SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cele 10 cele mai scumpe materiale din lume. Aurul nu intra in acest top, insa cornul Rinocerului da.
Timp de multe secole, mulți oameni au crezut că aurul este unul dintre cele mai scumpe materiale din lume. Acest lucru este însă absolut greșit.

Am facut o listă cu materiale de valoare. Să mergem mai departe: aurul nu este nici măcar în topul trei aici. Avem si un BONUS la sfarsit!

1. Antimateria – 62,5 trilioane de dolari pe gram

Cea mai scumpă substanță de pe Pământ. Producția unui miligram de pozitroni costă aproximativ 25 de milioane de dolari. În teorie, vom putea folosi în viitor antimaterie ca și combustibil pentru nave spațiale. Dar dezavantajul de astăzi este că pentru a face doar un gram din el, toată omenirea va trebui să lucreze timp de aproximativ un an fără să se odihnească.

2. Californium – 25-27 milioane de dolari pe gram

Cel mai scump element chimic . Acesta a fost sintetizat o singură dată de la descoperirea sa în 1950.

3. Diamant – 55.000 de dolari pe gram

Cea mai faimoasă piatră prețioasă de pe Pământ și cel mai bun prieten al oricărei doamne.

4. Tritiu – 30.000 $ pe gram

Acest gaz este utilizat în iluminat – de exemplu, în iluminarea tritiuului. Costă aproximativ 15 milioane de dolari pentru a produce o lire de tritiu.

5. Taafite – 20.000 $ pe gram sau 4.000 $ pe carat

O piatră prețioasă de culoare violet, roz, roșu sau alb. Este de un milion de ori mai rar decât diamantele, făcându-l legendar. Cu toate acestea, în ciuda unicității sale, nu este foarte popular când vine vorba de bijuterii – și acesta este probabil motivul pentru care este relativ ieftin.

6. Painite – 9000 USD pe gram

Această piatră este atât de rară încât foarte puțini oameni știu că există. Este un mineral de culoare portocalie sau roșiatică și a fost descoperit abia acum 65 de ani. Există doar câteva sute de pietre în lume astăzi.

7. Plutoniu – 4.000 $ pe gram

Un metal radioactiv greu, dar fragil, de culoare alb-argintie. Utilizările sale variază de la producția de arme nucleare și combustibil la o sursă de energie pentru nave spațiale.

8. LSD – 3.000 $ pe gram

O substanță narcotică psihoactivă . Procesul de fabricare a acestui medicament semisintetic este destul de dificil, ceea ce explică costul.

9. Cornul Rinocerului – 110 $ pe gram

Deși știința a demonstrat că cornul de rinocer nu are proprietăți medicinale, acestea sunt încă considerate valoroase datorită acestei proprietăți și ca mânere mari de cuțit. Din cauza braconierilor, rinocerii  sunt deja pe punctul de a dispărea.

10. Platină – 60 USD pe gram

Acesta este un metal rar și prețios, de culoare din  argintie. Ca și aurul, este foarte rezistent la acizi, alcalii și alți compuși.

Bonus: Piatra de jad – 170 milioane de dolari

Minerii din Myanmar au găsit cea mai mare piatră de jad din lume într-o mină de la distanță din statul Kachin, în nordul țării. Piatra are o înălțime de 14 ft și o lungime de 19 ft și cântărește aproximativ 200 de tone. Acest frumos bolovan de jad va fi trimis în China, unde va fi sculptat în bijuterii scumpe și sculpturi.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 1204Top 10 cele mai mari invenţii româneşti, care au schimbat lumea 617

15 celebritati care au ramas in istorie cu rochiile pe care le-au purtat la decernarea Premiilor Oscar 22618 celebrități care au decis sa ne arate cum aratau in copilarie si cat de mult s-au schimbat odata cu trecerea timpului 329Botoşani: Autorităţile au interzis sacrificarea porcilor din zona focarului de pestă porcină fără aviz de la medicul veterinar 84Doctor Victor Coteț: "Opriți-vă 2 minute și citiți acest lucru" 105819 fotografii rare care ne arată ce se întâmplă cu adevărat în spatele filmelor renumite 157610 trucuri pe care le pot folosi femeile pentru a rezolva instantaneu situațiile cele mai incomode 34310 semne precoce care ne spun că organismul nostru rămâne fără vitamina C 221„Vrei să mănânci sănătos? Cumpără de la cea mai necăjită băbuță din piață!” 249
SuperClipuri.com 2022