6 tipuri de oameni, cărora le place să facă pe victima! Iată cum să le faci față

Confruntarea cu cei care joacă rolul victimei poate fi obositoare. Cine sunt acești oameni?
Este greu să vorbim despre mentalitatea victimelor, deoarece mulți oameni nu au nicio idee că o adoptă. Poate fi supărător atunci când află acest adevăr.
Nu știuice înseamnă să joci rolul de victimă?
Păi, ideea este că a fi o victimă și a avea o mentalitate de victimă, nu este același lucru.
A juca roluri în viețile oamenilor este un act manipulativ. Oamenii joacă roluri pentru a obține ceea ce doresc sau pur și simplu datorită educației lor.
Aceste persoane pot fi blocate într-un model negativ, din cauza abuzului copiilor, neglijării sau traumei.
Iată câteva tipuri de persoane care tind să utilizeze rolul de victimă:
Cel care acționează într-o manieră egoistă folosește strategia victimei. Din păcate, atunci când este vorba de a alege ceva pentru binele altuia se va gândi de zece ori, înainte de a ajuta.
Unii oameni trebuie să aibă control absolut, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Ei se folosesc de milă pentru a se asigura că lucrurile merg bine în calea lor. Ei doresc să controleze rezultatul vieții lor și să îi controleze pe oamenii din viața lor, de asemenea.
Dacă nu îi pot controla pe alții, se vor întoarce la rolul victimei.
Poți deveni o persoană parazită, când încerci să-ți construiești stima de sine, pe decăderea altora. Dacă nu ești tu această persoană, dar ai în preajma ta un tip de om parazit, când l-ai prins cu minciuna, va face din nou pe victima.
Am observat că mulți oameni folosesc jocul de-a victima, din cauza incapacității de a se ocupa în mod corespunzător de furia lor. În unele cazuri, se tem de consecințele furiei lor sau poate că au experimentat situații în care și-au pierdut controlul și urăsc acest sentiment.
Persoanele care suferă de boli mintale vor juca de multe ori rolul victimei. De cele mai multe ori, se datorează copleșirii simptomelor bolii.
Nu, nu ar trebui niciodată să fim prea duri cu oamenii bolnavi mintal, dar toată lumea trebuie să-și asume o anumită responsabilitate, la un moment dat, mai ales atunci când acea persoană înțelege ce trebuie să facă.
Deși este normal să te simți victima unei traume, nu e normal să fii o victimă pentru totdeauna. Trebuie să îi reamintești acelei persoane că traumele și vindecarea îl fac supraviețuitor și nuvictimă.
![]() |

Pierdem un an și jumătate de viață sănătoasă din cauza poluării. România, pe urmele Chinei


Nu costă nimic să le ştii! LEACURILE BĂBEŞTI – farmacia de pe vremuri a românilor


19 lucruri nebune care s-ar putea întâmpla numai în China


20 de fotografii care sunt prea ciudate pentru această lume


Imagini absolut revoltatoare cu asa-zisii saraci care arunca ciorba pe asfalt pe motiv ca nu e suficienta carne inauntru iar painea nu e suficient de pufoasa - VIDEO


7 simptome ale sindromului copilului singur la părinți și cum afectează asta, adultul


Pare ceva banal dar stiti care este in realitate semnificația autocolantelor de pe fructe


Cele mai amuzante coincidente: 15 imagini care te fac să le priveşti de două ori


23 de fotografii istorice care ilustreaza perfect cum era viata in urma cu multi ani


22 de fotografii rare care afișează istoria dintr-un alt unghi
