SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cele 10 cele mai scumpe materiale din lume. Aurul nu intra in acest top, insa cornul Rinocerului da.
Timp de multe secole, mulți oameni au crezut că aurul este unul dintre cele mai scumpe materiale din lume. Acest lucru este însă absolut greșit.

Am facut o listă cu materiale de valoare. Să mergem mai departe: aurul nu este nici măcar în topul trei aici. Avem si un BONUS la sfarsit!

1. Antimateria – 62,5 trilioane de dolari pe gram

Cea mai scumpă substanță de pe Pământ. Producția unui miligram de pozitroni costă aproximativ 25 de milioane de dolari. În teorie, vom putea folosi în viitor antimaterie ca și combustibil pentru nave spațiale. Dar dezavantajul de astăzi este că pentru a face doar un gram din el, toată omenirea va trebui să lucreze timp de aproximativ un an fără să se odihnească.

2. Californium – 25-27 milioane de dolari pe gram

Cel mai scump element chimic . Acesta a fost sintetizat o singură dată de la descoperirea sa în 1950.

3. Diamant – 55.000 de dolari pe gram

Cea mai faimoasă piatră prețioasă de pe Pământ și cel mai bun prieten al oricărei doamne.

4. Tritiu – 30.000 $ pe gram

Acest gaz este utilizat în iluminat – de exemplu, în iluminarea tritiuului. Costă aproximativ 15 milioane de dolari pentru a produce o lire de tritiu.

5. Taafite – 20.000 $ pe gram sau 4.000 $ pe carat

O piatră prețioasă de culoare violet, roz, roșu sau alb. Este de un milion de ori mai rar decât diamantele, făcându-l legendar. Cu toate acestea, în ciuda unicității sale, nu este foarte popular când vine vorba de bijuterii – și acesta este probabil motivul pentru care este relativ ieftin.

6. Painite – 9000 USD pe gram

Această piatră este atât de rară încât foarte puțini oameni știu că există. Este un mineral de culoare portocalie sau roșiatică și a fost descoperit abia acum 65 de ani. Există doar câteva sute de pietre în lume astăzi.

7. Plutoniu – 4.000 $ pe gram

Un metal radioactiv greu, dar fragil, de culoare alb-argintie. Utilizările sale variază de la producția de arme nucleare și combustibil la o sursă de energie pentru nave spațiale.

8. LSD – 3.000 $ pe gram

O substanță narcotică psihoactivă . Procesul de fabricare a acestui medicament semisintetic este destul de dificil, ceea ce explică costul.

9. Cornul Rinocerului – 110 $ pe gram

Deși știința a demonstrat că cornul de rinocer nu are proprietăți medicinale, acestea sunt încă considerate valoroase datorită acestei proprietăți și ca mânere mari de cuțit. Din cauza braconierilor, rinocerii  sunt deja pe punctul de a dispărea.

10. Platină – 60 USD pe gram

Acesta este un metal rar și prețios, de culoare din  argintie. Ca și aurul, este foarte rezistent la acizi, alcalii și alți compuși.

Bonus: Piatra de jad – 170 milioane de dolari

Minerii din Myanmar au găsit cea mai mare piatră de jad din lume într-o mină de la distanță din statul Kachin, în nordul țării. Piatra are o înălțime de 14 ft și o lungime de 19 ft și cântărește aproximativ 200 de tone. Acest frumos bolovan de jad va fi trimis în China, unde va fi sculptat în bijuterii scumpe și sculpturi.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de Fotografii in care se întâmplă mai multe lucruri decât ar putea părea la prima vedere 5611Filip Jianu, noua stea a tenisului romanesc!!! Este in semifinale la Australian Open!!!! 130

Poftă bună la „OTRAVĂ"! De unde vin peștele și fructele de mare, atât de scumpe şi „sănătoase" 183Te rog TATA, sa ma ierti ! Acest Cantec te va aduce pana la LACRIMI - VIDEO 13290212 Oameni desprinsi parca din filme care au reusit sa uimeasca intreaga lume 55519 cascadori care sunt 100% copii ale actorilor celebri 600Operatie reusita – chirurg decedat! Povestea din spatele imaginii a cucerit o lume intreaga! 275615 fotografii sincere pentru oricine este dezamăgit de această lume 32518 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 191Un frizer priceput ! O frumoasa tanara isi tunde parul scurt. Transformarea ei a emotionat o lume intreaga .. Da mai departe acest articol - VIDEO 7107
SuperClipuri.com 2022