SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Dragoș Crișan, geniul matematicii din Cluj, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică
Dragos Crisan, elevul din Cluj, care la varsta de 12 ani participa la concursuri de matematica pentru elevi de liceu si studenti, a reusit o noua performanta. A castigat medlaie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019, care a avut loc la Chisinau in perioada 30 aprilie – 5 mai.

Echipa Romaniei a castigat sase medalii la olimpiada din Republica Moldova.

„Doua medalii de aur si patru medalii de argint: palmaresul echipei Romaniei la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019. Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut in palmares 6 medalii (doua medalii de aur si patru medalii de argint) la a XXXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori (Chisinau, 30 aprilie – 5 mai)”, se arata intr-un comunicat transmis sambata de Ministerul Educatiei Nationale, scrie ziaruldecluj.ro.

Potrivit sursei citate, medaliati cu aur si anul trecut, la Belgrad, Edis Memis (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si-au reeditat performantele, obtinand premii de acelasi calibru.

„Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionut Novac (Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint in 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Simon (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Dragos Crisan (Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca)”, este precizat in comunicatul MEN.

Dragos Crisan este un una din mintile stralucite ale matematicii din Cluj si din Romania. In anul 2013 cand avea doar 12 ani, a participat la un concurs de informatica destinat studentilor, asistentilor universitari si profesorilor. A concurat atunci cu cei mai buni programatori din Romania si Austria. A impresionat organizatorii, fiind singurul elev de gimnaziu care a participat vreodata la o asemenea competitie, clasandu-se pe locul 47 din 150 de participanti.

Primul premiu pe care l-a castigat a fost in clasa a III-a la un concurs in Grecia.

Echipa Romaniei care a participat la Olimpiada din Chisinau a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica) si insotita de prof. Danut Arama (Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna) si prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Sefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc).

La editia din 2019 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre cu statut permanent) si Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari cu statut de invitat).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii puternice care dovedesc ca timpul este imbatabil 1114Fără chirurgie estetică: Cum arată vedetele, care au decis să nu lupte cu bătrânețea! 2362

Cu cine ai fost căsătorită, într-o viață anterioară, în funcție de data nașterii 126823 de fotografii care ne dovedesc ca viața ne poate surprinde încă 151010 greșeli făcute la 30 de ani care îți pot strica viața după 40 de ani 7220 de oameni a căror gustare a fost atât de impresionantă, incat au trebuit să o împărtășească lumii 59LEON DĂNĂILĂ: Cand faci un bine cuiva, nu trebuie sa astepti nimic in schimb 15223 de fotografii unde fundalul este mai amuzant decat acțiunea principală 453914 fotografii care ne arata cat de mult te poate schimba un machiaj 39124 de poze care au ajuns de rasul internetului imediat cum au fost postate 9572
SuperClipuri.com 2021