SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Românii îl consumă ca pe o delicatesă, dar este cel mai toxic aliment din lume!
Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?

Ziariștii francezi Nicolas Daniel și Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.

În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliștii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii șocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, spune Kurt.

Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.

„Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, relatează Kurth.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Hackerii sunt gata să publice "adevărul despre atacurile din 11 septembrie" 6310 semne ca rinichii tai nu functioneaza corect 8047

25 de tinute care care ne dau fiori doar cand le vedem 1115Soțul a intrat în duș, după ce soția tocmai ieșise de acolo. În acel moment a sunat cineva la ușă… 3300Când copiii sunt crescuți, într-o căsnicie toxică, suferă cel mai mult 2826 reguli de bază privind eticheta pe care cei mai mulți dintre noi continuăm să le încălcăm 127Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere, prins cu permis de conducere fals. 4476Ea este romanca care a reusit sa obtina cel mai important premiu pentru chimie oferit de Marea Britanie! 61Oamenii împărtășesc fotografii ale părților lor neobișnuite ale corpului, iar internetul este uimit 4839 maniere prin care poți combate persoanele nepoliticoase 295
SuperClipuri.com 2023