SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Confiscarea averilor și închisoare pe viață pentru corupți, noua lege ce va salva România
Noua propunere legislativă de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari pentru corupţi şi reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mită sau prejudiciu pentru care o persoană este cercetată pentru corupţie.

„Proiectul nostru prevede închisoarea pe viaţă pentru faptele de mare corupţie. Proiectul prevede confiscarea totală a averii şi extinsă”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu.

Potrivit aceluiaşi proiect, faptele de corupţie nu se prescriu.

Unii dintre parlamentarii PSD cred că propunerea este folosită de deputatul independent ca să-şi facă publicitate. Şi mai spun că închisoarea pe viaţă este o pedeapsă mult prea aspră.

„Trebuie să facem o mare diferență între ceea ce este populism şi ceea ce pretinde până la urmă o țară europeană”, spune deputatul PSD Cosmin Necula.

„Închisoarea ar trebui să aibă și un rol educativ și să îl ajuți pe om, să îl redai societății folositor, util ei. Că dacă îl distrugi mental și îi dai închisoare pe viață s-ar putea să afectezi nu doar acea persoană, ci și toată familia”, spune deputatul PSD Ciprian Nica.

Un parlamentar UNPR spune că statul ar cheltui prea mult, dacă ar trebui să-i ţină pe corupţi în închisoare pe viaţă.

„Trebuie să ai condiții, trebuie să ai o celulă, trebuie să îl hrănești, să îi asiguri un trai normal. Important este să recuperăm prejudiciul, mult mai important decât să ținem oameni în pușcărie”, spune deputatul UNPR Luminița Adam.

Iniţiatorul proiectului susţine că persoanele condamnate la închisoare pentru corupţie vor face muncă în folosul comunităţii, pentru a acoperi cheltuielile statului.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

4 motive incitante datorita carora Japonia este o tara atat de excentrica 1234Săltat de mascaţi după ce a înjurat Poliţia pe Facebook. Dosar de ultraj pentru Nicuşor zis "Johny Chass" 2911

Top 20 cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au cumparat 6112 Fapte care dezvăluie o parte diferită a trecutului 773Mesaje de Paşti 2020.Paşte Fericit 2515 greseli pe care majoritatea dintre noi le facem atunci cand folosim un uscator de par(nu este o idee buna sa uscam parul de jos in sus) 3147EROII DIN LINIA 1:Asistent român în Germania: “Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem” 29415 imagini neobișnuite ale lumii în care trăim 19618 imagini perfect sincronizate care ne fac să ne întrebăm daca sunt reale 2917 fotografii istorice care ne-au făcut să vrem să ne întoarcem în timp 91
SuperClipuri.com 2022