SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

11 lucruri pe care nu le ştiai despre Coco Chanel, stăpâna lumii modei
Când amintim de Coco Chanel, amintim, de fapt, de cea mai puternică femeie din lumea modei. Gabrielle Bonheur Chanel s-a născut în 1883 în Saumur, Maine-et-Loire, Franţa. Aceasta a reuşit să-şi creeze propriul imperiu într-o lume a bărbaţilor. Întotdeauna a vrut să le fie egală, ba chiar, de cele mai multe ori, a reuşit să fie mai bună decât ei. A fost unul dintre cei mai nonconformişti designer şi va rămâne una dintre cele mai importante şi influente pesonalităţi din industria modei, în special, pentru că a dat naştere lookului femeii moderne.

1. S-a născut într-o familie săracă

Cu toții o cunoaștem drept Coco Chanel, însă adevăratul ei nume era Gabrielle Bonheur Chanel. Înainte de a se lansa în lumea modei, tânăra obișnuia să cânte la un cabaret frecventat de ofițeri de cavalerie. Ofițerii au fost cei care au poreclit-o „Coco”. Era fiica unui țăran și a unei vânzătoare și s-a născut într-un adăpost pentru săraci. A avut doi frați și două surori.

2. Înainte de a deveni designer, aceasta a fost cântăreaţă de cabaret.

În felul acesta a reuşit ca prin performanţa sa să fie apreciată şi să câştige primii bani. “Ko Ko Ri Ko”. Gabrielle Chanel a preluat numele “Coco” în momentul în care s-a apucat de cântat. Aceasta era întotdeauna identificată cu două melodii foarte cunoscute şi anume “Ko Ko Ri Ko” şi „Qui qu`a vu Coco”. Mai târziu, aceasta a susţinut că acesta era, de fapt, pseudonimul dat de tatăl său.

3. A introdus pantalonii în garderoba feminină.

Prima oară când Coco Chanel a purtat pantaloni a fost în Veneţia, când aceasta voia să călătorească cu gondola mult mai uşor. De asemenea, a decis că nu este deloc confortabil pentru o femeie să călărească în timp ce poartă o fustă lungă.

4. Pălăriile au fost primele ei creații

Coco Chanel și-a început cariera în modă creând pălării. Cu ajutorul unuia dintre admiratorii săi, a deschis primul magazin în Paris, în 1913.

Pe măsură ce magazinul câștiga în popularitate, a început să vândă și haine.

5. A locuit într-un hotel mai bine de 30 de ani.

Coco Chanel a trăit o viaţă solitară, fiind rezidenta hotelului Ritz din Paris unde, în 1971, la vârsta de 87 de ani, moare. Pe timpul zilei, aceasta stătea în apartamentul său care se afla sub atelier, iar nopţile şi le petrecea la Ritz. În fiecare zi, după ce pleca de la hotel, portarul chema întotdeauna un angajat să parfumeze casa scării înaintea sosirii ei.

6. Avea o personalitate acră.

Niciodată nu a ratat oportunitatea de a-i critica pe contemporanii săi. Aceasta l-a acuzat pe Christian Dior că îmbracă femeile ca pe nişte fotolii . În 1954, aceasta este intervievată de Vogue unde, susţine că întotdeauna a fost copiată de alţii.

7. Micuța rochie neagră

În anii ’20, Coco Chanel a introdus în lumea modei așa-zisa „micuță rochie neagră”. Rochia era creată cu intenția de a oferi o ținută elegantă și ușor de purtat, la un preț rezonabil.

Revista Vogue a prezis cu exactitate că mica rochie neagră va fi purtată peste tot în jurul lumii. Până și astăzi, acest tip de rochie este un simbol al eleganței și simplității.

8. Norocul cifrei 5

În 1921, a creat primul ei parfum, Chanel Nr. 5, primul parfum care purta numele unui designer. Numele Chanel era însoțit de cifra 5 fiindcă o ghicitoare îi spusese creatoarei de modă că acesta era numărul ei norocos.

Și probabil că așa era, pentru că parfumul se vinde cu succes și astăzi, la aproape un secol de la lansare.

9. A fost acuzată că a spionat pentru naziști

Conform Serviciului Secret Francez, se pare că Coco Chanel a fost înregistrată ca membru Abwher, un grup german de spionaj.

10. Faimoasă în America.

După cel de-al doilea război mondial, Coco Chanel şi-a ales numărul norocos. Pe data de 5 februarie 1954, aceasta şi-a urmărit modelele pe podium. Presa franceză a ridicularizat designul său, dar şi vârsta sa aşa că, aceasta a decis să se afirme în America. Astfel, una dintre cele mai populare şi citite reviste din America, Life, a scris despre aceasta: “La vârsta de 71 de ani, Gabrielle Chanel aduce mai mult decât stil, o revoluţie!”

11. A avut un sfârșit pe măsura vieții ei

La înmormântarea sa, primele locuri au fost ocupate de modelele sale, iar cosciugul său a fost acoperit cu flori (camelii, orhidei şi trandafiri roşii). Coco Chanel a fost îngropată în Lausanne, Elveţia. Piatra de la mormânt a fost creată chiar de designer, având şi un leu emblematic.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 situatii care nu ar trebui sa fie ignorate intr-o relatie 140415 iluzii optice care aproape le-a dat oamenilor un atac de cord 540

Cu cine ai fost căsătorită, într-o viață anterioară, în funcție de data nașterii 1268Imnul României se aude la Glasgow! Felicitari echipei noastre de canotaj pentru marea performanta!! 84Cine este, de fapt, Vulpița de la Acces Direct. Cum arăta prima dată când a apărut la Antena 1 4211 trucuri ingenioase care te vor face un expert in bucatarie 42411 ilustrații haioase care arată modul în care viața omului se schimbă după căsătorie 2266Peștera din România, descoperită pe vremea lui Ceaușescu, considerată buncăr anti-atomic. 990Iunie rămâne luna neagră pentru 4 zodii. Li se întâmplă doar lucruri rele 87527 de fotografii care au fost editate atât de prost încât nu te poti opri din ras 2517
SuperClipuri.com 2021