SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

O fetiţă prematură de 500g era foarte fragilă – aşa că doctorul foloseşte o pungă de sandwich pentru a o salva
Când s-a născut, Pixie a cântărit numai 500 grame. Era atât de mică şi de fragilă, încât a fost nevoie ca medicii să folosească un articol neconvenţional pentru a o menţine în viaţă – o pungă de sandviş.

Sharon Grant a născut-o pe Pixie prin operaţie cezariană efectuată de urgenţă la Spitalul Derriford din Plymouth, Anglia. La numai 28 de săptămâni copilul a încetat să se dezvolte în uter din cauza unor complicaţii cu cordonul ombilical şi placenta.

După ce Sharon a născut-o pe micuţa Pixie, medicii erau siguri că nu va trăi mai mult de o oră. Ei au dus-o în secţia de terapie intensivă neonatală pentru a face tot posibilul să o menţină în viaţă; copilul nu era mai mare decât palma mamei sale.

Spitalul nu avea echipamentul necesar unei naşteri atât de premature, iar menţinerea copilul la o temperatură constantă a fost improvizată; În lipsa unei alte soluţii, medicii au folosit o pungă de sandwich de la Tesco şi au mutat-o la secţia NICU (terapie intensivă neonatală)

Deşi alegerea medicilor ar putea părea ciudată şi chiar periculoasă, această practică a mai fost folosită înainte. Potrivit New York Times, pielea subţire a bebeluşului permite apei din corp să se elimine rapid, aşa că punerea unui prematur într-o pungă de plastic sau folie de plastic înainte de a îl înveli în pătură îi poate ţine mai cald decât un simplu material textil.

Sharon era plină de speranţă că punga de plastic ar putea ajuta la salvarea vieţii fiicei sale – şi chiar avea dreptate… deşi, în mod cert, nu a fost o aşteptare uşoară. A fost foarte dureros pentru proaspăta mamă să nu-şi poată atinge sau ţine în braţe copilul timp de 18 zile care păreau nesfârşite. Atingerea sau mutarea copilului i-ar fi putut cauza o pierdere gravă în greutate.

„De când a ajuns acasă, a trebuit să facem foarte des vizite la spital. Nu putea sta în preajma altor copii sau a oamenilor bolnavi, pentru că dacă răcea, ajungea din nou la tubul de oxigen”, a mărturisit Sharon. „Dar acum se descurcă de minune. Arată foarte bine şi e sănătoasă.”

Pixie are acum 5 luni – creşte tot mai mult şi este mai sănătoasă cu fiecare zi care trece. Şi când te gândeşti că un produs banal, folosit zi de zi, poate salva o viaţă, este un adevărat miracol – iar Pixie este cea mai bună dovadă.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

„Mi-a luat 60 de ani sa învăț aceste 15 lucruri!" 80Uite ce face Cea mai Puternica Femeie din lume...VIDEO 1312

27 de Animale obraznice care nu se așteptau să vii acasă asa devreme 31008 plante minunate care au adevărate superputeri 387Zeama si varza murata – un adevarat medicament natural 775Acesta este cel mai frumos Colind Romanesc de Craciun ! " Cobori, Doamne pe pamant " Distribuie daca ti-a placut acest Colind - VIDEO 560220 de situații nepotrivite pe care nu ați vrea să le intalniti niciodata 179113 reguli japoneze de viață care sunt imposibil de înțeles pentru orice străin 60810 lucruri care dispar din fericire în lumea modernă 502Top 10 Cele mai Tragice Accidente din Istorie!! 2656
SuperClipuri.com 2022