SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

1.000 de lei, „taxa de Rai” cerută de un preot pentru o familie săracă lipită
Vasile Arghișan, din Zimbor, județul Sălaj, s-a plâns că preotul din localitate nu a vrut să-i îngroape soția dacă nu plătește o taxă de 1.000 de lei bisericii.

Potrivit ziarului local Graiul Sălajului, bărbatul a rămas să crească singur doi copii mici, de 11 și 13 ani, cu un venit de 700 de lei, pe care îl câștigă lucrând ca cioban. Era singurul din familie care lucra, iar soția sa, care a încetat de viața la 42 de ani, a fost răpusă la pat de o boală incurabilă.

Episcopia Sălajului a anunțat că a început o anchetă disciplinară în ceea ce îl privește pe preotul din Zimbor.„În urma acestei anchete, dacă va fi găsit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, în calitate de președinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o măsură disciplinară, conformă cu Statutul și Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române.

Facem precizarea că oficierea serviciilor religioase în Biserica nu este condiționată de obligativități pecuniare din partea solicitantului creștin.

Totuși, benevol, prin hotărârea Consiliului Parohial și aprobarea Adunării Parohiale, având în considerare realitățile sociale particulare ale fiecărei comunități parohiale, pot fi încasate în cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite în întreținerea lăcașurilor de cult, plata utilităților, activități culturale și filantropice, precum și pentru completarea salariilor personalului deservent.

Regretând cele întâmplate, pentru a veni în sprijinul familiei Aghireșan, Episcopia Sălajului a dispus restituirea taxei de cult încasată de Parohia Zimbor și a inițiat prin Sectorul Social o acțiune de ajutorare a acestei familii în săptămâna următoare”, au transmis reprezentanții Episcopiei Sălajului.

Jurnaliștii de la Graiul Sălajului mai spun că,în ultima perioadă, primăria din Zimbor și mai mulți săteni au ajutat familia Arghișan cu materiale de construcții, bani, alimente și lemne de foc.

sursa: greatnews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

24 de oameni care nu incalca orice regula intr-un mod absolut hilar 47223 de fotografii maiestuoase cu capodopere genetice pe care nu le vedem în fiecare zi 1293

Un studiu a descoperit că persoanele cu tatuaje au o șansă mai bună de a obține un loc de muncă 51Bea bere ca să te simți mai bine. Berea are beneficii uimitoare!! 17822 de celebritati pentru care se pare ca timpul se opreste in loc si nu mai imbatranesc 73121 de Fotografii care ne arată prin ce a trecut lumea de-a lungul istoriei 322660 de minute, pe această bicicletă, oferă energie timp de 24 de ore, casei tale 914 alimente pe care trebuie să le speli și 4 alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de ultilizare 1962“Când voi fi bătrână…” Scrisoare către mine însămi 326Cel mai vârstnic pacient din Italia care s-a vindecat de COVID-19 6
SuperClipuri.com 2022