SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Premieră istorică: A fost creat primul prototip de avion propulsat cu vânt ionic. Ne apropiem de aeronavele imaginate în “Star Trek”?
Ne-am obișnuit în ultima perioadă ca tehnologiile din filmele science fiction să prindă viață, iar o astfel de tehnologie testată recent cu succes, și pe care cu doar câteva luni în urmă ne-o puteam doar imagina, va schimba cu siguranță modul în care vor arăta aparatele de zbor în viitor. Potrivit unei lucrări publicate săptămâna aceasta în Nature, cei de la MIT au reușit să creeze o aeronavă capabilă să zboare doar alimentată de o transmisie ionică.

Avionul, cu o singură aripă, ultra ușor, are o dimensiune de cinci metri, o greutate de 2,45 kilograme şi a reuşit să parcurgă până la 55 de metri fiind alimentat printr-un cablu, cuplat la o baterie de înaltă tensiune care produce vânt ionic. Viteza atinsă de prototip a fost de maxim 4,8 metri pe secundă.

“Acesta este primul zbor extins al unei aeronave care utilizează propulsia electro-aerodinamică. Viitorul aviaţiei nu ar trebui să stea în lucruri precum elicele şi turbinele. Ar trebui să semene mai degrabă cu Star Trek, cu un fel de strălucire albastră şi ceva care planează în aer”, a declarat Steven Barrett, de la MIT

Vântul ionic a fost identificat pentru prima oară în anii 1960, însă majoritatea oamenilor de știință și profesioniștii din aviație au insistat că procesul nu va fi niciodată suficient de eficient pentru a fi utilizat pentru aeronave. Cu toate acestea, nu numai cercetătorii MIT demonstrează primul zbor al unui avion propulsat în acest mod, dar arată, de asemenea, că eficiența va crește odată cu creșterea vitezei aeronavei, deoarece electrozii care fac motorul funcțional creează o astfel de tracțiune aerodinamică.

Succesul oamenilor de știință va impulsiona cu siguranță o reexaminare a tehnologiei care a fost mult timp văzută ca fiind ceva utopic. Acest lucru va include, fără îndoială, și cercetări militare, mai ales că astfel de avioane sau drone propulsate ionic nu vor putea fi detectate de echipamentele radar, cel puțin nu de cele actuale.

În prezent, în întreaga lume, zilnic, sunt programate în jur de 100.000 de zboruri. Fiecare dintre aceste aeronave poluează extrem de mult atmosfera prin emisiile de gaze cu efect de seră, iar dacă într-adevăr oamenii de știință și inginerii se vor orienta spre această tehnologie și vor reuși să creeze astfel de aeronave atunci planeta noastră va avea o șansă în plus la un viitor eco.

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ovidiu Avădanei, elevul roman care a fost declarat campionul olimpiadelor de matematica din Europa 147Încă un ministru român s-a făcut de râs la Bruxelles. „Dăncilul de la Ministerul Muncii a încurcat foile la Bruxelles“ 1705

13 ilustrații adevărate care arată realitatea tristă din lumea modernă 116Primarul din Alba Iulia vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice contribuabil: „De la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte“ 10877Indiferent cât efort vei face, în aceste locuri trebuie neapărat să ajungi! Te vei simți ca în Rai 9010 fotografii care ne dovedesc ca fundalul valoreaza cat o mie de cuvinte 1986M-am căsătorit cu un turc, iar acum sunt gata să vă povestesc sincer despre viața mea din Istanbul 731719 hărți care oferă un răspuns la „Ce se întâmplă cu această lume?" 44122 fotografii istorice unice care aduc trecutul la viață 160N-o sa-ti vina sa crezi ce carti citeste acest baiat, vezi ce reactie au oamenii.. VIDEO 737
SuperClipuri.com 2022