SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

5 alimentele pe care nu trebuie să le spălați înainte de a le găti și 5 pe care trebuie să le spalati întotdeauna
1. Ouă

O substanță specială este adesea pusă pe ouă pentru a le proteja de contaminarea cu bacterii. Apa distruge această protecție, deci nu ar trebui să spălați ouăle.

2. Pui

Bacteriile de pe pui  sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Cel mai bine cunoscut dintre toate este salmonella. Mulți oameni cred că spălarea puiului înainte de gătit ajută la rezolvarea acestei probleme, dar nu este adevărat. Când speli carnea de pui, apa pe care o folosești ajută bacteriile să se răspândească pe mâini și pe chiuveta de bucătărie.

Dacă începi să gătești imediat, toate bacteriile vor muri. Potrivit celor mai buni bucătari, este mai bine să fierbeți puiul de două ori : după ce apa se fierbe prima dată, ar trebui să schimbați apa și să continuați fierberea.

3. Carne

La fel ca și carnea de pui, nu ar trebui să spălați carne proaspătă ( carne de vită, carne de porc, carne de vită, miel) deoarece spălatul ajută bacteriile să se extindă pe chiuveta de bucătărie și pe mâini. Puteți scăpa de bacterii cu temperaturi ridicate.

Indicație: Înainte de a găti, folosiți șervețele pentru a îndepărta sucul de carne de pe suprafața sa. După aceea, folosiți săpun și apă caldă pentru a vă spăla mâinile.

4. Paste

E greu de spus cine a crezut că este o idee bună să speli pastele . Bucătarii cred că spălarea pastelor ar trebui să fie ilegală deoarece apa elimină amidonul care ajută la mai multă absorbție a sosului.

Poți să speli pastele numai după gătit, dacă vrei să le folosiți într-o salată.

5. Ciuperci

Nu puteți spala ciupercile  timp îndelungat sau sa le  înmuiati: ele absorb foarte bine apa. Este mai bine să le clătiți repede și să le uscați cu un prosop de hârtie. Ar trebui să faceți acest lucru chiar înainte de gătit. În caz contrar, ele se vor strica și își vor pierde elasticitatea.

IAR PE ACESTEA TREBUIE SA LE SPALATI MEREU!

1. Fructe și legume cu coaja comestibilă

Dacă observați că fructele și legumele cu coaja comestibilă sunt curate și strălucitoare, nu înseamnă că nu trebuie să le spălați acasă.

Nu utilizați săpun . Doar uscați fructele cu un prosop de hârtie sau un șervețel după un „duș rece”.

2. Cutii de conserve

Bacteriile nu pot intra înăuntru, datorită capacului. Dar, cu siguranță,  spălați lingura înainte de a o deschide.

3. Fructe și legume cu coaja necomestibilă

Nu contează cât de bine curatam coajă acestor alimente, bacteriile de pe coaja vor ajunge oricum pe partea comestibilă. De aceea ar trebui să spălați întotdeauna bananele, pepenii verzi și alte fructe și legume cu coaja necomestibilă înainte de a le mânca.

4. Nuci

Trebuie să spălați întotdeauna nucile, chiar dacă acestea sunt curățate. Nu știm niciodată sigur unde au fost depozitate și cum au fost transportate. În plus, spălatul ajută la scăderea acidului fitic pe care îl conțin nucile proaspete. Este folosit pentru a proteja nucile de la paraziți, dar poate, de asemenea, să dăuneze corpului uman.

5. Fructe uscate

Acest tip de mâncare este considerat unul dintre cele mai murdare. Acest lucru este valabil mai ales pentru fructele vândute la kilogram. Chiar dacă ați cumpărat fructe uscate într-un pachet frumos, trebuie să le spălați mai întâi sau chiar să le udați câteva ore .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce se intampla daca stai întins 10 minute pe zi timp de 30 de zile, iată ce se schimba in organismul tau 65925 de Ilustrații care dovedesc ca lumea este un loc nebun 2732

7 Trucuri mai putin stiute pe care angajatorii le folosesc pentru a vă testa 3149Cum să rezolvați toate problemele legate de somn cu usurință 1649Cum ar fi arătat Michael Jackson dacă nu și-ar fi modificat niciodată înfățișarea 835Top 10 Lucruri Pe Care Le Poţi Afla Despre Tine Din Palmă 75816 fotografii rare care ne dezvăluie modul în care actorii se transformă în personajele noastre preferate 54Cezar Ouatu a ridicat juriul de la X factor U.K in picoare cu reprezentatia sa!! 8620 de băieți au reprodus pozele fetelor de pe Instagram iar rezultatul este extrem de amuzant 1681Românii care au uimit continentul. O pastă de dinți românească face senzație în Europa 236
SuperClipuri.com 2022