SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cetatea Feldioara. Noua atractie a Brasovului isi deschide portile la 1 iulie
Brasovul adauga pe harta obiectivelor turistice, Cetatea Feldioara. Asa ca aveti un motiv in plus ca sa ajungeti in aceasta parte a tarii. Cea mai veche fortificatie din judet a fost refacuta de la zero, investitiile ridicandu-se la peste 12 milioane de lei. Dupa cercetari laborioase ale arheologilor, Cetatea Teutonilor a putut fi reconstruita, pastrand cel mai bine conservate elemente ale constructiei initiale.

Cetatea Teutonilor de la Feldioara va putea fi vizitata, in premiera, incepand cu 1 iulie, anul acesta. Turistii care vin la Feldioara, vor gasi o fortificatie de secol al XVII cu turnuri si ziduri de incinta refacute in totalitate. Doar turnul din nord-vest fiind cel original.

Specialistii au incercat sa salveze cat au putut din ruinele cetatii, astfel ca, au pastrat tot ce ramasese in picioare din fortificatiile teutone. Ruinele unei capele, ale unei manastiri cisterciene, fantana din curtea interioara, toate pastreaza elemente din perioada medievala. Lucrarile de consolidare au fost si ele necesare, cele de subzidire si de conservare a zidurilor initiale, construite de cavalerii teutoni in secolul al XIII-lea. S-au ales ca materiale: piatra, lemnul, caramida si tiglele ceramice.

Si pentru ca oaspetii sa aiba o experienta si mai placuta, in cetate s-a creat si o zona de unde poate fi admirata Tara Barsei.

citeste continuarea pe: ideipentruvacanta.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un copil român este cel mai bun pianist din lume. Toată tara ar trebui să-l aplaude in picioare 67811 orașe care au facut o schimbare uriasa pentru a salva planeta 689

/FOTO VIDEO/ Pandemia de coronavirus a „curăţat” Veneţia de turişti, iar apa din canale a devenit cristalină 55827 fotografii care demonstrează că o singură privire nu va fi suficientă 849Poftă bună la „OTRAVĂ"! De unde vin peștele și fructele de mare, atât de scumpe şi „sănătoase" 183Guvernul PNL a găsit o metodă să păcălească PSD în Parlament, la votul stării de alertă 111Cu numai 6 săptămâni înainte de a trece în nefiinţă, Elvis a susţinut spectacolul vieţii sale 659Cel mai mare expert în aur din Europa: „România e singura țară care isi are scrisa istoria in propriul ei aur”. 708Aceste FEMEI nu cunosc termenul de DECENȚĂ. Vezi cele mai UMILITOARE IPOSTAZE în care au fost surprinse 2130Poliția locală Brașov reinventează limba română. A scris într-o invitație „Wolzvagin” și „egzistă planșe foto” 1342
SuperClipuri.com 2024