SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Olandezii încep să construiască drumuri „veșnice" din plastic!
Comparativ cu cele obișnuite, aceste șosele vor fi cu mult mai durabile, vor fi mai puțin expuse eroziunilor și altor deteriorări și, de asemenea, vor fi mai ieftine. În plus, noile autostrăzi vor contribui la purificarea oceanului planetar.

„KWS Infra”, cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda și specialiștii firmei „VolkerWessels” vor începe în curând primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic. Drumurile din materiale sintetice reciclate vor apărea inițial în Rotterdam. Autoritățile orașului au acceptat deja acest proiect. În prezent autorii lui caută parteneri pentru efectuarea lucrărilor.

Întemeietorii proiectului afirmă că drumurile „veșnice” nu vor avea multe dintre neajunsurile învelișului tradițional. Ele vor deveni mai rezistente la abraziune și schimbările de temperatură — chiar și decât cel mai modern asfalt. Este important și faptul că noile autostrăzi vor contribui la curățarea oceanului planetar de marile cantități de gunoi adunate în el. De fapt, plasticul pentru construcția drumurilor va fi prelucrat anume din deșeurile pescuite de acolo.

Montarea șoselelor din plastic va dura câteva săptămâni, spre deosebire de tehnologia tradițională, în cadrul căreia lucrările durează câteva luni. Aceste construcții ușoare și sigure vor fi așezate deasupra nisipului uniformizat.

Este interesant și faptul că de-a lungul acestor drumuri nu va fi necesară săparea șanțurilor speciale pentru instalarea comunicațiilor. Respectiv, acest aspect va permite atât economisirea timpului, cât și a banilor. Plăcile de plastic sunt goale pe interior. A fost deja prevăzută posibilitatea utilizării acestor spații pentru instalarea diferitor cabluri și chiar a apeductelor.

Pe pagina oficială de Facebook a companiei s-a confirmat că noul tip de pavaj nu va fi predispus formării șanțurilor și gropilor. El va putea suporta diapazonul termic dintre -40 și +80 grade Celsius, va fi rezistent la reactanții chimici și nu va avea nevoie aproape
deloc de întreținere.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Angajări în Poliție, Jandarmerie și la pompieri. Ce condiții trebuie îndeplinite 137210 lucruri pe care le poți face cu o doză de Coca Cola 704

16 Exemple uimitoare despre cum s-a schimbat lumea în ultimii 100 de ani 713Tânăra care a luat cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge, la Studii Media, este din România 622825 de fotografii care prezintă toată durerea și bucuria iernii 750Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere, prins cu permis de conducere fals. 4475(video) 60 de metri de Zbor.Accident incredibil în Polonia. Un şofer a intrat într-un rond cu viteză şi a zburat peste 60 de metri 25Paducea Mociar, un loc de basm din Romania. Este cea mai frumoasa si mai veche padure de la noi din tara 141Asa se îngrijeau oamenii in trecut. 10 exemple stranii! 2742Luna Plină din Scorpion de pe 18 mai aduce noroc pentru ghinioniști 179
SuperClipuri.com 2022