Cetatea Feldioara. Noua atractie a Brasovului isi deschide portile la 1 iulie

Brasovul adauga pe harta obiectivelor turistice, Cetatea Feldioara. Asa ca aveti un motiv in plus ca sa ajungeti in aceasta parte a tarii. Cea mai veche fortificatie din judet a fost refacuta de la zero, investitiile ridicandu-se la peste 12 milioane de lei. Dupa cercetari laborioase ale arheologilor, Cetatea Teutonilor a putut fi reconstruita, pastrand cel mai bine conservate elemente ale constructiei initiale.
Cetatea Teutonilor de la Feldioara va putea fi vizitata, in premiera, incepand cu 1 iulie, anul acesta. Turistii care vin la Feldioara, vor gasi o fortificatie de secol al XVII cu turnuri si ziduri de incinta refacute in totalitate. Doar turnul din nord-vest fiind cel original.
Specialistii au incercat sa salveze cat au putut din ruinele cetatii, astfel ca, au pastrat tot ce ramasese in picioare din fortificatiile teutone. Ruinele unei capele, ale unei manastiri cisterciene, fantana din curtea interioara, toate pastreaza elemente din perioada medievala. Lucrarile de consolidare au fost si ele necesare, cele de subzidire si de conservare a zidurilor initiale, construite de cavalerii teutoni in secolul al XIII-lea. S-au ales ca materiale: piatra, lemnul, caramida si tiglele ceramice.
Si pentru ca oaspetii sa aiba o experienta si mai placuta, in cetate s-a creat si o zona de unde poate fi admirata Tara Barsei.
citeste continuarea pe: ideipentruvacanta.ro
![]() |

15 actori ai tineretilor noastre pe care abia dacă ii mai recunoaștem astăzi


Lista RUSINII! Secretele MILIONARILOR din Iasi! Ar fi facut ORICE pentru ca aceste documente sa nu fie facute PUBLICE!


O fetiţă de 3 ani îl confundă pe un bunic din magazin cu Moş Crăciun – Reacţia lui demonstrează că Magia Crăciunului există


15 sculpturi care parca sfideza legile fizicii si cuceresc milioane de oameni


2 întrebări la care pot răspunde numai un nebun sau un geniu


15 fotografii care sunt definiția perfectă a expresiei : „Nu mă interesează nimeni și nimic"


8 moduri naturale pentru a lupta contra varicelor


Om de știință băgat la închisoare după ce a descoperit că viruși cauzatori de moarte ajung în corpul uman prin intermediul vaccinurilor


Ce mâncau românii pe vremea lui Ceaușescu: o jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei și un kilogram de zahăr pe lună


25 de persoane ale căror zile sunt doar o serie interminabila de dezastre
