SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

La doar 13 ani a câştigat peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur, insa acesta a fost răsplătit cu monede de 50 de bani. Olimpic: „Noi ne putem realiza oriunde, România nu ştiu dacă are aceeaşi şansă!“
Vlad Coneschi, un elev de 13 ani din Slatina, face parte dintr-o generaţie de excepţie. Este multiplu medaliat cu aur, argint şi bronz la matematică şi informatică, s-a calificat la etapa internaţională a concursului de robotică, dar face şi teatru, dans sportiv, taekwondo, muzică. Statul român i-a premiat performanţele remarcabile cu un mizilic.

Performanţa este normalitate pentru Vlad Coneschi, Vlăduţ, cum îl alintă profesorii, pentru că încă mai are aerul inocent al copilului de-abia păşit în adolescenţă. Este elev în clasa a VI-a la Şcoala „Eugen Ionescu“ din Slatina şi posesor a zeci (aproximativ 70) de medalii şi diplome la concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale. N-a vrut să le aducă şi să le expună în holul şcolii, iar motivaţia a fost simplă. „Spune că acasă primeşte mult mai multe vizite de la apropiaţi, pentru care efectiv contează rezultatele lui“, ne lămureşte profesoara lui de matematică, Ludmila Popa. Ultimul loc I l-a obţinut chiar după discuţia noastră, pe 10 mai, la un foarte bine cotat concurs interjudeţean de informatică, INFO Olt.

Echipa de aur Coneschi – Popa Vlăduţ este copilul teribil al generaţiei sale. S-a remarcat încă din şcoala primară la concursurile organizate în afara şcolii. În clasa a IV-a este „luat în vizor“, la sfatul învăţătoarei şi rugămintea părinţilor, de profesoara Ludmila Popa. „Deşi era elev în clasa a IV-a, l-am pregătit pentru olimpiada naţională de matematică pentru clasa a V-a, de unde s-a întors cu medalie de bronz.

A fost cea mai mare surpriză pentru mine şi cred că primul rezultat de acest fel pentru judeţul Olt, cel puţin în ultimii 20 de ani“, povesteşte profesoara Popa, până să apară Vlad îmbrăcat elegant şi purtând papion. „Aşa e el în fiecare zi, nu este ceva special acum“, primim din nou lămuriri. „Este o figură!“, certifică mândră şi profesoara Gabriela Constantinescu, directorul şcolii gimnaziale cu cele mai bune rezultate din judeţ.

Dacă bronzul a venit în clasa a IV-a, în anul următor, când Vlad Coneschi a concurat tot pentru clasa a V-a, pentru că-şi dorea aurul, a obţinut, ce altceva – aur la matematică. A fost a patra medalie de aur obţinută de un elev al profesoarei Popa, venită într-un interval de timp destul de scurt. „Am avut, înainte de Vlăduţ, o altă elevă de excepţie, Adina Deaconu, care acum confirmă şi la liceu. Ea a obţinut aur în clasa a V-a, aur în clasa a VI-a, argint în clasa a VII-a şi s-a calificat în lotul restrâns în clasa a VIII-a, tot cu aur“, rememorează profesoara Popa.

Aur cu punctaj maxim în 2016 După atâtea diplome şi medalii, aproape că nu acestea mai sunt miza. Nu i-a picat însă tocmai bine lui Vlad că anul acesta, deşi a obţinut punctaj maxim – 28 de puncte, şi medalie de aur, Ministerul Educaţiei l-a recompensat cu menţiune.

„Este, pe undeva, o prevedere absurdă în regulament. Au fost mai mulţi elevi cu punctaj maxim, iar regulamentul spune că pentru departajare se ţine cont de rezultatele obţinute la faza judeţeană. Or, nu mi se pare tocmai corect, pentru că lucrările nu sunt evaluate de acelaşi colectiv. Nu ştiu dacă 27 de puncte la Olt echivalează cu 27 la Mureş sau mai ştiu eu unde“, remarcă profesoara.

Performanţa se face dacă-şi doreşte elevul, dacă are deja pasiunea. Trebuie să ajungă la pasiunea de a rezolva probleme, nu la pasiunea de a obţine premii. Ludmila Popa, profesoară de matematică

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O artistă din Rusia a câștigat inimile a mii de oameni cu benzi desenate care arată viața în culorile sale adevărate 33ULTIMĂ ORĂ! CARANTINĂ TOTALĂ! ȘEFUL STATULUI: ARMATA VA IEȘI PE STRĂZI ALĂTURI DE POLIȚIE! 77

Deşi are o avere de 6 miliarde de dolari, moştenitorul Samsung, a fost închis într-o celulă de 6 metri pătraţi, cu o saltea pe jos şi fără duș 35342Farcas Stefana romanca care la 26 de ani este capitanul unei nave de 30.000 de cai putere!!! 3161Acesti oameni au sacrificat o balena albastra pe cale de disparitie pentru a ajunge pe masa celor din JAPONIA 134315 cele mai neobisnuite lucruri posibile doar în Japonia: de ce lipsesc bunele maniere, iar cafenelele oferă „tandreţe“ 103310 poze cu căței care cerșesc după mâncare la care vor putea rezista doar oamenii cu inimi de gheață 2238Cât de puternic iubesc semnele zodiacale de aer 33713 Oameni care acum cu siguranta regreta ca au ales sa isi faca un tatuaj 2452Acesta este cel mai frumos Colind Romanesc de Craciun ! " Cobori, Doamne pe pamant " Distribuie daca ti-a placut acest Colind - VIDEO 5602
SuperClipuri.com 2022