SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 trucuri pe care orice sofer trebuie sa le stie inainte de a pleca la drum
Multa lume are in zilele noastre permis de conducere si majoritatea dintre ei au si o masina persoanala. Insa cate persoane stiu cum sa aibe grija de aceasta masina si cum sa o pastreze cat mai mult timp? Ei bine in acest articol va prezentam 14 trucuri extrem de utile pe care orice sofer trebuie sa le stie.

Utilizați butonul de recirculare atunci când este blocat traficul pentru a recircula aerul poluat.

Poate că unul dintre butoanele cele mai uitate pe tabloul de bord al autovehiculului, este butonul de recirculare care are de fapt o utilitate destul de mare.

În principiu, recirculă aerul din interiorul mașinii, în loc să-l tragă din exterior. Acest lucru ar putea fi util dacă sunteți blocat în trafic și aerul din exterior se umple cu fum de evacuare. Apăsați butonul de recirculare pentru a opri fluxul de aer din exterior. Puteți face acest lucru și în timpul verii pentru a menține aerul interior răcoros și răcoritor. Destul de curat!

Economisiți combustibil prin eliminarea greutății nedorite în mașină.

Destul de logic nu ? Ei bine, da, dar punem pariu că toată lumea are o mulțime de lucruri care nu au părăsit portbagajul de-a lungul vremurilor! Problema este că consumul de combustibil crește, cu atât mai multă greutate este în mașină, deoarece motorul trebuie să ardă prin mai mult combustibil pentru a accelera și a-l menține în mișcare.

Utilizați lichid de spălat vase pentru a îndepărta grăsimea de la ferestre.

Lichidul de spălat vase poate fi o modalitate foarte bună și ieftină de a vă curăța geamurile mașinii și parbrizul după ani de utilizare.
Luați doar un prosop umed și cald, utilizați o picătură de lichid de spălat vase și începeți curățarea. Apoi continuați cu procedura normală de curățare a ferestrelor.

Folosiți o umbra mobilă pe parbriz pentru a bloca soarele

Uneori soarele este o durere și un pericol real pentru toți șoferii noștri. Din fericire, există o modalitate ieftină și dovedită de atenuare a problemei: o umbră mobilă. Acest hack a fost de fapt folosit de piloți de ani de zile, astfel încât utilitatea sa a fost dovedită.

Șosete pe ștergătoarele de parbriz

Un sfat util pentru ai împiedica stergatoarele să înghețe peste noapte este să le acoperiti cu niste sosete vechi . Acest lucru le va proteja de tot felul de lucruri, inclusiv zăpadă, gheață, ploaie și frig.

Conectați mașina la aplicația GPS pentru a vă aminti unde ați parcat.

O modalitate sigură de a vă aminti unde ați lăsat masina este să utilizați GPS-ul telefonului. Doar fixați-o pe hartă și relaxați-vă, sunteți în siguranță și nu trebuie să vă amintiți exact unde ați parcat!

Utilizați un ziar umed pentru a elimina marcajele autocolantului.

O modalitate rapidă, ieftină și ușoară de a le elimina este să udați un ziar cu apă caldă și să-l aplicați pe zona cu autocolantul, apoi lăsați-o să se umezească până când se fixează pe mașină.

Lăsați-l timp de aproximativ 10 minute, astfel încât apa să pătrundă pe adezivul de pe eticheta autocolantului . Apoi, scoateți-l ușor (împreună cu ziarul) cu un card (ca un card de credit). Repetați dacă este necesar.

Curățați farurile cu pasta de dinti

Se pare ca pasta de dinti nu este buna numai pentru dintii nostri, ci si pentru farurile masinii. Dupa ce o sa spalam farurile cu putina pasta de dinti acestea vor straluci din nou ca la inceput.

Folosiți un piston de bucătărie daca portiera este indoita

Așa cum se arată în imagine, puteți utiliza de asemenea un piston pentru a fixa loviturile de dimensiuni mici și medii din mașină. Umeziți atât masina , cât și pistonul și folosiți-o ca și cum ați desfunda o scurgere – împingeți și trageți – până când iese.

Îndepărtați rugina cu Coca-Cola.

Pur și simplu pulverizați suprafața rugină dorită cu cola și apoi utilizați o perie (sau o periuță de dinți dacă suprafața este mai mică) pentru a o descompune. Aplicați și curățați dacă este necesar. Nu uitați să curățați zona de spălare cu apă după ce ați terminat.

Ieșiți din noroi sau nisip

Primul lucru de care trebuie să țineți cont este că întotdeauna există o cale de ieșire , iar panica nu este utilă. Vei avea nevoie de o lopată sau de o unealta rezistență și răbdare pentru asta.

Folosind lopata, mâinile sau orice altceva puteți să săpați și să încercați să curățați cât mai mult noroi și nisip din jurul roților. Dacă mașina dvs. încă nu se mișcă, există și alte lucruri pe care le puteți încerca, cum ar fi sa dati un pic înapoi pentru a începe să câștigați impuls și deflularea anvelopelor pentru a crește suprafața lor.

Țineți telecomanda mașinii separată de chei.

Acest lucru este mai bun decât orice altceva, dar cele mai moderne sisteme de alarmă auto au un sistem încorporat pentru a preveni furtul mașinii, blocând în mod eficient totul în mașină dacă îl utilizați.

Nu porniți mașina imediat în timpul iernii.

Bateriile auto nu se bucură cu adevărat de temperaturi foarte scăzute. De fapt , acele temperaturi extrem de scăzute în timpul iernii pot fi foarte dăunătoare bateriei mașinii dacă nu o încălzi mai întâi.

Porniți puțin farurile și porniți motorul mașinii. De asemenea, puteți să o încălziți cu radioul, dacă doriti.

Utilizați săgeata de lângă pictograma carburantului de pe tabloul de bord pentru a afla care parte se afla rezervorul

Acest lucru este foarte util atunci cand cumparam o masina noua sau cand imprumutam una de la prieteni. Atunci cand nu stim pe ce parte este rezervorul ne putem uita in bord pentru a sti exact inainte de a ajunge in peco.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de oameni care au urmat cu mândrie meseriile părinților 2121 de oameni care au dus la extrem si cele mai banale lucruri 497

Mamă a 5 copii batjocorita pe plajă pentru că e PLINUTĂ. Reacția pe care a avut-o a emoționat pe toată lumea! 668Nu costă nimic să le ştii! LEACURILE BĂBEŞTI – farmacia de pe vremuri a românilor 37962Modificări care s-ar putea întâmpla cu corpul dvs. dacă vă ridicați picioarele timp de 20 de minute în fiecare zi 121613 Fotografii ale unor vedete care s-au schimbat în moduri incredibile 424Poliția locală Brașov reinventează limba română. A scris într-o invitație „Wolzvagin” și „egzistă planșe foto” 1334Sfaturile psihologului Gerald Rogers – 19 moduri de a vă salva căsnicia 1064 zodii care vor înșela în lunile următoare. Calcă în picioare inima partenerului 192416 lucruri uimitoare din Japonia care ar trebui să fie peste tot pe Pământ 2562
SuperClipuri.com 2022