SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 Fapte psihologice care vă pot face viața mai ușoară
Mai mult de un  milion de articole științifice sunt publicate în fiecare an, cercetările în psihologie contribuind în mod considerabil la acest număr. În timp ce studiile de cercetare în psihologie nu sunt ușor de citit pentru toată lumea, rezultatele obținute pot fi utile în viața de zi cu zi și vă vor ajuta să creșteți motivația, să deveniți un comunicator mai bun, să vă îmbunătățiți relațiile cu ceilalți și să duceți o viață mai sănătoasă.

 Noi am adunat câteva descoperiri psihologice surprinzătoare care te pot ajuta să te  înțelegi mai bine pe tine și lumea din jurul tău. Uitați-vă în această listă pentru a afla secretele pentru a avea un gând rațional, a fi productiv, a comunica eficient și a avea o stare bună.

Studiile multiple arată că, pentru bărbați, convingerea și susținerea este mai importantă decât a fi frumoasă, după cum demonstrează judecățile femeilor privind atractivitatea bărbaților. De  fapt,cuplurile care conțin o femeie care are o atitudine mai bună decât bărbații sunt mai pozitive și mai favorabile decât cuplurile în care bărbatul este mai frumos sau unde soții au aspectul potrivit.

Este un  fapt: oamenii au auz selectiv! Ei pot asculta cu atenție partenerii de sex feminin timp de numai 6 minute, în timp ce acest timp este mai mult decât dublu până la 15 minute când vorbesc cu prietenii lor de sex masculin. Înainte de a începe să dați vina pe bărbați pentru lipsa lor de atenție, trebuie să știți că femeile acordă mai multă atenție conversațiilor cu prietenii lor decât cu partenerii lor romantici.

Mai mult de un studiu a demonstrat că scrierea despre experiențele dvs. traumatice vă îmbunătățește starea emoțională, reduce anxietatea și vă ajută să vă eliberați de un eveniment de viață deprimant. Persoanele predispuse la anxietate care au scris despre sentimentele lor înainte de a da un test important au fost mai bune decât cei care nu scrisese nimic înainte de examen.

Foarte des, ne vine in minte un cantec si nu mai scapam de el. Există un truc ușor pentru a scăpa de supărare: ascultați melodia până la capăt, pentru a obține un sentiment de închidere. Motivul pentru care acest lucru ajută este că așa-numitul ” earworm ” se află pe buclă repetitivă și finalizarea cântecului vă ajută să vă scapați de ea.

Dacă vrei să fii stăpânul viselor tale și să le faci mai vii și mai ușor de controlat, trebuie să începi să joci jocuri video, deoarece atât jocurile video, cât și visele de noapte reprezintă realități alternative. O altă scuză pentru a juca jocuri? Îl puteți folosi pentru a controla coșmarurile!

Este greu de crezut, dar oamenii cu furie au tendința de a avea un număr mai mare de autocolante pe autovehicule, indiferent de conținutul lor. Persoanele cu un număr mare de autocolante aveau mai multe șanse să se angajeze în furie rutieră, cu autocolante care preziceau un comportament furios mai bun decât valoarea mașinii sau starea acesteia.

Dacă doriți să faceți o  conversație mai lungă, dar nu știți ce să spuneți, incercati sa pune-ti o intrebare. După ce ați auzit un răspuns, continuați să il priviți fără să spuneți un cuvânt. Partenerul tău va continua să vorbească pentru a evita tăcerea.

Tăcerea cât mai scurtă de 4 secunde poate afecta deja stima de sine a interlocutorilor, îi face să se simtă anxios, respins și mai puțin sigur. Dimpotrivă, în conversațiile fluide, chiar și comentariile incomode pot trece neobservate și nu provoacă perturbări într-un flux de conversație bun.

Culoarea peretilor din birou poate afecta productivitatea. Dacă doriți un mediu stimulant, energizant, albastru este cea mai bună culoare pentru dvs. Combinând albastrul cu portocaliu nu numai că vă va face productivi, ci vă va face și mai echilibrat mintea și emoțiile. Aceasta este o combinație ideală pentru cei care nu-și fac griji toată ziua.

Psihologii din Edinburgh, care „au pierdut” din 240 de portofele de testare pe diferite străzi, au constatat că portofelele care conțin o imagine a unui copil drăguț aveau 88% mai multe șanse să fie returnate proprietarilor lor. Acest lucru sa întâmplat mai frecvent decât întoarcerea aceluiași portofel care conține o imagine a unei familii fericite, a unui cuplu în vârstă sau a unui catel. 

Cercetările arată că informarea celorlalți despre intențiile dvs. vă face mai puțin probabil să încercați mai greu decât atunci când vă păstrați obiectivele private. Acest efect poate fi explicat prin faptul că vorbirea despre acțiunile viitoare vă oferă un sentiment prematur al exhaustivității și satisface suficient creierul astfel încât motivația să fie complet pierdută.

Studiul raportat în Jurnalul de Psihologie Experimentală a arătat că dacă vă convingeți că vă odihniți bine în timpul nopții, performanța dvs. cognitivă va crește, chiar dacă nu ați dormit de fapt. Plângând că sunteți obosiți, dimpotrivă, vă scade dramatic performanța

Acest efect a fost numit un efect de ordine: primul nume de pe buletinul de vot va câștiga într-unul din zece alegeri. Aceeași regulă se aplică atunci când alegeți mărfuri dintr-o listă în timpul cumpărăturilor on-line: ordinea în care elementul apare pe pagină se dovedește a fi mai importantă decât calitatea reală a elementului.

Deoarece gândirea într-o limbă non-nativă necesită o mulțime de abilități cognitive, ea face procesul de luare a deciziilor mai lent, mai puțin părtinitor, mai fiabil și promovează gândirea analitică. Încearcă-o data viitoare când ai o decizie financiară importantă de făcut.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un copil român este cel mai bun pianist din lume. Toată tara ar trebui să-l aplaude in picioare 6778 Semne că trupul tău plânge dupa ajutor 2616

15 LOCURI CARE TE VOR FACE SĂ LAȘI TOTUL ÎN URMĂ ȘI SĂ EXPLOREZI LUMEA 116Un video controversat a împărţit internetul în două tabere: extraterestru sau fantomă? 5920 de imagini in care absurditatea a depasit cu mult orice limite 1351Aceasta este cea mai TARE executie a unei lovituri libere care a existat vreodata. Nu trebuie sa o ratezi! Vezi VIDEO 50573Motive în plus să iubești marea: Iată 4 efecte benefice asupra creierului! 10825 de fotografii ireale. Veți fi foarte norocoși să le vedeți! 3666 alimente pe care trebuie să le mănânci la o anumită oră ca să slăbești 4190Americanul care s-a îndrăgostit de țara noastră. „Nu mă așteptam să trăiesc aici. Legumele au gust de legume!" 404
SuperClipuri.com 2021