SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

O fetiţă prematură de 500g era foarte fragilă – aşa că doctorul foloseşte o pungă de sandwich pentru a o salva
Când s-a născut, Pixie a cântărit numai 500 grame. Era atât de mică şi de fragilă, încât a fost nevoie ca medicii să folosească un articol neconvenţional pentru a o menţine în viaţă – o pungă de sandviş.

Sharon Grant a născut-o pe Pixie prin operaţie cezariană efectuată de urgenţă la Spitalul Derriford din Plymouth, Anglia. La numai 28 de săptămâni copilul a încetat să se dezvolte în uter din cauza unor complicaţii cu cordonul ombilical şi placenta.

După ce Sharon a născut-o pe micuţa Pixie, medicii erau siguri că nu va trăi mai mult de o oră. Ei au dus-o în secţia de terapie intensivă neonatală pentru a face tot posibilul să o menţină în viaţă; copilul nu era mai mare decât palma mamei sale.

Spitalul nu avea echipamentul necesar unei naşteri atât de premature, iar menţinerea copilul la o temperatură constantă a fost improvizată; În lipsa unei alte soluţii, medicii au folosit o pungă de sandwich de la Tesco şi au mutat-o la secţia NICU (terapie intensivă neonatală)

Deşi alegerea medicilor ar putea părea ciudată şi chiar periculoasă, această practică a mai fost folosită înainte. Potrivit New York Times, pielea subţire a bebeluşului permite apei din corp să se elimine rapid, aşa că punerea unui prematur într-o pungă de plastic sau folie de plastic înainte de a îl înveli în pătură îi poate ţine mai cald decât un simplu material textil.

Sharon era plină de speranţă că punga de plastic ar putea ajuta la salvarea vieţii fiicei sale – şi chiar avea dreptate… deşi, în mod cert, nu a fost o aşteptare uşoară. A fost foarte dureros pentru proaspăta mamă să nu-şi poată atinge sau ţine în braţe copilul timp de 18 zile care păreau nesfârşite. Atingerea sau mutarea copilului i-ar fi putut cauza o pierdere gravă în greutate.

„De când a ajuns acasă, a trebuit să facem foarte des vizite la spital. Nu putea sta în preajma altor copii sau a oamenilor bolnavi, pentru că dacă răcea, ajungea din nou la tubul de oxigen”, a mărturisit Sharon. „Dar acum se descurcă de minune. Arată foarte bine şi e sănătoasă.”

Pixie are acum 5 luni – creşte tot mai mult şi este mai sănătoasă cu fiecare zi care trece. Şi când te gândeşti că un produs banal, folosit zi de zi, poate salva o viaţă, este un adevărat miracol – iar Pixie este cea mai bună dovadă.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Mai multe femei au postat în mediul online poze în care ele apar cu și fără machiaj. În unele cazuri parcă sunt două persoane diferite 891Efectele usturoiului luat dimineaţa, pe stomacul gol, peste asteptarile oricui 3449

14 Idei nebunești care insa au functionat de minune 2065Plictisita de cat a mers aceasta fetita se intinde fix langa masina!!! Spre norocul nostru mama a filmat modul in care tatal o aduce in casa pe cea mica!!! 206410 imagini care ne arată exact cum este viata atunci cand ai un frate 20La farmacia ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, se vând măşti sanitare la suprapreţ şi fără bon fiscal 33Bebelusul si aceasta pisica te va cuceri.. cel mai DRAGUT video care l-am vizionat pe net - VIDEO 887Iata cum prinde pisica laserul de pe Fundul acestei fete ! Vezi VIDEO.. 161310 Adevăruri dure pe care aproape toți avem tendința de a le neglija 250Dacă va dor picioarele, genunchii sau aveti dureri de șold, aici sunt 6 exerciții pentru a scapa de acestea! 1665
SuperClipuri.com 2022