SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Salvați Pădurile României !




Semneaza petiția AICI:

https://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei

Comisia Europeană a cerut României în mod imperativ să oprească tăierile ilegale de păduri şi să implementeze corect regulile europene privind gestionarea arborilor tăiaţi.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene.

„De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”, potrivit documentului.

CE a decis astăzi să trimită României o scrisoare de „punere în întârziere” și îi acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

 

 

România trebuie să adopte și programe împotriva poluării

De asemenea, Comisia Europeană a îndemat România să adopte programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice CE.

Cerința, adresată și Greciei și Maltei, este legată de o directivă care urmărește atingerea unor niveluri de calitate a aerului care să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Statele membre ar fi trebuit să transmită Comisiei primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019, dar Grecia, Malta și România nu au făcut acest lucru.

„Prin urmare, Comisia a decis să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile până la acest termen limită. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat”, arată CE.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Soldații nostri fac drifturi cu tancurile pe gheață! De ce se acordă o importanță atât de mare zonei Arctice? 136



Sunt 2 rugăciuni pentru mame: pentru fiu și pentru fiică. Sunt mai puternice decât ale preoților 713





Tanti Iulica și căsuța ei, ruptă din Muzeul Satului – Are peste 150 de ani 1784



Cum au reușit romanii ceea, ce mulți nu reușesc nici astăzi! 404



Cel mai curajos barbat! A sărit de la 6800 de metri fără parașută. 240



6 alimente pe care trebuie să le mănânci la o anumită oră ca să slăbești 4191



28 de fotografii extrem de amuzante surprinse in timpul nuntii 284



Testul suprem al izolării - 7 dintre cele mai frumoase manastiri inaccesibile din lume 369



Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere, prins cu permis de conducere fals. 4477



Doctore, esti un erou! A refuzat ofertele si banii de-afara pentru a-i face pe mii de copii sa-si ridice ochii din pamant si sa mearga 881




SuperClipuri.com 2024