SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

5 Personalitati cu tulburari psihice care au schimbat istoria omenirii
Unele dintre marile reusite din istorie nu ar fi fost posibile in absenta unor personaje care sufereau de tulburari psihice, precum Charles Darwin, Marie Curie, Abraham Lincoln si Florence Nightingale, potrivit unui studiu britanic preluat de telegraph.co.uk.

In cadrul acestui studiu, realizat de mai multi specialisti, printre care se numara Alastair Campbell, fost membru al guvernului britanic, se pune, de asemenea, problema daca un politician modern ar putea ajunge in varful ierarhiei profesionale in conditiile in care ar suferi de depresie, asa cum a fost cazul unor personalitati care au schimbat istoria.

Vincent van Gogh

Conform Jurnalului American de Psihiatrie, pictorul olandez Vincent van Gogh “a avut o personalitate excentrică și stări instabile, a suferit de episoade psihotice recurente în ultimii 2 ani ai vieții sale extraordinare și s-a sinucis la vârsta de 37 de ani. Mai bine de 150 de medici s-au aventurat să îi dea pictorului un diagnostic.

Aceste diagnostice, conform Jurnalului American de Psihiatrie, includ depresia, tulburarea bipolară, epilepsia, dar și schizofrenia, care putea fi moștenită din familie.

Adolf Hitler

Poate că mai mult decât orice altă personalitate istorică, Adolf Hitler scoate la iveală diagnostice infinite de posibile tulburări mintale.

Zeci de medici și scriitori care l-au cunoscut fie pe Hitler personal, fie l-au studiat postum, i-au dat posibile diagnostice, de la schizofrenie la tulburarea de personalitate narcisistă până la tulburarea de personalitate sadică, la tulburarea de personalitate antisocială, ori sindromul Asperger.

Wolfgang Amadeus Mozart

A compus unele dintre cele mai sofisticate melodii scrise vreodată, dar este, de asemenea, cunoscut pentru unele dintre cele mai vulgare scatologii pe care le veți citi vreodată. Într-adevăr, mulți știu acum că scrisorile, biografiile și compozițiile neoficiale ale compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart sunt pline de referințe la fecale, fese și multe astfel de cuvinte.

Conform unor reviste medicale – aceste preocupări vulgare – împreună cu ticurile vocale și motrice ale compozitorului – indică faptul că Mozart suferea de sindromul Tourette, o tulburare ereditară neuropsihiatrică, ce apare în copilărie.

Napoleon Bonaparte

Oare câți dintre noi ar fi bănuit că unii dintre cei mai puternici conducători ai istoriei au fost alimentați de narcisism? Ei bine, în categoria celor mai importante personalități istorice care aveau o tulburarea narcisică de personalitate intră și Napoleon.

Ludwig van Beethoven

Rapoartele publicate în New England Journal of Medicine și British Journal of Psychiatry sugerează că renumitul compozitor german Ludwig van Beethoven a suferit de tulburare bipolară.

Conform acestor rapoarte, Beethoven avea depresie și un comportamentul suicidal.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce dragut e acest Bebelus.. Cum reactioneaza cand o aude pe MAMA lui Cantand - vezi VIDEO 1543322 de fotografii care ne arata de ce băutura este de obicei o idee proastă 4497

Imagini Apocaliptice in ROMANIA ! Furtuna de ieri in vestul tarii a facut prapad, 8 oameni au murit si mai multe TIR-uri rasturnate - VIDEO 223425 de Oamenii care au devenit foarte atractivi când au inceput sa lucreze la aspectul lor 187514 Regulile de îmbrăcăminte pe care toată lumea ar trebui să le învețe 13948 fotografii amuzante, în spatele cărora este o poveste 493716 celebrități care in loc sa îmbătranească, parca întineresc odată cu trecerea anilor 23420 de fotografii istorice care ne dovedesc ca desi timpul trece dragostea rămâne aceeași 76320 de fotografii rare cu celebrități din trecut care ne fac sa vedem altfel acele vremuri 1968Mihaela Maciuc, tanara romanca care este cea mai buna eleva din Italia! A fost premiata chiar de presedintele tarii! 1651
SuperClipuri.com 2022