SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Uită de benzină sau motorină. Mașina care merge 5.000 km cu 2 L de APĂ – Invenția unui inginer român
Gheorghe Bordeianu (50 ani) este inginer TCM si a lucrat 20 de ani in fabrica de avioane din Bacau. A pierdut deja numarul inventiilor brevetate pentru ca nu are bani sa plateasca taxa de intretinere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede ca sunt peste 100, majoritatea in domeniul masinilor unelte si a motoarelor.

Cea mai draga dintre descoperiri ii este generatorul de ioni care separa hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, atasat motoarelor clasice, inlocuieste alimentarea cu benzina sau motorina. Ambitia inginerului bacauan este acum sa-si construiasca propria fabrica de producere a dispozitivului revolutionar.

”Brevetul l-am obtinut in 1985, iar invetia este acum in curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu ma aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obtin vreau sa infiintez in Bacau o fabrica de productie in serie a dispozitivului”, ne-a explicat Gheorghe Bordeianu.

Masina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumparat la mana a doua din Spania, nu ramane in pana de combustibil decat o data la 60 de zile. ”Orice lichid s-ar pune in motor, cu trei litri se poate merge si 5.000 de kilometri. Masina pe care am montat dispozitivul consuma inainte 10 litri de benzina la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

У кассирши московского вокзала нашли коронавирус 48 dovezi că planeta noastră se scufundă în plastic 51

5 Personalitati cu tulburari psihice care au schimbat istoria omenirii 715Bunicii nu mor niciodata, ei devin invizibili. Toata lumea ar trebui sa citeasca asta, sa-si incalzeasca sufletul 239Nouă mistere ascunse timp de sute de ani în statui celebre 171810 pisici amuzante care dorm într-un stil greu de ignorat de către stăpânii lor 374Așa au arătat figurile istorice care ne sunt prezentate astazi in filme 217812 personaje Disney care provin din oameni reali 11815 oameni care nu au primit doar o fotografie cu o celebritate, ci o adevărată fotobomb 2129Cum arată fiica Irinei Loghin! A moștenit frumusețea și talentul mamei sale 341
SuperClipuri.com 2021