SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Timp de 20 de ani un cuplu a plantat două milioane de copaci. Animalele s-au reîntors cand totul a revenit la normal
Povestea acestui cuplu a impresioant o lumea intreaga, si inca se vorbeste despre ce au facut acestia pentru mediul inconjurator. Acest cuplu din Brazilia a uimit și a insiprat milioane de oameni care au început să le urmeze gestul.

Sebastio Selgada este unul dintre cei mai cunoscuti fotojurnaliști brazilieni, acesta a călătorit cu soția sa timp de mai mulți ani în toată lumea pentru a suprinde momente și oameni unici, insa niciodata nu au uitat de tara lor si de locurile dragi.

Ajunși acasă, nu le-a venit  să vadă că zona era ca un deșert, fără copaci și sălbăticie. Totuși, Lélia credea ca nimci nu este pierdut si că  zona ar putea fi restaurată la vechea sa glorie. Așa au decis să arate ce poate face un mic grup de oameni, uniți de același scop.

„Numai aproximativ 0,5% din teren era acoperit de copaci. Soția mea a avut o idee fabuloasă de a replanta această pădure. Și când am început să facem asta, toate insectele, păsările și peștele s-au întors și atunci am renăscut și eu”, a declarat Sebastian pemtru presa locală.

Cei doi  au înființat „Instituto Terra”, o organizație care a plantat de atunci 4 milioane de si au reusit sa aduca zona asa cum era in urma cu cateva decenii. Astfel, în total, în acea zonă s-au reintors in jur de 172 specii de păsări, precum și 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante, 15 specii de reptile și 15 specii de amfibieni – un întreg ecosistem reconstruit de la zero.

Toata lumea ar trebui sa le urmeze exemplul celor doi si astfel poate am reusi sa salvam lumea in care traim si sa nu o mai vindem pe bucati.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Bărbații au mărturisit din ce cauză nu pot rezista în fața femeilor mai în vârstă 922O fetiţă de 3 ani îl confundă pe un bunic din magazin cu Moş Crăciun – Reacţia lui demonstrează că Magia Crăciunului există 1018

Horoscopul weekend-ului pentru toate zodiile Vești noi pentru 3 zile speciale cu Luna în Leu! 3336ILEANA CIUCULETE - DOAMNE MAINE DE-OI MURI - VIDEO 10606Dumnezeu lucrează în tăcere. De ce este imposibil să împărtășești planurile de viitor cu oricine 16823 de imagini care ne arata cat de cruda poate sa fie viata in unele situatii 35619 oameni care au decis sa faca o schimbare iar acum au ajuns de nerecunoscut 745 metode prin care să scapi de „dispoziția proastă” în doar 5 minute 39810 versiuni din viața reală a personajelor de desene animate celebre 2215 fotografii emotionante care dovedesc ca natura este întotdeauna deasupra noastră 899
SuperClipuri.com 2021