SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cu câteva săptămâni în urmă, erau ingineri, bucătari și chelnerițe. Acum s-au apucat de agricultură. Strategia încercată de Guvernul britanic Citeşte întreaga ştire:
Cu câteva săptămâni în urmă, erau ingineri, bucătari și chelnerițe. Acum s-au apucat de agricultură. Strategia încercată de Guvernul britanic Guvernul britanic te vrea! Să tai salata de pe câmp, să culegi fructe de pădure din tufișuri și să încarci cutii cu produse proaspete în depozitele frigorifice, scrie CNN. De Iulian Budușan, Duminică, 03 mai 2020, 10:04 Deoarece cazurile din COVID-19 se apropie de 200.000 în Regatul Unit, fermierii britanici se confruntă cu muncile de primăvara întrerupte, din lipsă de lucrători imigranți din Europa de Est care fac posibilă recolta. Cu mii de muncitori concediați, guvernul spune acum că politica sa oficială este de a încerca să îi aducă pe britanici pe câmpuri. “Estimăm că doar aproximativ o treime din forța de muncă migrantă care ar veni în Marea Britanie este aici”, a declarat George Eustice, secretarul de mediu și cel mai bun oficial britanic în domeniul agriculturii. Guvernul ar colabora cu fermele pentru a “încuraja acele milioane de muncitori înrădăcinați, în anumite cazuri, să ia în considerare ocuparea unui al doilea loc de muncă, ajutând la recoltarea din iunie”. Munca la câmp este grea, sezonieră și se plătește puțin La prima oră a dimineții, într-o fermă din comitatul Kent, din sud-estul Angliei, un grup de șase femei sunt îmbrăcate cu un amestec de tricouri și jachete. Stând aplecate, au tăiat salată după salată din pământ, apoi au îndepărtat frunzele ofilite, iar apoi au ajutat la ambalarea lor pe paleți. Directorul fermei, Nick Ottewell, plin de energie, privește. El spune că agricultura este suficient de complexă într-un an normal. Pandemia a îndepărtat forța de muncă și a eliminat cumpărători precum McDonald’s, care obișnuia să folosească salata lui Apollo în ambalajele de pui, când încă le vindea. Gestionarea tuturor este “practic imposibilă”.
El se îndoiește că ferma sa va rezista și anul acesta. Familia Betts deține terenuri pe care le lucrează încă de la începutul anilor 1900. Ottewell consideră că sunt aproximativ 45 de oameni, iar ceasul nu se oprește. În două săptămâni, trebuie să recolteze cea mai importantă cultură a acestora: salata Aisberg. Și totuși, fără nici un fel de publicitate, ferma a primit 50 de cereri de la localnicii care caută un loc de muncă. Ottewell a ales opt oameni să vină să vadă cum arată munca la câmp. Așadar, în ultima zi însorită, o vreme neobișnuită de primăvară engleză, un amestec de tineri și bătrâni, bărbați și femei, s-au adunat într-o sală de conferințe în aer liber pentru o ședință “distanțată social”.    Din lipsă de locuri de muncă în domeniul lor, britanicii acceptă și lucrul la ferme Daniel Martin, în vârstă de 32 de ani, stă lângă o femeie cu laptop, care încearcă să îl învețe ceva. Până de curând, era inginer civil, jucând un rol crucial în industria construcțiilor britanice. Apoi a venit coronavirusul și el a fost concediat. “Cu toate șantierele de construcții închise din cauza pandemiei, companiile au renunțat la angajați și au înghețat șantierele. Deci, chiar n-am mai avut unde să mă angajez în domeniul meu”, sune Daniel Martin. Prietenul său lucra la fermă, iar Martin se gândea ar fi mai bine să lucreze pe un motostivuitor decât să stea pe canapea toată vara. 

