SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Studiile arată că pomii au sentimente!
Conform dovezilor științifice, copacii sunt mult mai inteligenți decât ne-am imaginat vreodată.

Peter este un cercetător german, care nu numai că iubește copacii, dar și-a dedicat toată viața studierii lor.

El este, de asemenea, un expert în cultivare și autor al studiului „Copacii inteligenți”, alături de Suzanne Simard, ecologist al Universității din British, Columbia.

Autorul susține că pomii dețin ceva asemănător cu ceea ce noi numim bătăi ale inimii.

Dr. Andras, de la Universitatea Aarhus, Danemarca, a folosit o tehnică de scanare, cu laser, pentru a măsura locația precisă a ramurilor și frunzelor a 22 de specii de copaci și arbusti.

În anul 2015, a publicat observații privind cicluri substanțiale de mișcare neașteptate.

Știința a constatat, de asemenea, că unii copaci își înalță și își coboară ramurile, de mai multe ori, pe parcursul unei singure nopți, indicând un ciclu de transport de apă și de zahăr, ca versiunea proprie a bătăilor inimii.

Într-o declarație, Andras a explicat:

În timpul nopții, unii copaci își coboară ramurile cu până la 10 centimetri, înainte de a le ridica din nou, odată cu apariția soarelui. Acesta este un proces atât de lent și subtil, încât până de curând, se credea că doar câteva specii o fac, acum s-a aflat că este mai răspândit decât credeam.

În mod deosebit, o magnolie (Magnolia Grandiflora) trece prin trei cicluri complete de reglare a ramurilor, indicând astfel schimbarea presiunii apei și, prin urmare, pompând energie în timpul nopții.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 curiozități interesante despre Marea Moartă 50514 lucruri despre viata din Japonia care ar putea duce in eroare orice strain 3954

Pădurari dați afară pentru că au sesizat furturile de lemne 12715 Tendințe retro in moda care nu ar trebui să se întoarcă niciodată 135399 de fapte rapide și fascinante despre corpul uman 74524 de barbati care ar trebui să fie numiți iubitii anului 1039Modelul Suediei - fără carantină - dă rezultate 7Cum s-au schimbat bărbații în ultimii 100 de ani și de ce putem uita cu toții de Gentlemeni 19920 de oameni a căror gustare a fost atât de impresionantă, incat au trebuit să o împărtășească lumii 5915 actori ai tineretilor noastre pe care abia dacă ii mai recunoaștem astăzi 4428
SuperClipuri.com 2021