SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 semne mai puţin evidente care îţi arată că trebuie să îţi duci copilul la medic
Orice problemă de sănătate a copilului, oricât de nesemnificativă ar părea pentru cei din jur, este extrem de îngrijorătoare pentru părinţi. Iar dacă uneori se recomandă acestora să se relaxeze, sunt şi cazuri în care este important ca ei să cunoască simptomele care scot la iveală problemele medicale ce se pot agrava. Iată șapte semne importante legate de sănătatea precară a copilului, pe care nu ar trebui să le ignori ci, dimpotrivă, să mergi cu cel mic la medic:

Creşterea aluniţelor

Dacă o pată asimetrică, de o culoare neregulată și mare (peste 6 milimetri) apare pe corp sau dacă o aluniță existentă începe să crească, acesta este un semn că ar trebui să îți duci copilul la un doctor.

Pierderea părului

Sursa acestei probleme este cel mai probabil ascunsă în interiorul corpului, iar motivul cel mai probabil este lipsa vitaminelor. Pentru a afla cauza reală, este necesar să duci copilul la medic.

Comportament neobişnuit şi stare apatică

O scădere subită a apetitului, probleme cu somnul și mișcările încetinite sunt motive importante pentru a vedea un doctor.

Dimensiunea capului crescută

Fontanela este absolut normală la bebeluși. Se va reduce în timp, dar nu trebuie sub nicio formă să se mărească. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi semnul unei boli.

Scăderea auzului

Dacă un copil nu reacționează la anumiți stimuli și nu răspunde atunci când îl strigi pe nume, probabil are problem cu auzul. Ar trebui să îl duci la doctor, pentru a face un control amănunțit.

Sete continuă

Cererile frecvente și inocente pentru a bea pot fi un semn al unei probleme serioase. În acest caz, ar trebui să te duci la doctor.

Sforăit puternic

Un sforăit ușor nu este un semn alarmant; însă cel puternic indică probleme de respirație. Este periculos să ignori astfel de simptome, deoarece pot fi indici ai unor infecții.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 fotografii care ne dovedesc ca fundalul valoreaza cat o mie de cuvinte 1983Aceste animale ne dovedesc ca natura stie cum sa potriveasca pefect lucrurile 695

18 Fotografii istorice incredibil de rare care vă vor lăsa fără cuvinte 10018 oameni alaturi de care nu ai vrea sa iti lasi copilul mai mult de cateva secunde 1139Stiati ca Ceausescu a facut si minuni? Din mâna conducătorului s-au născut bijuteriile României 2216Îți dau voie să pleci, pentru că nu mă mai meriți 9124 de poze cu umbre care au creat un Univers paralel 389313 Dovezi că un zâmbet frumos schimbă totul 1064De ce magazinele pulverizează apă pe fructe și legume 363Cum arătau acesti 20 de actori celebri la începutul carierei lor 219
SuperClipuri.com 2021