SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Niste elevi de liceu din Romania au inventat un EKG portabil si o aplicatie care scade numarul accidentelor pe calea ferata!!!
Mai mulți studenți de la o liceu IT din București au inventat mai multe aplicații utile. Într-o perioadă în care majoritatea adolescenților vizionează videoclipuri de pe YouTube sau pierd timp la Snapchat, cei cinci elevi români și-au folosit cunoștințele IT într-un mod util.

Potrivit digi24, Horia, Ricardo, Mihnea, Dimitrie și Bogdan și-au folosit cunoștințele de codificare pentru a crea aplicații care vor fi cel mai probabil necesare în viața noastră de zi cu zi. De exemplu, Bogdan Mihnea a inventat o aplicație care ar putea salva viața oamenilor.

Aplicația blochează toate frecvențele radio și toate aplicațiile de pe un smartphone atunci când o persoană se apropie de o trecere a căilor ferate. Acest lucru ar putea împiedica accidentele de tren și mașini. Bogdan sa inspirat pentru această aplicație de la ambulantele americane care utilizează aceeași tehnologie pentru a controla traficul. Aplicația avertizează șoferul prin trimiterea de mesaje cu 5 secunde înainte de a ajunge la bariera de tren.

O altă aplicație interesantă a fost inventată de Horia Zaharia, care a creat un KG portabil care trimite mesaje mobile în caz de atac de cord. Adolescentul se angajează voluntar pentru Crucea Roșie și aici a ajuns ideea de a inventa aplicația. Numele său este „Salvați o curea iubită”. Horia a remarcat că a văzut mulți oameni care nu știu sa ofere primul ajutor, așa că dorea să lase serviciile de urgență să știe cât mai repede posibil când cineva are un atac de cord. Aceasta înseamnă că aplicația transmite un mesaj de sms unei persoane desemnate. Horia dorește să dezvolte aplicația, astfel încât să poată trimite un mesaj mobil cu un anumit cod care să permită persoanei să știe dacă sunt predispuși la  asa ceva inainte sa se intample.

Mihnea Visoiu și Dimitrie Costache au inventat o aplicație neobișnuită care transformă o casă într-o casă inteligentă numită HomeKitSmart. O altă aplicație a fost inventată de Ricardo Olaru, care este în clasa a cincea. El a inventat o aplicație care va putea să transfere substanțe chimice periculoase din zonă, pentru a salva oamenii de la un incendiu.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 fotografii care demonstreaza că în fiecare colț al lumii frumusetea este văzută altfel 2754”Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat…” au fost vorbele profesoarei ”Isoscel” din Liceenii! 4867

Timp de 20 de ani un cuplu a plantat două milioane de copaci. Animalele s-au reîntors cand totul a revenit la normal 4167Fa aceste lucruri simple, iar banii vor veni intotdeauna la tine. 11 lucruri care iti vor aduce intotdeauna bani 27463 femei din zodiac care sunt în orice situație mai deștepte decât bărbații 1571Cum trebuie să folosești ghimbirul pentru a curăța plămânii de tutun, chiar dacă nu ești fumător 219812 tinute care te pun serios in dificultate, nu știi dacă să râzi sau să plângi 3685Turnul din Pisa a început să se „îndrepte”. Turnul din Pisa a început să se îndrepte. Explicația fenomenului care a început acum 20 de ani 112In 1997, ea a nascut sapte copii – si sotul ei a parasit-o. Iata cum arata azi: cei sapte magnifici 994015 iluzii optice care aproape le-a dat oamenilor un atac de cord 538
SuperClipuri.com 2021