SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Tânăra care a luat cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge, la Studii Media, este din România
O elevă de la Transylvania College din Cluj a obţinut cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge de Studii Media.

Chiara Ferrari este tânăra din Cluj care a obţinut cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge de Studii Media. Chiara este în clasa a XII-a la Transylvania College, o şcoală internaţională privată din Cluj, aflată sub patronajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei. Colegii o descriu drept ambiţioasă, muncitoare şi o fire liniştită. Tânăra spune că şi-a descoperit pasiunea pentru Media în cadrul liceului, iar vara trecută a urmat un stagiu de practică la o agenţie de publicitate, tocmai la departamentul Media.

„Ne bucurăm împreună cu Chiara, precum şi cu cei şase elevi care au obţinut nota A pe linie, de această nouă confirmare a calităţii pregătirii educaţionale din cadrul Transylvania College. Asemenea rezultate motivează elevii să acorde importanţa cuvenită educaţiei lor, iar nouă, profesorilor, ne oferă o foarte mare satisfacţie profesională“, a declarat Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College, potrivit unui comunicat. Dascălul de Studii Media la Transylvania College, Ana-Maria Huluban, spune că materia pe care o predă îi încurajează pe elevi ”să construiască şi să înţeleagă produsele media, formele şi convenţiile pe care le utilizează acestea”:

„În cadrul cursului mai studiem diferite contexte în care se utilizează produsele media, tehnologiile folosite, audienţa specifică şi mesajele sociale transmise. Examenul Cambridge pentru Studii media este unul complex, fiind compus din patru module care au menirea de a echilibra munca practică şi examenele scrise prin combinarea cerinţelor creative cu analiza şi dezbaterea“.

Chiara Ferrari şi profesoara ei de Studii Media FOTO Transylvania College La Transylvania College se susţin examene Cambridge de 7 ani, iar la sesiunea din vara lui 2017, şase elevi ai şcolii au obţinut A pe linie, la toate disciplinele la care au susţinut examene.

Disciplinele la care se susţine examenul Cambridge sunt: limbi străine (engleză, germană, spaniolă, franceză, chineză), matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, sociologie, psihologie, economie, business, artă, sport şi media studies. Elevilor care susţin examene Cambridge la discipline studiate în liceu şi care obţin cel mai bun rezultat, la nivel global, la o disciplină de examen, li se acordă premiul „Top in the World”.

Un astfel de premiu l-a câştigat Chiara Ferrari, dar şi Maria Begu în urmă cu doi ani – la Limba Franceză. Această distincţie cântăreşte mult la admiterea la universităţile de top din străinătate. Transylvania College este o singura şcoală internaţională din Cluj-Napoca şi din regiune acreditată de Ministerul Educaţiei căreia i s-a conferit, de către Departamentul pentru Educaţie din Marea Britanie, statutul oficial de Şcoală Britanică Internaţională în urma unei serii de inspecţii riguroase şi complexe, se mai arată într-un comunicat.

Şcoala din Cluj se bucură de statutul de membru acreditat în Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale COBIS, dar şi de membru al asociaţiei şcolilor de elită din lume Round Square – din care face parte şi Gordonstoun, şcoala absolvită de Prinţul Charles.

sursa: adevarul.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un bărbat divorțat oferă 20 de sfaturi de mariaj, pe care nu trebuie să le ignori 1106Iată care este motivul pentru care Regina poartă întotdeauna poseta dupa ea oriunde merge 828

Hackerii sunt gata să publice "adevărul despre atacurile din 11 septembrie" 63Nu se mai satură de amenzi! Oamenii sunt nevoiți să încalcă zilnic regulile de autoizolare! Vezi ce amenzi sunt în alte țări 64Am testat cele mai populare 14 trucuri culinare ale Internetului, priviti care a fost rezultatul 1440Cel mai mare combinat din România se vinde. Un miliardar, lăudat de Forbes, va deveni noul patron 7179 semne ar trebui să închei relația si sa inveti sa o iei de la capat 189Acestea sunt cele mai frumoase sate din Romania. Frumusetea lor pare desprinsa din povesti 108Accident spectaculos. Mașină de poliție răsturnată chiar în fața sediului. Cine este vinovatul? 834Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 1204
SuperClipuri.com 2022