SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Confiscarea averilor și închisoare pe viață pentru corupți, noua lege ce va salva România
Noua propunere legislativă de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari pentru corupţi şi reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mită sau prejudiciu pentru care o persoană este cercetată pentru corupţie.

„Proiectul nostru prevede închisoarea pe viaţă pentru faptele de mare corupţie. Proiectul prevede confiscarea totală a averii şi extinsă”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu.

Potrivit aceluiaşi proiect, faptele de corupţie nu se prescriu.

Unii dintre parlamentarii PSD cred că propunerea este folosită de deputatul independent ca să-şi facă publicitate. Şi mai spun că închisoarea pe viaţă este o pedeapsă mult prea aspră.

„Trebuie să facem o mare diferență între ceea ce este populism şi ceea ce pretinde până la urmă o țară europeană”, spune deputatul PSD Cosmin Necula.

„Închisoarea ar trebui să aibă și un rol educativ și să îl ajuți pe om, să îl redai societății folositor, util ei. Că dacă îl distrugi mental și îi dai închisoare pe viață s-ar putea să afectezi nu doar acea persoană, ci și toată familia”, spune deputatul PSD Ciprian Nica.

Un parlamentar UNPR spune că statul ar cheltui prea mult, dacă ar trebui să-i ţină pe corupţi în închisoare pe viaţă.

„Trebuie să ai condiții, trebuie să ai o celulă, trebuie să îl hrănești, să îi asiguri un trai normal. Important este să recuperăm prejudiciul, mult mai important decât să ținem oameni în pușcărie”, spune deputatul UNPR Luminița Adam.

Iniţiatorul proiectului susţine că persoanele condamnate la închisoare pentru corupţie vor face muncă în folosul comunităţii, pentru a acoperi cheltuielile statului.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

17 persoane ale caror fotografii au ridicat foarte multe semne de intrebare 359Un fotograf a petrecut 9 ani pentru a le face poze oamenilor pe drumul lor spre muncă, iar rezultatele ne vor deschide ochii! 1040

20 de fotografii care pot schimba modul în care vedeți lumea în doar 5 minute 166019 oameni care și-au perfecționat abilitățile de leneși 97115 Oameni a căror zi a fost distrusă de o eroare dramatică 67Priviti cat de mult s-au schimbat 18 actori celebri in ultimii 20 de ani 1412Alcoolul produce schimbări uriase în corp şi creier: „Sunt afectate memoria, judecata, emoţia, şi viziunea” 4729300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3, aduse cu două aeronave din Turcia 4Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular 1499Oamenii de stiinta sustin ca acele cuplurile care se cearta pentru relatia lor se iubesc foarte mult 607
SuperClipuri.com 2022