SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 motive surprinzătoare pentru care nu puteți obține un somn bun
O lipsă regulată de somn ne face să ne simțim epuizați imediat după ce ne trezim . Mai mult decât atât, este unul dintre principalele motive de a câștiga în greutate.

1. Temperatură incorectă a aerului

Deși sa adormim în căldură este plăcut, temperatura optimă este de 15-23 ° C.
Soluție: Acoperiți-vă cu o pătură ușoară.

2. Exercițiul fizic

Un antrenament stimulează sistemul nervos, motiv pentru care adormirea după ce mergi la sala de sport poate fi o problemă.

Soluție: Nu faceți sport cu mai puțin de 3 ore înainte de a merge la culcare.

3. Lipsa programării

Pentru a vă odihni complet, corpul dumneavoastră are nevoie de o anumită perioadă de timp. În plus, este imposibil să dormi suficient în avans sau să dormi tot weekend-ul.

Soluție: Du-te la culcare în același timp în fiecare noapte, de preferință între orele 22:00 și 01:00

4. Iluminarea

Chiar și cea mai mică lumină de la o lampă sau lumina cu LED-uri a aparatelor electrice nu se împacă cu somnul . Cu cât camera este mai întunecată, cu atât mai bine poti visa.

Soluție: Îndepărtați toate sursele de lumină sau puneți-vă o mască de dormit.

5. Zgomotul

Orice sunet, fie că este vorba de zgomotul mașinilor din exterior sau de vorbele vecinilor, împiedică corpul să se odihnească.

Soluție: Utilizați dopuri pentru urechi sau activați ” zgomot alb ” pentru a acoperi toate celelalte.

6. Folosirea patului pentru un scop greșit

Mulți oameni folosesc paturile lor nu doar pentru a dormi, ci și pentru un loc de muncă, ceea ce duce la o scădere a calității somnului.

Soluție: Lăsați-vă treaba în afara dormitorului.

7. Cofeina

Nu este un secret că , cofeina vă împiedică să adormiți ușor. Nu uitați că se gaseste nu numai în cafea, ci și în ceai, ciocolată și alte produse.

Soluție: Mancati mai puține alimente care conțin cofeina seara.

8. Modalitati sa adormi

Mulți merg în pat fără să vrea să doarmă, sperând că dorința va veni de la sine. În majoritatea cazurilor, însă, nu va veni.

Soluție: Dacă nu puteți adormi în 20 de minute, ridicați-vă din pat și citiți o carte (nu pe macbook) sau faceți ceva relaxant.

9. Absența obiceiului

Lipsa ritualurilor care preced un somn de noapte este un alt motiv pentru care nu vă simțiți odihnit dimineața.

Soluție: Instruiți- vă corpul pentru a reacționa la un anumit algoritm: de exemplu, faceți un duș cald (nu prea rece sau fierbinte) și ascultați muzică. Nu faceti o baie fierbinte, totuși, deoarece vă accelerează metabolismul și veți avea dificultăți în a adormi.

10. Poziția somnului

Dormind într-o poziție incomodă , indiferent dacă sunteți singură sau cu partenerul dvs., vă stresează corpul, ducând la o lipsă de odihnă.

Soluție: vă asumați o poziție pe care vă simțiți mai confortabilă și încercați să nu o schimbați până când adormiți.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

La 90 de ani pictează casele din satul ei realizând un decor fermecător, aceasta este o bunicuţă extrem de talentată. 1935Cum pot cumpăra românii ani de vechime pentru pensie 624

20 de fotografii despre situații pe care nu le-am putea explica chiar dacă am vrea 444419 fotografii care pot face pe oricine să se simtă incomod 76574 cupluri din zodiac care au cele mai urâte despărțiri 237Pentru binele României, prefer să iasă armata în strada! 153Cum se folosesc ceapa si prazul pentru a scapa de monturi: 90211 ingrediente despre care nu stiai ca se gasesc in produsele pe care le consumam zilnic 35110 Celebrități care au renuntat la lupta cu kilogramele 2925Aceste este motivul pentru care prințul Harry și Meghan Markle și-au dat demisia din îndatoririle lor regale 52
SuperClipuri.com 2021