SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Dragoș Crișan, geniul matematicii din Cluj, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică
Dragos Crisan, elevul din Cluj, care la varsta de 12 ani participa la concursuri de matematica pentru elevi de liceu si studenti, a reusit o noua performanta. A castigat medlaie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019, care a avut loc la Chisinau in perioada 30 aprilie – 5 mai.

Echipa Romaniei a castigat sase medalii la olimpiada din Republica Moldova.

„Doua medalii de aur si patru medalii de argint: palmaresul echipei Romaniei la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019. Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut in palmares 6 medalii (doua medalii de aur si patru medalii de argint) la a XXXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori (Chisinau, 30 aprilie – 5 mai)”, se arata intr-un comunicat transmis sambata de Ministerul Educatiei Nationale, scrie ziaruldecluj.ro.

Potrivit sursei citate, medaliati cu aur si anul trecut, la Belgrad, Edis Memis (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si-au reeditat performantele, obtinand premii de acelasi calibru.

„Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionut Novac (Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint in 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Simon (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Dragos Crisan (Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca)”, este precizat in comunicatul MEN.

Dragos Crisan este un una din mintile stralucite ale matematicii din Cluj si din Romania. In anul 2013 cand avea doar 12 ani, a participat la un concurs de informatica destinat studentilor, asistentilor universitari si profesorilor. A concurat atunci cu cei mai buni programatori din Romania si Austria. A impresionat organizatorii, fiind singurul elev de gimnaziu care a participat vreodata la o asemenea competitie, clasandu-se pe locul 47 din 150 de participanti.

Primul premiu pe care l-a castigat a fost in clasa a III-a la un concurs in Grecia.

Echipa Romaniei care a participat la Olimpiada din Chisinau a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica) si insotita de prof. Danut Arama (Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna) si prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Sefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc).

La editia din 2019 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre cu statut permanent) si Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari cu statut de invitat).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

8 lucruri ciudate pe care le face corpul nostru pentru a ne PROTEJA 5686Dragi părinţi, nu ne dorim lucrurile voastre 315

Un fotograf american ne prezinta cum se desfasoara lucrurile în spatele scenelor , pentru a ne dovedi că toți dintre noi putem realiza o capodoperă 175El este pustiul roman care a catigat marele premiu la loto Spania pentru copii! 56Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ghimbir zilnic timp de o lună. Medicii nu găsesc explicația 4734„Zaga Zaga” cel mai mare parc de agrement din Romania!!! Un loc unde relaxarea si distractia se imbina perfect!! 33718 fotografii fascinante cu produse vazute sub microscop 284Racul e zodia aproape perfectă. Cei născuți sub acest semn zodiacal merită tot respectul 274TANCURILE RUSEŞTI topite de ARMA LASER a României, în 1968. 102Dieta grupei sanguine – Iată cum slăbești în funcție de grupa ta sanguină 2754
SuperClipuri.com 2022