SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

6 animale care au puteri ce par supranaturale. Meduza roșie, singura fiinţă nemuritoare de pe Pământ
1. Pasărea-liră

Pasarea lira este un locuitor inaripat al padurilor din regiunile calde ale planetei.
Spre deosebire de restul lumii animale, cu exceptia racului, in care mersul inapoi este mai greoi decat cel normal si nicicand nu este facut decat din stringenta necesitate, atunci cand – foarte rar – conformatia corpului o permite, exista o pasare care, dupa nevoie, poate sa zboare si invers. Se numeste pasarea-lira. Este unica zburatoare cu posibilitati practice de deplasare aeriana in… marche-ariere.

Pasarea-lira este o specie pe cale de disparitie si este protejata de lege din anul 2006. Ca o dovada a simpatiei fata de aceasta pasare, desenul ei este pus in Australia pe moneda de 10 centi-dolari australieni.

2. Suricata

Cercurile negre din jurul ochilor suricatei au un rol mai important decât cel estetic – acestea acționează ca niște ochelari de soare naturali.

Negrul estompează strălucirea soarelui pe blana din jurul ochilor, permițându-le suricatelor să se uite direct la cer și să vadă la distanțe mari.

Acest lucru îi permite santinelei, o suricată solitară care stă de pândă, să observe prădătorii care se apropie și să-și alerteze familia.

3. Șoarecele spinos

Șoarecele spinos poate renunța la bucăți întregi din piele pentru a se elibera din strânsoarea prădătorilor.

Mai mult, el este capabil să își crească din nou pielea, cartilajul, blana și chiar și glandele sudoripare, odată ce acestea au fost îndepărtate.

4. Meduza roșie, singura fiinţă nemuritoare de pe Pământ

Trucul micutei Turritopsis este un proces numit transdiferentiere, procesul prin care o celula, diferita de cea stem se transforma intr-un alt tip de celula. In timp ce alte animale au un numar limitat de transdiferentiere a anumitor organe (salamandrele isi regenereaza membrele, de exemplu), Turritopsis este singura care isi poate regenera intregul corp.

Deloc surprinzator, nemuritoarea Turritopsis devine din ce in ce mai raspandita. Originara din oceanele caribiene, Turritopsis a fost identificata si in apele din apropierea Spaniei, Italiei, Japoniei, si in partea atlantica a Panama.

5. Hipopotamul

Hipopotamii s-au adaptat căldurii extreme secretând o substanță roșie, care seamănă cu transpirația. Substanța este, de fapt, un lichid uleios care se evaporă și ajută la scăderea temperaturii corpului.

Acest lichid funcționează ca antibiotic, loțiune hidratantă și loțiune pentru plajă totodată!

6. Delfinii și balenele

În timp ce dorm, delfinii și balenele își opresc activitatea cerebrală doar pe jumătate. Astfel, aceste animale își refac energia și se odihnesc în timp ce își țin literalmente un ochi deschis, pentru a supraveghea împrejurimile.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Aceste fotografii din lumea sportului, luate exact la momentul POTRIVIT te vor face sa razi cu lacrimi :)))) Nu rata acest VIDEO 1796Atlasul creaturilor ciudate: 10 animale despre care nu ştiai că există 1422

De la Dragoste la Ură e un singur pas...VIDEO 75326 Cupluri care știu că răbdarea este cheia unei relații de succes 6210 poze cu căței care cerșesc după mâncare la care vor putea rezista doar oamenii cu inimi de gheață 223820 de fraze pe care doar femeile le vor intelege! 944Iată ce hotel are Radu Mazăre în Madagascar 158618 Persoane care trăiesc fiecare moment asa cum isi doresc 2432Perla Bicazului, distrusă de tone de gunoaie. Oamenii nu mai stiu sa respecte valorile tarii 15020 de persoane care au dorit să facă o fotografie obișnuită, dar au primit o capodoperă 143
SuperClipuri.com 2022