SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Premieră istorică: A fost creat primul prototip de avion propulsat cu vânt ionic. Ne apropiem de aeronavele imaginate în “Star Trek”?




Ne-am obișnuit în ultima perioadă ca tehnologiile din filmele science fiction să prindă viață, iar o astfel de tehnologie testată recent cu succes, și pe care cu doar câteva luni în urmă ne-o puteam doar imagina, va schimba cu siguranță modul în care vor arăta aparatele de zbor în viitor. Potrivit unei lucrări publicate săptămâna aceasta în Nature, cei de la MIT au reușit să creeze o aeronavă capabilă să zboare doar alimentată de o transmisie ionică.

Avionul, cu o singură aripă, ultra ușor, are o dimensiune de cinci metri, o greutate de 2,45 kilograme şi a reuşit să parcurgă până la 55 de metri fiind alimentat printr-un cablu, cuplat la o baterie de înaltă tensiune care produce vânt ionic. Viteza atinsă de prototip a fost de maxim 4,8 metri pe secundă.

“Acesta este primul zbor extins al unei aeronave care utilizează propulsia electro-aerodinamică. Viitorul aviaţiei nu ar trebui să stea în lucruri precum elicele şi turbinele. Ar trebui să semene mai degrabă cu Star Trek, cu un fel de strălucire albastră şi ceva care planează în aer”, a declarat Steven Barrett, de la MIT

Vântul ionic a fost identificat pentru prima oară în anii 1960, însă majoritatea oamenilor de știință și profesioniștii din aviație au insistat că procesul nu va fi niciodată suficient de eficient pentru a fi utilizat pentru aeronave. Cu toate acestea, nu numai cercetătorii MIT demonstrează primul zbor al unui avion propulsat în acest mod, dar arată, de asemenea, că eficiența va crește odată cu creșterea vitezei aeronavei, deoarece electrozii care fac motorul funcțional creează o astfel de tracțiune aerodinamică.

Succesul oamenilor de știință va impulsiona cu siguranță o reexaminare a tehnologiei care a fost mult timp văzută ca fiind ceva utopic. Acest lucru va include, fără îndoială, și cercetări militare, mai ales că astfel de avioane sau drone propulsate ionic nu vor putea fi detectate de echipamentele radar, cel puțin nu de cele actuale.

În prezent, în întreaga lume, zilnic, sunt programate în jur de 100.000 de zboruri. Fiecare dintre aceste aeronave poluează extrem de mult atmosfera prin emisiile de gaze cu efect de seră, iar dacă într-adevăr oamenii de știință și inginerii se vor orienta spre această tehnologie și vor reuși să creeze astfel de aeronave atunci planeta noastră va avea o șansă în plus la un viitor eco.

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Priviți ce lucruri ingrozitoare se petrec în industria cărnii.. Au filmat în SECRET pentru a arăta publicului realitatea 2360



23 de fotografii unde fundalul este mai amuzant decat acțiunea principală 4544





Savanții afirmă că oamenii trecuți de 40 de ani, nu trebuie să lucreze mai mult de 3 zile pe săptămână! 293



Dupa noua ani de casatorie cu Catalin Maruta, ANDRA a facut ANUNTTUL cu lacrimi de fericire in ochi: "Am..." - VIDEO 84603



Vrei o persoană interesantă lângă tine? Alege una cu ochii verzi 209



25 de fotografii care pot topi chiar și o inimă înghețată 2099



Fata asta a uimit tot globul pamantesc ! Toata sala a inceput sa planga, iar juriul apasa isteric pe butoane! Un talent de la Dumnezeu - VIDEO 29272



12 imagini care dovedesc că celebritățile sunt oameni obisnuiti, la fel ca noi 175



12 celebrități care și-au adus greutatea sub control . Sunt un model bun de urmat! 1086



Gerul de -30 °C a năvălit în SUA fiindcă vortexul polar a fost destabilizat. Surpriză: totul a pornit din Maroc! 1454




SuperClipuri.com 2025