SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 obiceiuri ciudate pe care le au americanii. „Am locuit acolo 5 ani, dar nu pot să mă obișnuiesc cu ele"
”Numele meu este Karina și am trăit în SUA de aproape 5 ani. Pentru unii 5 ani înseamnă mult, pentru alții puțin. Cea mai mare parte din viața mea am trăit-o în Sankt-Petersburg. Am plecat în America pentru că soțul meu, inginer, a fost transferat cu munca în Seattle. Când ne-am mutat am fost conștientă de faptul că aceasta era o țară diferită și că acolo oamenii au cu totul o altă cultură și mentalitate. M-am obișnuit totuși cu stilul lor de viață, dar pentru mine va rămâne mereu un loc străin.

După 5 ani, m-am decis să vorbesc despre 5 lucruri care mi s-au părut surprinzătoare în America.

1. Se trezesc la 5 dimineața pentru a începe să lucreze devreme

Mulți oameni preferă să înceapă ziua lucrătoare la ora 6 dimineața, pentru a termina totul și a fi liberi la 2 pm. Unii fac voluntariat după muncă, alții se ocupă de copii, iar unii își continuă studiile.

2. Intră în casă cu pantofii de afară

Mulți americani nu-și scot pantofii atunci când vin acasă. În Rusia, oamenii obișnuiesc să se descalțe atunci când vin în vizită, dar prietenilor noștri americani li s-a părut mereu foarte amuzant când le spuneam că pantofii trebuie să rămână la ușă.

3. Returnarea cumpărăturilor

Clientul are întotdeauna dreptate. Nu știu cum americanii au reușit acest lucru, dar câteodată îmi pare rău pentru vânzătorii care acceptă foarte liniștiți majoritatea produselor înapoi, fie că e vorba de telefoane, haine folosite sau chiar mâncare.

4. Poartă haine nepotrivite pentru anotimpul în care sunt

Când umbli pe străzile din Seattle, este foarte dificil să-ți dai seama ce perioadă a anului este. În timpul verii, puteți întâlni oameni cu căciuli și jachete groase, iar iarna în pantaloni scurți și papuci.

5. Dușurile sunt lipite de perete

În SUA, este dificil să găsești un duș cu furtun: cel mai des, dușul e montat direct în perete și poți să-i schimbi numai direcția. A fost ok, m-am obișnuit cu ideea că nu pot mișca dușul când mă spăl, dar nu înțeleg cum reușesc oamenii să clăteasă cada?

6. Se bea apa de la robinet

Majoritatea americanilor beau apa direct din robinet. La început, nu am putut înțelege dacă era atât de curată. Am citit și am aflat că, în statul Washington, într-adevăr, în anul în care ne-am mutat noi, apa era potrivită pentru băut. Până în prezent, indicatorii s-au mai modificat și înrăutățit, dar asta nu-i oprește pe americani. Apropo, apa este fluorizată, pentru a întări smalțul dinților. Nu am putut să mă obișnuiesc niciodată cu asta.

7. Americanii cumpără foarte multe produse la reduceri

Da, toată lumea iubește reducerile, dar americanii excelează la acest capitol. Oamenii cumpără foarte multe lucruri, au diverse reduceri și programe de bonusare. Există cupane pentru detergen, legume, produse de la băcănie… Practic, pentru orice. Iar Black Friday este un coșmar în America. Oamenii chiar stau noaptea în fața magazinelor pentru a se asigura că prind cele mai bune oferte.”

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 animale foarte rare gasite de un pescar in timp ce era cu barca in mijlocul marii 92510 haine ciudate pe care nu ar trebui sa le iei nici gratis! Cine cumpără așa ceva? 509

10 sfaturi pentru femei de care trebuie sa tina cont daca vor sa aibe o relatie fericita 333O fetiţă de 7 ani salvează pisica pe care adulţii erau mult prea îngroziţi chiar şi numai să o privească 124815 imagini care sfideaza orice logica! Trebuie sa le vezi pentru a avea o seara mai buna 1097Program special pentru magazine, înainte de Paștele Catolic și cel Ortodox 18Reclame vs. realitate: Un proiect fascinant despre mâncare fast food 20920 de fotografii care sunt prea ciudate pentru această lume 314Radu Vâlcan şi Adela Popescu vor şi o fetiţă! „Este ceva absolut extraordinar” 1156 reguli japoneze pentru cei care doresc să devină mai puternici și mai sănătoși 863
SuperClipuri.com 2021