SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

5 semne ale ficatului bolnav care trebuie să te trimită urgent la medic
Ficatul este ca un „filtru“ pentru corpul uman, ajutând la eliminarea toxinelor, dar are rol şi în digestia alimetelor şi în producţia de hormoni. Iată care sunt simptomele unui ficat bolnav!

1. Durerile din partea dreaptă a abdomenului

Hepatita este o inflamație a ficatului care poate fi acută sau cronică. Boala nu dă simptome, de cele mai multe ori. Însă în momentul în care apar, se manifestă prin dureri în partea dreaptă a abdomenului, urină închisă la culoare, vărsăturile, greață, dar și oboseală accentuată.

Persoanele afectate mai pot avea abdomenul umflat în partea dreaptă. În cazul hepatitelor virale, mai pot apărea febra, dar și durerile articulare, simptome asemănătoare cu cele ale răcelilor.

2. Icterul

Un alt semn al unui ficat bolnav este icterul, şi anume colorarea în galben a albului ochilor, cât şi pielea îngălbenită. Icterul apare în momentul în care bilirubina, care în mod normal este depozitată în ficat, trece în sânge. Mai pot apărea simptome precum urina închisă la culoare. Hepatita şi ciroza au drept simptom icterul.

3. Durerile de articulaţii

Ameţelile, greaţa, voma, însoţite de dureri de articulaţii sunt semne care pot apărea în caz de hepatită autoimună. Este o afecţiune care apare atunci când sistemul tău imunitar atacă celulele şi ţesuturile ficatului, în mod eronat, crezând că aceştia sunt inamici. Boala este mai frecventă la femei decât la bărbaţi, arată studiile efectuate în domeniu.

4. Petele pe piele

Când ficatul nu mai funcţionează corect, sângele are de suferit, căci nu mai este curăţat cum trebuie. Atunci apar pe piele mici pete, care pot semăna cu un păianjen sau cu nişt stele, numite angioame arachneiforme. Apar în special pe torace şi pe abdomen. Dacă ai astfel de simptome, este important să mergi la un consult medical.

5. Vărsăturile

Greaţa şi vărsăturile pot indica şi ele prezenţa unor afecţiuni hepatice. De aceea, este important să te prezinți la medic câd organismul îți dă semne precum greața şi vărsăturile, dar şi oboseala accentuată. Și dacă ai slăbit mult într-un timp foarte scurt, nu ai poftă de mâncare și ai dureri în partea dreaptă a abdomenului, trebuie să mergi la un control medical.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21 Caricaturi ironice despre lumea modernă care ne pot lăsa un gust amar 89Spune și tu această Rugăciune și viața ta se va schimba la 180 de grade 3077

20 de oameni a căror gustare a fost atât de impresionantă, incat au trebuit să o împărtășească lumii 59O mamă ilustrează durerea creșterii unui copil și ne-a făcut să plângem și să râdem în același timp 5120 de persoane care cu siguranta stiu cum sa iasa in evidenta atunci cand ies pe strada 810Cele mai penibile situatii in care oamenii au fost surprinsi!! O sa iti fie greu sa te opresti din ras!! 209026 de fotografii care ne arata ca vara nu este buna pentru toata lumea 10810 lucruri ilegale pe care le facem în fiecare zi fara sa ne dam seama 268Primarul care a obligat toate politistele sa poarte pantaloni cat mai scurti. De ce a facut-o! 35521 de poze in care karma si-a facut aparitia in cel mai neasteptat moment 297
SuperClipuri.com 2021