotografii care o sa ne arate ca nu am vazut totul pe aceasta lume 88119 semne ar trebui să închei relația si sa inveti sa o iei de la capat 188Îți faci semnul sfintei cruci înainte de masă? Iată ce se va întâmpla 89618 femei celebre care nu se tem să dezvăluie cum arată fără machiaj 38822 de fotografii care dezvăluie mai multe despre trecut decât orice carte de istorie 958Rusia a anunțat că a creat un test rapid pentru COVID-19. Precizia testului: peste 94% 9
SuperClipuri.com 2022