SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Unde sunt copiii României “dragi” politicieni? 160 000 de copii români au început școala numai în Italia




Conform unor date recente, nu mai puțin de 160 000 de copii români au început școala în Italia.

În acest moment în Italia se află peste un milion de români, fiind cea mai numeroasă comunitate de români din afara țării. Mulți dintre ei și-au luat familiile cu ei, astfel că la începutul anului numărul de copii care au început școala în peninsulă a atins 160 000. Este vorba atât despre copii care au început grădinița cât și școala primară.

Numărul românilor de peste hotare a crescut anual cu peste 7% din 2000 până în 2015, arată datele ONU. Singura ţară care a avut o creştere mai mare a migraţiei a fost Siria, dintr-un motiv evident, războiul civil care macină acea ţară.

Românii sunt în schimb migranţi economici şi au ajuns să aibă cea mai mare diaspora din Uniunea Europeană, înaintea unor ţări cu o populaţie mai mare. Datele ONU arată că anul trecut locuiau peste hotare 3,4 milioane de cetăţeni români. Este un număr mult peste estimările oficiale făcute de autorităţile de la Bucureşti.

Emigrația este actul sau fenomenul părăsirii țării sau regiunii natale de către un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili în alta. Fenomenul privit nu prin prisma țării de origine, ci din cea a țării de destinație este cunoscut drept imigrație. Mișcările comunităților omenești mai înainte de apariția granițelor naționale, sau petrecute în interiorul unui stat poartă denumirea de migrație.

Emigrarea poate avea diferite motive, unele politice, altele economice, sau chiar personale (precum căsătoria cu un cetățean al unui alt stat).

Cei mai mulți emigranți politici sau economici se mută în noile regiuni sau țări însoțiți de toți membrii familiilor lor, sperând să găsească condiții mai bune de muncă, o piață a muncii mai dezvoltată sau pur și simplu un climat de pace. De-a lungul istoriei, numeroși emigranți s-au reîntors în patriile lor, după ce au reușit să strângă suficienți bani în țările de adopție. În unele cazuri, emigranții se mută în țări care se deosebesc profund de țările de origine prin tradițiile culturale, economice sau religioase. În astfel de cazuri, emigranții încearcă de cele mai multe ori să-și păstreze cultura, tradițiile sau limba, pe care de cele mai multe ori le transmit urmașilor. Conflictul dintre cultura nativă și cea a țării de adopție poate crea contraste sociale, care pot duce la neînțelegerea de către noii veniți a unor sisteme sociale sau legale pe care le găsesc ciudate. Pentru cea mai ușoară integrare în țara de adopție, dar și pentru a ajuta la păstrarea tradițiilor, emigranții se organizează în comunități și asociații.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 oameni care așteptau bebeluși și au sfârșit primind vârstnici mici 532



Priveliști de basm la Barajul și Lacul Oaşa din județul Alba. Locul din Munții Șureanu unde poposesc turiștii înainte de Poarta Raiului sau Transalpina 137





21 de fotografii care demonstrează în mod clar ce inseamna gelozia adevărată 4875



La naştere au fost declarate cele mai frumoase gemene din lume. Cum arată astăzi, după 8 ani, Leah şi Ava 10230



Preotul care hrăneşte 117 copii: părintele se zbate zi de zi pentru a putea asigura o masă caldă orfanilor din Suceava 447



VIDEO. Nu ai să crezi ce BENEFICII au CITRICELE pentru SĂNĂTATE 108



19 fotografii care pot face pe oricine să se simtă incomod 7670



Desi are doar 14 ani acest copil din Romania a inventat aplicatii medicale care sa monitorizeaza pacientii spitalizati! 3140



Un baiat super talentat seamana leit vocea cu al lui Nicolae Guta.. Ce parere aveti ? - VIDEO 23235



Ia-ti ADIO de la PARCHET sau GRESIE ! Iata ultima NOUTATE in materie de PARDOSELI.. VIDEO 29070




SuperClipuri.com 2024