SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată a fost construit! Epoca petrolului se încheie.
Compania NanoFlowcell a conceput și a realizat primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată, anunță FB News Post.

În prezent, automobilul Quant e-Sportlimousine este testat în mod oficial pe autostrăzile din Germania, compania creatoare a primit permisiunea necesară ca să circule în trafic ca orice alt mijloc de transport.

Potrivit unor informații, automobilul Quant e-Sportlimousine poate atinge viteza de 100 km/h în numai 2,8 secunde. Cu rezervorul plin, mașina poate parcurge până la 600 km.

Prin termenul de „apă sărată” nu se are în vedere apa din oceane sau mări. Într-un reactor special al mașinii sunt pregătite două soluții cu săruri de metale diferite, care acționează ca electrolit, ele sunt alimentate individual în celulele de combustie.

O serie de transformări electrochimice complexe apar pe suprafața catalizatorilor acestor celule de combustie și în rezultat se produce energia electrică.

Această electricitate este generată în mod continuu și este depozitată într-un supercondensator cu un curent scăzut de scurgere și o capacitate electrică mare, iar de acolo energia este consumată pentru a pune în mișcare patru motoare electrice.

Nuncio la Vecchia, reprezentantul companiei NanoFlowcell, a menționat:

„Calea de la primul exemplar de mașină până la un automobil de serie, căreia i se permite să circule pe toate drumurile din lume este foarte grea și îndelungată. Compania noastră, chiar dacă e foarte mică, are intenții sigure de a parcurge această cale până la final.”

Automobilul este pur ecologic. El nu folosește metale scumpe sau elemente rare. Celula conține în principal apă, săruri metalice și structuri cristaline. Toate aceste substanțe nu dăunează mediului.

Tehnologiile electrochimice și elementele combustibilului au fost create în colaborare cu specialiștii de la Bosch Engineering.

În timpul apropiat, cei de la NanoFlowcell planifică să mai producă 4 automobile Quant e-Sportlimousine, care să participe la acest program de testare.

sursa: www.stirisinoutati.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Primarul din Alba Iulia vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice contribuabil: „De la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte“ 1087615 fotografii care sunt definiția perfectă a expresiei : „Nu mă interesează nimeni și nimic" 48

25 de Exemple concrete despre ceea ce inseamna să fii mama 672Puiul de elefant doboara o femeie, insa intentiile sale nu sunt rele 36118 persoane care au vrut să păcălească internetul cu fotografia lor perfectă, dar ceva au greșit 152Cum un bărbat care are 50 de ani arata ca la 20 - priviti care este dieta lui 1086Baiatul s-a dat Tare si s-a apropiat de apa.. ce a urmat este Groaznic.. toti au ramas Socati - VIDEO 4784820 de imagini impresionante care dezvăluie multe despre lumea in care traim 905Femeia adoptă un câine bătrân din adăpost – apoi îşi dă seama că patrupedul arată şi se comportă neaşteptat de familiar 3262Pentru TOTTI taticii de FETE! Un dans EMOTTIONANT care iti va UMPLE sufletul de bucurie! Urmareste-l cu atentie! VIDEO 6816
SuperClipuri.com 2022