 

 

Ține-mă în formă, scoate-mă din casă! Suntem închiși acasă și o luăm razna. Îmi place să stau afară. M-am săturat să stau doar în casă fără să câștig nici un ban. Sally Penfold, de 45 de ani: Ea și-a pierdut slujba de chelneriță la un restaurant din Hastings, după ce restricțiile impuse de guvernul britanic au intrat în vigoare la sfârșitul lunii martie. “Am avut o slujbă într-un restaurant italian. Și am lucrat acolo aproximativ șase săptămâni. Apoi restaurantul s-a închis”. Ea a auzit despre fermă dintr-un reportaj de la un post de radio local, în timp ce stătea cu un prieten și a decis că munca la câmp va fi mai bună decât să stea blocată în casă săptămâni întregi”.    Homas Tanswell, de 32 de ani, se află cam în aceeași situație. Și el și-a pierdut slujba, ca bucătar, din cauza restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Am decis că trebuie să încep să fiu activ din nou”, a explicat el. “Pot să-mi pun mintea la contribuție. Am decis că trebuie să mă reîntorc la lume – poate să iau lămâi și să fac limonadă, cred. Plăcerea de a sta în aer liber și o teamă de inactivitate au făcut ca munca la fermă să fie o opțiune evidentă, a spus Tanswell. “Se potrivește ca o mănușă. Mai ales în această perioadă a anului. Așadar, s-ar putea să fie ceva interesat și pe termen lung, să fiu sincer. Pare un loc atât de drăguț și este o atmosferă frumoasă”. Fermierii nu cred în munca britanicilor pe câmp Entuziasmul era autentic și totuși, proprietarul fermei, Ottewell, are priviri ezitante și este cam neliniștit. Printre preocupările sale principale se numără faptul că noii recruți nu vor sta prea mult pe la fermă sau că nu se pot descurca cu munca grea, ori se plictisesc și se vor întoarce la vechile lor locuri de muncă. Iar asta înseamnă dezastru, pentru că va rămâne cu culturile abandonate la jumătatea sezonului. Firmele de recrutare spun că aproximativ 55.000 de britanici și-au exprimat interesul pentru locurile de muncă din ferme. Câți au acceptat, de fapt, o astfel de poziție? Sub 150, începând cu 24 aprilie.

 

Lui Ottewell i-ar plăcea ca o britanică să completeze cele 45 de poziții pe care le are de ocupat înainte de recolta importantă a salatei Aisberg. Dar nu prea are speranțe. “Am lucrat în această industrie întreaga mea carieră, de aproximativ 25 de ani, iar acum sunt și manager, iar experiența îmi spune că nu vom trece cu bine peste această criză majoră”, a spus Ottewell. Miza tot pe lucrătorii imigranți El face referire la felul în care presa tabloidă a Marii Britanii se ocupă de acest subiect. Atunci când un cultivator mare de salată din estul Angliei a aranjat un avion pentru a aduce lucrători sezonieri din România, la jumătatea lunii aprilie, ziarul The Sun a scris că o companie din Marea Britanie plătea imigranți “pentru a le arăta britanicilor cum se face”. “Este muncă sezonieră”, spune Ottewell. “Și britanicii nu au dorit să facă muncă sezonieră, indiferent de motiv. Companii ca ale noastre s-au bazat pe lucrătorii imigranți de zeci de ani pentru a avea afaceri. Cu toate acestea, suntem aici. Și sunteți bine veniți să munciți la noi. Dar veniți să vă angajați pentru noi vara”, a încheiat fermierul britanic.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Aluat dospit, pregătit cu apă minerală, după o rețetă turcească 164TRATAMENT NATURISTE: Infecțiile tractului urinar 73

22 de imagini superbe în care natura ne arată tot ce are mai bun 23810 Exemple de ingrijire personală din trecut care astazi ar fi interzise 443017 imagini care ilustreaza puterea reală a destinului 1825Toalete la preţ de vilă, amenajate într-o şcoală de la ţară. Primăria a investit o sumă uriaşă în doar şase ani 35410 curiozități bizare ale psihiatriei aplicate în secolul al XIX-lea 5218 Oamenii a caror logica este prea ciudata pentru noi 2536Ce nu trebuie sa faci de Sf. Andrei pentru a avea un an cat mai bun!!! 12620 de oameni care au făcut cele mai mari greșeli din viața lor 769
SuperClipuri.com 2022