SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

În România, peste 400 de copii au dispărut fără urmă anul acesta
Este un bilanţ zguduitor: peste 400 de copii au dispărut fără urmă anul acesta în România. Părinţii aşteaptă cu sufletul la gură o veste de la poliţişti. Anchetatorii fac tot posibilul să dea de urma lor, dar ştiu, în acelaşi timp, că dacă nu îi găsesc în primele zile după apelul de urgenţă, pentru familii urmează o aşteptare lungă şi agonizantă.

„Nu mai am nicio amintire de la Mădălina, decât păpuşa asta pe care a primit-o ea când a împlinit 4 ani. În rest nu mai am nimic, pentru că am avut nişte inundaţii pe aici şi ne-a luat apa, toate le-a stricat. Atâta mai am”. Sunt cuvintele sfâșietoare, rostite cu lacrimi printre gene, ale Georgetei Vlăsceanu, mama unei fetițe dispărute.

În urmă cu 35 de ani, dintr-un sat din Ialomiţa, a dispărut Roxana Mădălina Vlăsceanu. Avea 4 ani şi de atunci nu a mai văzut-o nimeni. A dipărut din faţa casei părinteşti, la ora 9:00 dimineaţa, în timp ce aştepta educatoarea care urma să o conducă la grădiniţă.

– Seara ne-am culcat, n-a fost nimica, a fost veselă. Toată noaptea nu a putut să adoarmă, toată noaptea a stat cu capul pe mine şi îi ziceam să se culce şi nu vrea deloc. Nu știu, dar era agitată tare. Ce semn o fi avut ea, că nu știa să-mi spuie. Dimineaţa probabil a luat-o somnul. Eu m-am sculat, am plecat la muncă, la porumb, bărbată-miu s-a dus la CAP să dea un telefon la Bucureşti şi ea a rămas cu soacră-mea, cu bunica, să se ducă la grădiniţă”, povestește Georgeta Vlăsceanu.

– Câţi ani avea fata dumneavoastră?

– 4 ani şi 3 luni.

– Şi de atunci n-aţi mai văzut-o.

– Dar nu zic că-s atâţia ani. Zic că parcă ieri a fost. Chiar să nu o vadă nimeni, să nu spuie nimeni nimic, nimic de ea…

În 2018, poliţia a căutat 3600 de minori declaraţi dispăruţi. Au fost găsiţi 3190 dintre ei.

– Câţi copii dispar anual din România?

– Sunt înregistrate aproximativ două mii de plecări voluntare ale minorilor. Dintre acestea, pot să vă spun că sunt soluţionate peste 95% în prima săptămână. Procentul care rămâne nerezolvat, din păcate, sunt acele cazuri care se înregistrează datorită accidentelor, de exemplu, înec, sau dispariţiile în locurile greu accesibile, când corpul nu este găsit, explică Emil Gănțoi, comisar-șef la Direcția pentru Investigații Criminale a IGPR.

Care sunt şansele de a descoperi pe cineva dispărut în cel mai scurt timp şi ce paşi urmează investigatorii aflaţi duminică seară, de la ora 22:00, la Digi24, la o nouă ediție specială a emisiunii „România furată”.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Top 20 mame nebune cărora le-ar trebui retrasă autoritatea părintească 36127 Trucuri mai putin stiute pe care angajatorii le folosesc pentru a vă testa 3148

10 sfaturi pentru femei de care trebuie sa tina cont daca vor sa aibe o relatie fericita 33635 de imagini satisfăcătoare care ne reprezinta perfectiunea in diferite forme 854Emotionant! MAMA si FIUL cuceresc Juratii Si Spectatorii...VIDEO 133628 obiceiuri ale oamenilor fericiţi! Uite ce trebuie sa faci sa fii ca ei 90123 de situații pe care doar persoanele care au trecut prin asta le poate înțelege 7725 metode prin care să scapi de „dispoziția proastă” în doar 5 minute 398Asa se rezolva un COCALAR care NU vrea sa prezinte actele. Ia fiti atenti ce ii face acest politist! (VIDEO) 14285Avem mai mulți generali în timp de pace decât Hitler și Stalin în timpul războiului! 12322
SuperClipuri.com 2021