SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cercetătorii sunt de părere că bărbații cu barbă au mai multe bacterii decât câinii
Probabil nu te-ai gândit, până acum, că barba unui bărbat ar putea reprezenta un focar de microbi, dar cercetătorii asta încearcă să ne spună.

Un nou studiu a arătat că există mai multe bacterii, în barba unui bărbat, decât în blana unui animal.

Specialiștii în domeniu au comparat mostre prelevate de la bărbați, cu firele de păr din blana unor câini și, culmea, au descoperit o încărcătură bacteriană semnificativ mai mare în cazul bărbaților cu barbă, decât în cazul blănii câinilor, susține Andreas Gutzeit, profesor în cadrul Hirslanden Clinic din Elveția.

Studiul urmărea să descopere dacă oamenii pot contacta boli de la câini în urma folosirii aceluiași aparat RMN.

Cercetătorii au colectat probe de la 18 bărbați și 30 de câini de rase diferite.

Astfel, au ajuns la concluzia că toți bărbații testați aveau un număr mare de microbi, în barbă.

Pe de altă parte, doar 23 din cei 30 de câini au arătat o cantitate similară de microbi.

Mai mult, șapte dintre bărbații cu barbă, care au participat la studiu au fost testați pozitiv cu microbi.

Bărbații cu păr facial au ținut să contrazică studiul. Au menționat că unii își mențin o igienă mai bună decât alții, deci rezultatul studiului nu ar fi tocmai reprezentativ.

„Pe baza acestor descoperiri, câinii pot fi considerați curați în comparație cu bărbații cu barbă”, a mai adăugat profesorul Andreas Gutzeit.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum arată uniformele școlare obligatorii în 15 țări diferite 58115 fotografii care te pot face sa simti soarele arzator doar privindu-le 707

Super e un dar de la Dumnezeu ! Mama tocmai a nascut, insa nimeni din familie nu se astepta sa descopere acest lucru in patut - VIDEO 137689 semne timpurii care atestă că organismul tău are carență de Vitamina C 36720 de fotografii rare cu celebrități din trecut care ne fac sa vedem altfel acele vremuri 196824 cazuri în care fotograful de la nunta a pozat ceva total neașteptat 397720 de Fotografii care arata normal până când nu te uiți mai atent la ele 6959Deşi are o avere de 6 miliarde de dolari, moştenitorul Samsung, a fost închis într-o celulă de 6 metri pătraţi, cu o saltea pe jos şi fără duș 3534218 fotografii de familie care demonstrează ca natura este o adevărată mașină de copiat 71626 de fotografii impresionante care va vor pune serios pe ganduri 2533
SuperClipuri.com 2022