SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Secretele unui soldat din Navy Seal. Cum să supraviețuiești dacă ești aruncat legat în apă
Soldații din Navy Seal sunt cunoscuți în toată lumea pentru performanțele lor, însă foarte puțini cunosc detalii despre antrenamentele lor. Exercițiile dure la care aceștia sunt supuși îi transformă în soldați de temut.

Clint Emerson este un fost soldat Navy Seal care a scris de curând o carte despre 100 de abilități vitale pe care le-a învățat în Forțele Navale ale Statelor Unite. În cartea sa, „100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide”, Clint explică ce ar trebui să faci dacă cineva încearcă să te înece aruncându-te în apă, legat.

„Când vine vorba de supraviețuire în apă, secretul este controlul respirației. Cu plămânii plini de aer, corpul uman plutește ușor, așa că secretul stă în a inspira adânc și a expira rapid. Să plutești în ape dulci este dificil, însă nu imposibil. Panica, care poate duce la hiperventilație, este inamicul numărul unu al supraviețuirii. Strânsoarea și poziția corpului vor face dificilă respirația, însă soluția e schimbarea poziției. În ape mici, folosește metoda în care te scufunzi și sari (vezi desenul) pentru a înainta, împingând cu picioarele fundul apei pentru a ajunge la suprafață și a respira. Când ești cu fața în jos, întinde corpul astfel încât să ajungi cu capul la suprafață pentru a primi aer. În ape zbuciumate, această tehnică posibil să nu funcționeze. Așa că rotește-te pentru a primi aer și astfel să poți înainta,” a scris Clint Emerson, potrivit unilad.co.uk.

Scopul este să capeți aer și să înaintezi pentru ca la un moment dat să ajungi la țărm sau să câștigi timp pentru a-ți elibera mâinile din frânghie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Patru cadre medicale, vindecate de COVID-19, vor dona plasmă convalescentă 16Acesti turisti s-au cazat la hotel, insa nu stiau ca pot lua micul dejun alaturi de girafe 59

17 rochii de la concursurile Miss Univers care au uimit intreaga lume 279 armate ale lumii unde disciplina este foarte stricta 109122 de fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a vedea exact ce se intampla 983Reguli, ale oamenilor bogați, care îți vor schimba viața 226Drumul european E85 este extrem de periculos ! O şosea de mare viteză ar salva multe vieţi: explicaţiile specialiştilor 140Bătălia de la Baia sau cum i-a învățat Ștefan cel Mare pe maghiari să nu-i mai calce țara 825Corona și REFUGIAȚII - un virus face politică .Depistați POZITIV 21 de refugiați 154Un artist arată cum este adevarata viața cu un câine 55
SuperClipuri.com 2022