SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

De ce unii oameni sunt atât de răi și lipsiți de respect, față de alții?




Da, chiar așa, de ce?

Cât de des îți adresezi această întrebare, atunci când te confrunți cu un răspuns urât, venit din partea unui individ, într-o anumită situație, în special în cazul în care o astfel de reacție este total inadecvată și nejustificată?

Să gândim în felul următor: condiția umană nu a fost niciodată o utopie în care toată lumea este fără egal bună, grijulie și respectuoasă.
Nu este nimic nou

Au existat întotdeauna și vor exista întotdeauna oameni răi, nepoliticoși și lipsiți de respect.

Chiar și filozofii greci s-au plâns de această problemă, acum două mii de ani – Platon vorbea despre comportamentul bolnavului și lipsit de respect al tinerilor.

În general, depinde de noi indivizii asumați și rezonabili, cum tolerăm un comportament inacceptabil sau cum răspundem, mai bine sau mai rău, în astfel de circumstanțe.

Când mă simt generos, încerc să-mi imaginez persoana care tocmai a fost rea inutil, cu mine, ca fiind un copil.

Mă întreb care sunt stimulii pe care trebuie să îi fi întâlnit, de a ajuns să se poarte așa.

Răutatea este în creștere

Aproximativ 79% dintre oameni spun că lipsa de respect este o problemă serioasă, în timp ce 60% consideră că atitudinea nepoliticoasă este în creștere.

Aceasta pare a fi o epidemie

Cauzele rădăcinii

Deși frustrările și stresul vieții moderne sunt în mod clar un factor, există multe influențe și condiții care îi fac pe oameni să fie nepoliticoși, lipsiți de respect și răi.

Să optăm pentru o abordare mai analitică și să ne gândim dacă ar putea exista mai mult decât stilul nostru de viață, în spatele creșterii răutății.

O observație atentă a multor indivizi nepoliticoși va dezvălui că sunt profund nesiguri, au o încredere scăzută de sine și o lipsă de înțelegere a comportamentului uman.

După cum spunea romancierul brazilian Paulo Coelho: „Cum îi tratează pe ceilalți, este o reflectare directă a modului în care se simt ei înșiși”.

Dacă o persoană se privește pe sine într-o lumină constantă negativă și critică, această atitudine este obligată să afecteze modul în care ei privesc pe alții.

Oamenii cu stima de sine scazuta isi mascheaza adesea nesiguranta, flexându-si muschii verbali, fiind nepoliticosi si brutati, in incercarea de a se simti puternici.

Niciunul dintre noi nu are imunitate în viață, în ceea ce privește stresul și problemele personale.

Indiferent cât de bine credem că ne ocupăm de problemele personale, sunt momente în care frustrările și furia ne fac să ne abatem verbal, de la situațiile în care, în mod normal, navigăm cu un zâmbet.

În acest caz, merită să ne amintim că noi suntem cei care sunt nebuni sau răi.

Când suntem sub o asemenea tulpină, este ușor să acționăm impulsiv, înainte de a gândi și de a face sau de a spune lucruri care sunt, în cel mai bun caz, nepoliticoase și, în cel mai rău caz, rele.

Nu există aceleași sisteme de valori în familii și în educație. Dacă ai fost crescut într-un mediu unde cuvintele aspre erau normele, vei vedea, în mod clar, acest lucru ca un comportament acceptabil.

Și, desigur, poate se și înrăutățește. Viața de pe margine a devenit internalizată pentru acești oameni și, prin urmare, ei răspund în mod corespunzător, atunci când sunt înfuriați de alții.

Astfel de experiențe negative ale copilăriei, precum cele descrise mai sus, pot conduce la dezvoltarea unor tulburări de personalitate actuale și, în cele din urmă, la un comportament care este privit ca fiind mediu, nepoliticos sau lipsit de respect.

Nu este deloc surprinzător, ca atunci când granițele acceptabile, din punct de vedere social, pentru interacțiunea umană, sunt încălcate, oamenii să devină nepoliticoși și răi.

În lumea noastră multiculturală, în care fiecare are un set complet diferit de valori și etichetă, acest lucru este mai important decât ne-am putea gândi.

Ceea ce se crede a fi un comportament nepoliticos și inacceptabil, într-o cultură, ar putea fi încurajat în alta.

Nemții, de pildă, nu au nicio îndoială că pot vorbi liber despre ceea ce cred, britanicii, în încercarea de a fi politicoși sunt rigizi și așa mai departe.

Fără îndoială, creșterea rapidă a datelor și tehnologiilor digitale a dus la o creștere exponențială a ritmului vieții.

Această activitate neobosită, cu cerința urgentă de acțiune imediată, poate crea „tulpina creierului” (nu este o diagnoză clinică reală!), ceea ce duce la anxietate și stres și, la rândul său, la agravarea comportamentului agresiv.

Unii oameni, indiferent de motiv, s-ar putea să nu se fi maturizat încă, în sensul emoțional. Poate că niciodată nu o vor face.

Când acționează într-un mod care îi afectează pe ceilalți, o fac în parte, pentru că nu au conștiința de a lua în considerare impactul acțiunilor lor.

Deoarece nu-și pot înțelege comportamentul ca fiind unul bolnav, ei nu văd niciun motiv să nu se angajeze în el.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau 38



20 de oameni care fac greșeli stupide, fără a realiza acest lucru 3176





Iata de ce Rusii au cea mai puternica armata din lume! Antrenamentele lor sunt de-a dreptul inumane! Nimeni nu ar trebui sa le fie dusmani.. VIDEO 19104



Desi este cel mai mic oras de pe teritoriul Romaniei a devenit o atractie la nivel mondial!!! 820



78 Milioane euro ”România face milioane din amenzile de coronavirus”. Oare cum vor fi cheltuiti banii? 112



15 persoane care au comandat online insa au primit cu totul altceva decat se asteptau 572



11 ingrediente despre care nu stiai ca se gasesc in produsele pe care le consumam zilnic 355



19 persoane cu părul excentric care nu pot trăi o zi fără atenție 426



Ceea ce observi prima dată în imagine, spune multe despre scopul vieții tale ! 1635



Vom trece cu bine și de acest pericol. Cum ne comportam vizavi de CORONAVIRUS COVID-19, ce trebuie știut și făcut 1175




SuperClipuri.com 2024