SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Oamenii de stiinta au descoperit ca cuplurile care se iubesc cu adevarat au tendinta de a creste in greutate
Afirmatia: Cuplurile fericite câștigă în greutate atunci când se iubesc unul pe celălalt sună puțin fals, dar surprinzător, există dovezi care susțin această afirmație. Potrivit mai multor studii , cuplurile care au raportat că sunt fericite și mulțumite în relațiile / căsătoriile lor sunt mai predispuse să câștige în greutate.

Cuplurile casatorite cresc in greutate

Cercetările efectuate de Universitatea din Carolina de Nord au urmat măsurătorile în greutate a peste 8 000 de persoane și s-a ajuns la concluzia că o femeie căsătorită poate câștiga, în medie, 24 de kilograme în primii 5 până la 6 ani de căsătorie. În plus, femeile care au trăit împreună cu partenerii lor, dar care nu au fost căsătoriți, au câștigat 22 de kilograme, în timp ce femeile care se întâlneau, dar care nu locuiau împreună cu partenerul lor, au câștigat numai 13 kilograme.

Studiul a arătat, de asemenea, că bărbații au câștigat greutate în timpul tranziției de la a fi singuri la a fi într-o relație și a arătat că bărbații care au locuit cu cealaltă jumătate pentru mai mult de 2 ani aveau de două ori mai multe șanse să câștige mai mult de 25 de kilograme decât bărbații care nu au locuit cu partenerul lor.

 

Studiul a ajuns la concluzia că există o puternică asociere între relațiile romantice și numărul de rezultate legate de obezitate. Cu toate acestea, chiar daca cresterea in greutate este evidenta in relatiile romantice pe termen lung, a existat o scadere semnificativa a fumatului si abuzului de alcool, ceea ce arata o dorinta a cuplurilor de a urma un stil de viata mai sanatos.

Cupluri fericite

Mai multe cercetări au fost făcute de Institutul Național de Sănătate pentru a examina dacă creșterea în greutate a cuplurile noi a fost o reflectare pozitivă sau negativă a fericirii lor. Studiul a urmat cupluri care s-au căsătorit de mai mult de 4 ani și le-a examinat starea de sănătate emoțională și nivelul de stres. S-a constatat că aceste cupluri care s-au  căsătorit recent si sunt fericite alaturi de partener au avut de două ori mai multe șanse de a pune în greutate, în timp ce cuplurile care au raportat că nu sunt atât de fericite cu soții lor au avut mai putine sanse să câștige în greutate.

Studiul a ajuns la concluzia că cuplurile fericite câștigă mai mult in greutate deoarece nu au nevoie să atragă un alt partener și se simt mai fericiți așa cum sunt. În timp ce cuplurile care se simt nemulțumite în relațiile lor nu sunt în măsură să câștige mai mult in greutate din cauza stresului. Cu toate acestea, este recomandat pentru cuplurile fericite căsătorite care au luat in greutate să se gândească la problemele de sănătate, mai degrabă decât  la aspectul lor.

Creșterea în greutate este contagioasă
Un studiu realizat de New England Journal of Medicine a arătat că creșterea în greutate este, de asemenea, contagioasă în cuplurile căsătorite. Dacă un partener câștigă în greutate, celălalt partener are o șansă de 37% să câștige mai mult in greutate. Acest lucru se datorează faptului că se adaptează obiceiurilor celorlalți, deoarece aceștia petrec atât de mult timp împreună. În timp ce cuplurile care ar putea fi nefericite în relațiile lor evită să petreacă timpul împreună, astfel că devine mai dificilă adaptarea la obiceiurile alimentare ale celuilalt.

Persoanele care au studiat au analizat mediul social, obiceiurile și activitățile reciproce ale cuplurilor și au ajuns la concluzia că câștigul reciproc al greutății derivă atât din faptul că indivizii influențează psihologic reciproc obiceiurile alimentare.

Este important să rețineți că, deși acestea sunt studii efectuate de profesioniștii din domeniul sănătății, ele arată doar o serie de cazuri în lume și nu întreaga lume în cauză , astfel încât nu se aplică tuturor. Există întotdeauna excepții si nu mereu atunci când nu câștigi in greutate  când ești căsătorit nu inseamna ca nu ești mulțumit de partenerul tău. Aceste studii au fost efectuate în principal pentru a înțelege situațiile de viață ale cuplurilor și pentru a ajuta la combaterea obezității.

Este vital să vă influențați reciproc în moduri pozitive cu obiceiuri alimentare sănătoase și stil de viață, indiferent de greutate, pentru a vă bucura de compania celuilalt pentru tot restul vieții.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Aceste obiceiuri iti distrug parul – Punctul numarul 7 este cel pe care il faci si tu, cu siguranta 4433Filip Jianu, noua stea a tenisului romanesc!!! Este in semifinale la Australian Open!!!! 130

După o aterizare de urgență, Keanu Reeves împarte un autobuz cu alți pasageri în loc de o plimbare privată, iar oamenii nu pot înceta să-l admire 10615 lucruri care se pot întâmpla în prima ta zi la sală 24Soțul a intrat în duș, după ce soția tocmai ieșise de acolo. În acel moment a sunat cineva la ușă… 32983 zodii care îşi vor supăra prietenii în această vară 1273Liviu Dragnea, evaziune de 150 de milioane de dolari prin intermediul ... 1684Ia priviti CUM SE AGATTA‚ o ROMANCA‚ in Marea Britanie! Nu m-am gandit niciodata ca se lasa asa usor... Nu pot sa cred asa ceva - VIDEO 9697Uite cum funcționează patul de sobă, metoda folosită de țărani acum un secol pentru a face față gerului! Ți-ar plăcea? 547EXCLUSIV! Prima reacție a studentului care a ameninţat cu moartea un profesor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza 86
SuperClipuri.com 2022