SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cercetătorii au descoperit că oamenii conduc lumea spre pieire, mai repede ca niciodată
Peisajele Pământului se schimbă în direcția extincției. Dar nu se schimba lent, ci într-un ritm incredibil de rapid, care este diferit de tot ceea ce am văzut înainte.

Conform unei evaluări a Organizației Națiunilor Unite, oamenii sunt pe deplin învinuiți pentru modificarea peisajelor naturale de pe întreaga planetă.

Raportul arată cum acest lucru a pus nenumărate specii în pericol, precum și mijloacele de existență ale multor oameni.

Mai rău, oamenii se bazează în întregime pe resursele naturale de pe Pământ, pentru a supraviețui – astfel noi suntem cei care determină declinul biodiversității, încălzirea globală și nenumărate alte pericole pentru mediu.

În esență, dacă vom continua pe aceeași cale, suntem condamnați.

Această evaluare a generat multe preocupări diferite și oferă concluzii sumbre și supărătoare.

Iată tot ce trebuie să știi despre acest raport, care urmează să fie lansat în cursul acestui an, referitor la modul în care cercetătorii declară că oamenii conduc lumea spre dispariție mai repede decât oricând.

Evaluarea a fost efectuată de către președintele Platformei interguvernamentale, pentru politica științifică, privind biodiversitatea și serviciile ecosistemice, Robert Watson, și a fost compilată într-un raport care cuprinde 1.500 de pagini.

Constatările sale au fost publicate într-un rezumat, la Paris, și au fost aprobate de reprezentanții mondiali din 132 de țări, inclusiv Statele Unite, prin intermediul Organizației Națiunilor Unite.

Raportul complet nu a fost încă publicat – fiind programat pentru mai târziu în acest an – dar rezumatul este destul de dezamăgitor.

Acesta indică faptul că natura și Pământul sunt pe cale să treacă la o schimbare iminentă, care nu aduce nici un fel de idei pozitive pentru noi.

În întreaga lume, habitatele și suprafețele de teren sunt afectate de activități umane, cum ar fi:

• Minerit

• agricultură

• Pescuit

• Braconaj

Aceste activități dăunează grav lumii în care trăim. Dacă nu se vor face mari schimbări sau eforturi la scară largă, până în 2050, pierderea biodiversității se va accelera dramatic.

Mulți au fost încrezători că biodiversitatea se concentrează numai asupra naturii, excluzând oamenii, ceea ce înseamnă că eforturile de salvare a mediului sunt în mâinile mediul înconjurător. Astăzi, cu cunoștințe și dovezi moderne, știm că acest lucru nu este adevărat – oamenii sunt la fel de profund afectați de ecosistemele Pământului.

Acesta este un lucru pe care acest raport ni-l arată foarte detaliat, potrivit autorului de evaluare Robert Watson – făcându-l unul dintre primele de acest gen, în care se arată foarte clar modul în care oamenii și biodiversitatea sunt legate.

Până acum, au fost înregistrate 1,3 milioane de exemplare, deși există probabil aproximativ 8 milioane de specii vii, în total, din păcate, pierdem un număr mare de animale. Acest lucru îi determină pe majoritatea experților să creadă că suntem în pragul unei crize de dispariție.

Această teorie se bazează pe faptul că ratele actuale de dispariție sunt de până la sute de ori mai severe, decât au fost vreodată, în ultimii 10 milioane de ani.

De fapt, în prezent, aproximativ un milion de specii vii se confruntă cu o posibilă amenințare de dispariție, în viitorul foarte apropiat, mai ales dacă lucrurile nu se schimbă.

Aceasta va include:

• 500 000 de specii de animale, ale căror habitate nu sunt suficiente pentru supraviețuirea lor pe termen lung

• 1/3 din totalul mamiferelor dintr-un soi marin

• 40% din totalul amfibienilor

• 1/3 din coralii din recife

Oamenii au modificat peisajele cu niveluri de intensitate mai mari și mai mari decât, în ultimele cinci decenii, eliminând sute și mii de hectare de păduri pentru:
• Drumuri

• Teren agricol

• Plantații

• Orase

Acest lucru se face, de asemenea, prin:

• Vânătoare și braconaj

• Poluarea apei

• Introducerea speciilor invazive

• Depășire

5% dintre speciile vii din lume sunt amenințate de încălzirea globală. Schimbările climaterice amenință că vor face ca multe tipuri de plante și animale să dispară și acest lucru se poate întâmpla dacă mediile globale au atins 2 ° C peste ceea ce sunt considerate niveluri preindustriale – și suntem deja la 1 ° C.

Aceste specii ar fi putut fi salvate dacă schimbările climatice ar fi fost singura problemă la orizont, spune ecologul Richard Pearson, care lucrează la Colegiul Universitar din Londra.

Din păcate, faptul că populațiile se micșorează în prezent, în număr cât mai mare, lipsește diversitatea în genetică și pierdem peisaje și habitate, leagă toți acești factori într-o problemă enormă, care pune în pericol o lume întreagă.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Spune-mi ce zodie ești și-ți voi spune de ce ești dependent 235417 Animale de companie care se pot face confortabile aproape oriunde 33

Orice Gospodina trebuie sa vada asta.. Cum poti sa gatesti aceasta gustoasa si frumoasa placinta ? Imi lasa gura apa cand vizionez acest video - VIDEO 4176420 de turiști care nu au avut noroc să obțină fotografia perfectă in vacanta 17719 femei celebre care nu încearcă să pară perfecte 183Cuplul de diamant din zodiac. Nimeni și nimic nu are cum să-i despartă 33319 fotografii care ne arata cat de mult s-a schimba generatia emo din anii 2000 - DeVizitat.org 39Oamenii de știință sunt de părere că este bine să... înjuri 11425 de idei pentru a decora pereții casei tale într-un mod unic. Prietenii te vor invidia! 40519 oameni care fac greșeli prostești fără să-și dea seama 285
SuperClipuri.com 2021