SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Crezi ca esti batran la 50 de ani? Viata incepe abia la 50 de ani
O veste buna pentru cei care au 40, 50, 55 de ani: acum batranetea incepe la varsta de 75-80 de ani. Adica, cu 25 de ani mai tarziu decat pentru generatia parintilor nostri.
Pana nu demult, in viata omului existau doar 3 perioade principale: tinerete, maturitate si batranete. Acum, “maturitatea” se intampla la 50 de ani si marcheaza un nou inceput, care pur si simplu nu a existat inainte.

Ce stim despre maturitate?

1. Aceasta etapa dureaza aproape 30 de ani – de la 50 pana la aproximativ 75.

2. Spre deosebire de ideile anterioare, capacitatile fizice si intelectuale ale omului in aceasta perioada, cu o abordare corecta, nu scad, ci raman nu mai rele, iar in unele cazuri chiar mai bune decat in tinerete.

3. Potential, aceasta este cea mai calitativa perioada din viata omului, deoarece combina in sine: sanatatea, puterea si experienta de viata. Conform tuturor statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vietii este la – 65 de ani.

4. Cei care au acum 55-65 de ani traiesc aceasta perioada pentru prima data in istoria omenirii. Inainte, pur si simplu nu exista, pentru ca oamenii imbatraneau mult mai devreme.

5. In urmatoarele decenii, persoanele cu varsta cuprinsa intre 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de varsta de pe planeta.

Rareori ne dam seama, ca programul de viata pe care il urmam cu strictete atunci cand calatorim prin viata, este de fapt, incorporat in noi de generatiile anterioare. Tot de generatiile anterioare sunt create acele carti, filme, sistem educational care in copilarie si in tinerete ne formeaza constiinta.

Insa generatiile anterioare nu aveau idee despre viata de dupa 50 de ani, din simplu motiv ca dupa 50 de ani, in principiu, viata nu exista. De aceea, acesti ani nu sunt inclusi in programul vietii pe care l-am mostenit de la ei.

Conform statisticilor, pentru cei care astazi au in jur de 50-55 de ani, batranetea va incepe nu mai devreme de 80 de ani. Este foarte, foarte placut, bineinteles. Tocmai ne-au oferit inca 25 de ani (!) de viata activa si ocupata. Problema este ca nu am fost invatati cum sa folosim acest dar. Si ca rezultat, trecand granita la 50 de ani si acceptand din nestiinta batranetea prematura, riscam sa pierdem 25-30 de ani, care – fara exagerare – ar putea fi cei mai buni din viata noastra.

Dupa 50 de ani, in viata vine un moment minunat cand exista timp, sanatate, putere, libertate fata de obligatiile sociale, experienta si pana la inceputul batranetii, dupa standardele moderne, inca un sfert de secol!

Nu pierdeti acest timp in zadar. Apoi veti regreta!

Daca aveti peste 50 de ani, pentru Dvs. astazi totul este posibil: hobby-uri noi, bucurii si impresii noi, o noua cariera, o noua dragoste, noi calatorii. Si calitatea acestor impresii de viata depaseste cu mult tot ceea ce era disponibil in tineretea lipsita de experienta sau maturitatea impovarata cu obligatii.

Sa traiesti si sa tot traiesti!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Niciodata, dar NICIODATA‚ nu te pune cu politia din America. Acest videoclip iti va arata DE CE! 45287Trăiește viața frumos, după regulile renumitului psiholog Mihail Litvak 69

30 Exemple extraordinare de ambalaje inutile care umple planeta cu deșeuri 96Consiliul Naţional al Elevilor cere suspendarea cursurilor 17Ai lucrat un an în străinătate, primești o pensie uriașă 2917211 Fapte care ne pot schimba cunoștințele despre lumea in care traim 134213 situații extrem de amuzante pe care doar fetele mici de inaltime le vor intelege 505Povestea singurei femei pe care Freddie Mercury a iubit-o pentru întreaga sa viață 2819Capul Statuii lui Iisus din Brazilia a fost realizat de un român , aceasta fiind admirată zilnic de mii de turiști 611Uite cum ar fi arătat personajele din „Game Of Thrones”, dacă ar fi fost desenate de Disney 139
SuperClipuri.com 2021